Sari la conținut

pion

Membru
  • Număr conținut

    56
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de pion

  1. pion

    segmenti piaggio

    Sub care din segmenti si care este rolul ei ?
  2. La ce foloseste tablita ondulata din imagine ,are latimea fantei segmentului .Piston piaggio free 2T
  3. Oxford touring ,la putere maxima te frige prin manusi , patru trepte + protectie la baterie .Nu o fi brand-ul cel mai cel dar deocamdata isi merita banii .
  4. Sanatate ,viata lunga ,bani in punga si tare-n ...La multi ani !
  5. Tot intreb in stanga si in dreapta ,pinioanele cutiei de viteze de la transalp 600 se potrivesc pe 650 ? Este cineva care a vazut ,a incercat ,a schimbat ,se poate ,nu se poate.......???
  6. Verifica daca ai scanteie la bujie .
  7. Nu vreau sa te dezamagagesc ,dar la cum arata cred ca se indreapta cu zeama de ciocan la tinichigerie .Este o deformare plastica ,orice i-ai face tot raman urme .
  8. Daca zici ca te-ai jucat la surubele , e posibil s-o fi innecat .Desfa bujia si daca e uda poti s-o usuci sau schimba cu alta .Daca nu ai ametit prea tare suruburile poate porneste ,daca nu trebuie sa le aduci la pozitia initiala .
  9. La mine facea asa la scuter,cand aveam releul de incarcare ars.
  10. eu vreau sa iau de aici http://www.ancroma.ro/produse/catalogul-culorilor-ok-l-a
  11. Daca mai ai pedala de pornire [cu motorul rece] apasa usor pe ea,daca agata si trebuie sa depui ceva efort ca sa dai pistonul peste cap ,este ok,daca se invarte fara nici un efort si pistonul falfaie, ca si cum ar fi fara bujie, este bai .Este un test simplu care v-a exclude variantele prin care nu se alimenteaza motorul.
  12. Tocmai asta este problema,merge dupa ce se incalzeste.Dupa ce-i dai sprit in capul pistonului porneste fortat,segmentii se dilata si treba merge ,dupa ce se raceste o iei de la capat.Vacuumul nu este un robinet,este o membrana pe care este actionata de compresia "suflul" motorului.O "scula" exact ca a ta mi-a mancat zilele ,asa ca daca vrei sa apuci pensia i-ti recomand sa te orientezi spre o marca de motoare adevarate. » Post actualizat in 15 Feb 2016 21:36 » Post actualizat in 15 Feb 2016 21:42 Daca erau probleme la vacuum motorul se oprea dupa ce-si termina "spritul"
  13. Ma tem ca problema nu este din carburator.Alimentarea se face prin vacuum,care la randul lui este actionat prin compresie.In concluzie,nu ai compresie nu ai alimentare.Daca asta este buba trebuie segmentat sau mai bine schimbat setul motor.
  14. Referitor la schimbatul-neschimbatul semeringurilor.Daca te uiti prin topicurile dedicate subiectului vei vedea multe cazuri de semeringuri noi care au curs din diverse cauze;puse invers ,ciupite la montaj,proaste din fabrica,"meseriasi"sau diverse alte cauze numai de semeringuri stiute.In concluzie,schimbatul nu garanteaza in totalitatei succesul,asta nu inseamna ca nu o sa schimb niciodata semeringurile.Asa ca fiecare face pe barba lui ,eu sunt adeptul nelegatului la cap daca nu ma doare.Gaz am gasit la benzinarie numai ca am uitat ce denumire sf are acum. » Post actualizat in 10 Feb 2016 09:21 Stie cineva -ceva despre anuntul cu pricina http://olx.ro/oferta/vand-far-de-motocicleta-tip-honda-transalp-ID5oBt8.html#93d26dd1bc .Nu dau de vanzator nici la telefon nici pe mail.M-ar interesa farul dar nu stiu ce sa cred despre pret.
  15. Acum povestesc din ce am facut eu.Daca tot te apuci de mesterit atunci desfa si surubul de jos.Vezi ca o sa mai iasa un tub si un arc mai mic,nu te speria pt.ca se pun usor inapoi. Eu unul nu am scos [deci nu am schimbat] semeringurile ,chiar daca aveam noi.Am clatit cu gaz la interior si am sters bine cu o bucata de carpa infasurata pe o bagheta din lemn.Faza cu gazul si carpa am repetat-o de mai multe ori pt.ca tot iesea negreala pe carpa.Am pus toate jucariile la locul lor si am turnat 542 cc de ulei ,pus la loc arc,capac si pa.De un an de zile am facut treaba asta si nu am probleme la semeringuri,asa ca treba cu schimbatul semeringurilor, daca nu ai avut probleme, cred ca e relativa [nu din zgarcenie].Spor la mesterit.
  16. Surubul de jos tine loc si de surub pt.drenaj .Probabil ca japonezul nu a vrut sa mai faca doua gauri cu acelasi scop.Daca vrei sa schimbi uleiul fara sa dai telescoapele jos trebuie sa desfaci si capacelul de sus,altfel se face vid si uleiul nu mai curge.
  17. Am gasit doua bube,care-i cu pricina nu stiu nici acum .In electromotor avea un scurt intre lita carbunelui cu+ si corpul electromot (nu erau lipite, probabil ca erau atat de apropiate incat faceau scanteie ca la bujie).Adoua buba era un fir rosu care venea dintr-un manunchi mai mare si care facea masa cu cadrul scuterului.Am izolat ambele "bube"si a pornit normal.Multumesc pentru raspunsuri si ofertele de sprijin.
  18. Dupa cele citite, trebuie sa vin cu lamuriri suplimentare.Motorul este in 4 timpi.....nu am umblat la nimic pana bendixul nu a inceput sa fluiere in gol.....bendixul l-am schimbat in prima instanta.......proba am facut-o cu doua baterii....am schimbat releul de pornire.......la pedala porneste fara probleme.......ATUNCI DE CE ? O sa desfac electromotorul sa vad ce este pe acolo si o sa iau la puricat firele toate,daca nici asa nu vrea cred ca-l duc la biserica.Va tin la curent.
  19. Este vorba de un scuter chinezesc de 60cc, marca go maxx.Problema este bendixul care merge in sens invers,mai bine zis electromotorul merge in sens invers si nu arunca bendixul.Am scos bateria si am facut legaturile la electromotor, pe direct,cu polaritatea schimbata.Electromotorul a pornit in sens invers,bendixul a cuplat si motorul a pornit.Dupa ce am pus bateria la loc si am refacut legaturile ,dar cu polaritatea inversa ,a pornit motorul dar mi-a ars siguranta.Acum stau si ma intreb care este motivul schimbarii sensului de rotatie al electromotorului (totul a inceput fara ca eu sa fi umblat la partea electrica a scuterului)
  20. Verifica bujia,daca nu este curata si de culoare maronie trebuie sa reglezi carburatorul.
  21. Daca se opreste cald si porneste dupa o pauza e semn ca segmentii sunt uzati.1500 de km.cu acelasi set motor,pt.acesa marca ,este deja o performanta.
  22. Care poate fi problema cu H.I.S.S -ul ca m-a innebunit? Fenomenul se intapla numai daca sunt in preajma mai multor masini,spre exemplu un bac de trecere peste Dunare(de doua ori) sau in parcarea unui magazin (odata).Deci cand ti-e lumea mai draga vaca se incapataneaza si nu recunoste cheia,nu mai pun la socoteala privirile "binevoitoare"ale celor care ma ocolesc sau asteapta sa ma dau din drum.Dupa ce au plecat masinile sau eu de langa ele ,becul se stinge imediat. Am citit ca ar interfera cu telefoanele ,dar ce-o avea si cu masinile.Sa fie problema de la electronica masinilor sau de la vaca mea?
  23. pion

    Kymco Fanclub

    Postez aici pt.ca nu gasesc alt loc mai potrivit.Am un scuter (chinezarie)care la un moment dat a inceput sa se comporte ca si cum setul motor ar fi uzat(nu avea compresie).Dupa demontare am vazut ca nu avea un grad de uzura care sa provoce simptomele mai sus mentionate.Pentru linistea mea sufleteasca am cumparat un set nou(cilindru,piston,segmenti)plus o chiuloasa noua, pe care le-am montat repejor si...... ghiciti surpriza,aceiasi problema ca la cel pe care l-am schimbat,adica nu are compresie.Am ceva experienta cu reparatul chinezariilor asa ca pot spune cu siguranta ca totul a fost montat si reglat ca la carte,lantul de distributie nu patineaza iar garniturile sunt noi.Astept pareri si va multumesc anticipat.
×
×
  • Creează nouă...