Sari la conținut

Sabin_gabriel

Super Membru
  • Număr conținut

    546
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Profil

  • Sex
    Male
  • Locatie
    Braila
  • Motocicleta
    Yamaha super tenere xt1200z

Informații profil

  • Motociclete detinute
    wc pe 2 roti, kawasaki en500a, BMW F650,TDM850 4TX,2xHonda Varadero Xl1000

Vizitatori Recenți Profil

1.072 citiri profil

Sabin_gabriel's Achievements

  1. https://www.olx.ro/d/oferta/yamaha-super-tenere-xt1200z-IDhPqDv.html Dacă este cineva interesat astept telefon
  2. De decis m-am decis acum 2 ani, mergem pe 3. Doar discutam. Si da,japonezele sunt ca o femeie fara forme, dar ies niste sarmale
  3. Modelele noi de gs sunt într-adevăr extraordinare la viteze mici. Ca all rounder încă nu este surclasat. Daca faci touring,realistic,nu vei folosi cei "180" de cai mare lucru. Luand in calcul suspensia, franele, protectia la vant, cuplul disponibil in orice treapta si la orice viteza,capacitatea de încărcare al gs-ul asa cum vine din fabrica greu îl surclasezi. Vara asta am avut ocazia sa testez in 3 zile pe toate: gs1250, multi v4, ktm-ul 1290 sas, africa twin 1100(manuala) si marea supriza pentru mine triumph tiger 1200 gt pro explorer sau cum ii zice(ala cu rezervor mare). Da ktm-ul si multistrada sunt jucarii faine dar nu mă trage inima sa plec in ture în europa pe ele. Triumph-ul sincer mi-a placut mai mult decat bmw-ul, chiar mult mai mult decat bmw-ul dar nu știu suficiente despre el dpdv al fiabilității, servisarii, etc. Este o moto geniala, user friendly, materiale care se simt minim premium, butoane faine, sei extraordinare, ciclistica superba. Totusi tenere-ul de 1200 in materie de touring face fix același lucru la un pret de achizitie si întreținere pe termen lung mult mai mic . Si încă o chestie: cand le încarci cu 3 cutii full si roll bag-uri peste ele si pui nevasta in spate toate devin manevrabile ca un bocanc de ciment Pe degeaba sunt ele manevrabile chele, încărcate dacă nu le ai cu ambreiajul, frana spate si accelerația la viteze sub 25 la oră vei lasă o dară frumoasă într-un ac de par gen stelvio când vine rulota din fața si taie curba din scurt pe coborare in timpul in care tu urci Varadero este in ecuație pentru ca este o strutocamila foarte confortabila, foarte fiabila și foarte ok pentru persoane de peste 190. Si ca o ultimă idee: motocicleta o mai cumperi si dupa cum dicteaza inima, asta-i adevarul.
  4. Ktm 1290 si multistrada sunt practic vitezane cocoțate. Gs/gsa sunt semnificativ mai scumpe second hand...nu mai aduc in discutie fiabilitatea si costurile de întreținere. Totuși xt1200 nu este top heavy in comparatie cu xl1000 varadero ori vfr1200x crosstourer ori triumph tiger 1200 generatia anterioara 1200-lui gt pro sau moto guzzi stelvio.Poate dacă esti mai scund într-adevăr pot aparea niște probleme. Dar dacă intri pe grupuri de posesori de gs chiar si acolo vei gasi oameni care se plang de greutatea gs-ului si faptul ca are greutatea sus. Cert este ca trebuie musai test ride înainte să cumperi.
  5. Intre 2014 si 2021 nu sunt diferențe decat de culoare. Plătești efectiv anul. Diferența de preț o folosești pentru accesorii sau plimbari Tot citesc treaba asta, unii oameni se plang ca este top heavy. In comparatie cu ce este grea sus?
  6. Intra-devar sunt ceva bani de bagat in accesorii, nu are nici manare pentru pasager, alti 200 si ceva de euro,nici cric central si ce este cel mai important crash bar. Totusi ma incanta ca este ca noua. Exact asta i-am rugat, sa serviseze ei furca inainte sa vin la test ride, inca astept un raspuns. Cat despre negociere, inca nu am ajuns acolo, astapt sa vad ce raspunsuri imi dau la cerinte. Sper ca intre timp sa apara un privat care isi vinde tenere-ul
  7. Mulțumesc. Imi fac facebook cu ocazia asta
  8. Ce sa zic.... Mereu vor fi clienți mulțumiți si clienți nemulțumiți. Dacă într-adevăr este cum spui, cam nasol, imbarligatura mare si lipsă de credibilitate fata de vanzatorul neamt care probabil a crezut ca este vreo tentativa de fraudă tip "print nigerian". Sincer sper sa nu fiu nevoit sa ajung sa iau motor de afară. Am opțiunea ca si in Germania si in Italia sa apelez la prieteni de incredere care sa verifice personal motocicleta aleasa la test ride cat si la reprezenta si eu sa ma descurc cu transportul. Totuși prefer sa iau din tara ca si pana acum.
  9. Am mers pe k1600 si am simțit ca merg pe un norișor, asa este, moto este incredibil din punctul asta de vedere. Mental nu sunt pregătit pentru bmw, poate la un moment trebuie sa musc din glonte si sa vad care-i treaba. Dar am fost norocos, cu ultimile 2 varadero in 3 sezoane si 55k km am schimbat doar rulmentii de jug ca si consumabila mai scumpa, in rest ulei si filtre. Imi place sa bag cheia in contact si sa plec la drum fara griji atat timp cat intretin motocicleta riguros si nu fac rabat de la piese OEM. Acum revenind la tenere-ul de la motoboom: garantie dau 3 luni ori un nr de km(care nu mi l-au menționat). Garanția acopera posibile probleme de fabricație (cutie si motor). Nu-si asuma nici o raspundere si nu-mi acorda optiunea de a o aduce inapoi daca descopar vreun viciu ascuns. Da a fost buy back, tipul ar fi luat un shadow 1100. Eu le-am propus sa schimbe ei semeringul si sa ma lase sa fac test ride vreo 100-150 km, daca nu mai curge atunci totul ok, pana la urma 100 lei un set de semeringuri nu o sa-i duca la faliment. Transparență din partea unei firme romanesti, eu unul nu cred in asa ceva. Speranța mea ar fi sa dau de fostul proprietar si sa-mi spună: am facut "aia". Intr-un final cred ca o sa devin client-ul lui Marcel si aduc din Germania, in Romania interesul față de client este nul. Sau gasesc un AT(aspectul este incredibil pt mine) si imi asum neajunsurile,mai investesc in hyperpro. Greu
  10. Este o greșeală din partea lor in anunt. 10900 este pret final. De gs ma cam feresc(imi place sa bag banii in plimbari nu sa-i las la AB ori motortehnica), AT-ul nu este de touring, vfr este la fel de grea ca a mea varadero( centru greuate sus). Versys este sport touring, pe tracer 900gt stau ca ursul pe trotineta, tiger nu place, v-strom nici atat. Ce sa iau pt mers 99% in 2 încărcat cu bagaje? Concept 2010...discutabil. Are cruise control, traction control, abs cu frane combinate, iti indica consumul,moduri de rulare,priza si parbriz reglabil.Personal nu am nevoie de mai mult.
  11. Salutări. Caut consiliere si putin ajutor printre tener-isti https://www.olx.ro/d/oferta/motocicleta-yamaha-super-tenere-xt1200z-second-IDfgXmk.html Sunt interesat de aceasta motocicletă. Pe hartie si in poze totul arata bine, totusi sun la ei si imi spun ca una dintre furci curge pe la semering, moto avand 2900km aproximativ. Un semering nu-i bai , nu-i bai nici o schimbare de jamba in cazul in care schimb semeringul si se dovedește ca este jamba zgariata sau strâmbă. Totusi nu pot sa ma abțin sa nu devin puțin paranoic: a fost lovită si refăcută (prost), sa nu fie si cadrul strâmb, se verifica la ata dar nu ai certitudine 100%, poate daca a fost accident a strambat si jugul si ma trezesc ca intru in voblaj la viteza cu moto încărcată cu bagaje si pasager si las copilul fără părinți... Una peste alta, fostul proprietar este pe aici? Cunoașteti probleme similare la tenere? Sa curga furca la nici 3000 km?
  12. Salutari. In afara de eskapada si heavyduties mai confecționează cineva cutii laterale de aluminiu?
  13. Nu am gasit nici un fel de poartă la tunelul de la lac balea. Nici bolovani in drum. Bolovani erau la primul tunel dupa hotel balea(am fost lasati sa trecem de o doamnă salvamont)si poarta din poza pe partea Argeșului.
  14. De tunel poti trece(cu motocicleta). Poate nu m-am exprimat corect. In poza se vede poarta de pe partea Argeșului care avea lacat pe ea. In partea complexului capra. Partea "mai frumoasă" am facut-o.
×
×
  • Creează nouă...