Sari la conținut

radu_

Membru
  • Număr conținut

    466
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de radu_

  1. Salutări, am schimbat puțintel macazul, RT-ul rămâne "în familie"!
  2. Bună ziua, aici e linkul profilului de FB, accesați pagina și vă lămuriți despre ce e vorba, eu am tatonat terenul vreo jumătate de an, am văzut reacții, review-uri și feedback-uri de la autilizatori, există inclusiv video pe YouTube cu montarea, m-a costat 100 usd, a venit prin poștă, totul a fost în regulă. Omul răspunde pe mess și e foarte amabil. Per total merită investiția în injectoare și chip. https://www.facebook.com/JohnGS1100
  3. Am instalat chipul de la John Gemi, stage 12, deocamdată sunt super încântat, elasticitate, motor liniștit și puternic, trage bine din orice poziție, nu mai vibrează așa mult, un pic de putere și cuplu în plus, pe scurt numai de bine!
  4. Problemă și rezolvare (o variantă).Urechea respectivă a mai fost sudată anterior și recent s-a decis să mai cedeze odată... Am ales varianta polonezilor de la Heed: https://heedshop.eu/en_US/p/Transmission-reinforcement-BMW-R-1100-GS-R-850-GS-R-1100-R-R-850-R-silver/498 Preț 63 Euro cu transport prin GLS, piesele ajunse în o săpt. Piesele sunt din oțel de 5 mm executate bine, au șuruburi, distanțiere, tot tacâmul. Deși nu sunt specifice pt RT, am reusit să le montez, se portivesc...Poate folosește cuiva info.
  5. Am luat asa ceva : https://www.autokarma.ro/acumulator-22-ah-sla-12-22-landport-battery?gclid=CjwKCAjwopWSBhB6EiwAjxmqDVLdju289qlSmSFgXqHNSMudVfkHsErreEHslkvmUr7WFielCTBLKhoCRToQAvD_BwE Asta va face față, contează amperajul la pornire (cold crank amps), cele cu 170 amperi la pornire pur si simplu nu invârt suficient, trebuie peste 200 amperi, am trecut prin acceasi fază, am cu 230 amp, pornește super!
  6. Salutare, mi-a rămas acest topcase pt RT 1100/1150/850, probabil și RS(?), preț 450 lei discutabil, trimit în țară, locație Arad.
  7. Salutări, la schimbat becurile în bord am renunțat momentan, trebuie desfăcut tot "botul" motocicletei, nu am un garaj în care să lucrez si risc să stric alte cele pe-acolo. Ca să ajungi la ele trebuie scos de tot clusterul din bord, ca să-l scoți trebuie să începi de la țeava de eșapament, așa că am rămas la polishat parbrizul, care a ieșit super, recomand operațiunea. Am ajuns la șaua pasager care ar trebui retapițată, poate are cineva la dezmembrat... P.S. Hai primavară! Uitasem, am reutilizat niste tălpi de la un LegMagic uitat prin pod și treaba stă așa: P.S. Sub ele este placă metalică, sunt fixe, nu se mai rabatează.
  8. Mic proiect de iarnă, capace case-uri la culoare+oglinzi... Lucrat în regie proprie+a little help from some friends! Urmează un polish parbriz și inlocuit becuri în bord.
  9. Salutări, am reușit să pierd un capăt de ghidon la RT 1100, știe/are cineva așa cevala dezmembrat?
  10. Da, știu de el, deocamdată mă opresc la injectoare, aștept weekendul pt un ride test mai detaliat.
  11. Bun, azi am montat injectoarele primite de la Tamas (link fb grup- https://www.facebook.com/groups/797934827576532/?ref=share. Super încântat de upgrade, motorul trage rotund din orice ture, nu vibrează, se turează mult mai ușor ca înainte, nu mai are "surgingul" de pe la 3000 rpm. Recomand cu încredere pt. generația 1100/850/1150. Prețul e de 110 euro perechea de injectoare Bosch, originale, cu 12 găuri, din seria 1200 (2005+).
  12. Mulțam fain, reînvăț să merg pe motor![emoji846] Trimis de pe al meu SM-A202F folosind Tapatalk
  13. Salutare, sunt noul "locatar" al fostei "garsoniere" (RT 1100) a lui Dan Cata, am schimbat macazul de la Transalp, suntem (de vreo 2000 km) în curs de împrietenire! Până acum totul e în regulă, pe vremea asta faină parcurg acest topic, plătesc Netflixul degeaba!
  14. E bine! E foarte bine![emoji6] Trimis de pe al meu SM-A202F folosind Tapatalk
  15. Posibil, oricum nu cred să rezulte doar din geometria bicicletei, contează și suspensia în sine, care ține roata pe asfalt mereu. Oricum, se pare că această piesă ar putea fi soluția, am nevoie de una mai scurtă...are cineva? Despre piesa ASTA e vorba! Brațele au 120 mm, e nevoie de ceva(...) mai scurte.
  16. Salutare, am pus mâna pe acest amortizor, sunt super încântat, stabilitatea în general, dar mai ales pe viraje este muuult îmbunătățită(apropo, știți ce motor mișto e Transalpul?). Totuși, shockul e pt primul model, cel cu frână spate cu tambur și este cu un cm. mai scurt, rezultând un spate mai lăsat cu 3-4 cm. decât normal, este ok și așa (am spus că sunt încântat de mobra pe viraje și drum denivelat), dar aș vrea să pot totuși recupera cumva cei 3-4 cm. pierduți la roata spate. Din ce am văzut soluția ar fi la "oasele" suspensiei, respectiv ceva mai scurt decât originalul, un soi de kit de înălțare (există kit de coborâre, se poate și invers?). Merci, o zi bună tuturor!
  17. Și totodată caut amortizor central PD 10, dacă se poate nu la preț de cocaină!
  18. Salutare! Știe cineva dacă amortizorul spate de 650 se potrivește pe 600 PD 10?
  19. Foarte bine arată, la fel ca a mea (am avut 8 ani diva), da, are ceva zgomote prin motor, dar "așa e ele"! Dacă merge după cum arată, te va duce mult și bine! Nu o lăsa să stea fără benzină, dacă "seacă" carburatoarele o pornești greu...În rest ia carnetul și "bagă" kilometri!
  20. Te apără de ”urșii” de la volan, când se bagă ca mistreții (sic!) în intersecții! Da, mi s-au mai defazat și mie, dar în afară de asta nu s-au destrămat/dezlipit sau mai știu eu ce, sunt super ok, iar pentru pretenții mai mari , variantele sunt cretinoid de scumpe...Ideea e să ai lumină și să fii văzut. My 2 cents!
  21. https://www.olx.ro/oferta/proiectoare-led-moto-IDaWWvt.html#dcc9102a15 Astea sunt, eu le am de la Nicu (aka Korben Dallas), el le-a montat, eu doar am asistat - sunt paralel cu electrica , așa că nu prea pot da detalii... În orice caz sunt legate pe faza scurtă și noaptea sunt geniale - au fază lungă, scurtă și blitz...dau direct pe butonul de fază lungă/scurtă, care oricum nu stă apăsat, deci sunt super ok de utilizat.
×
×
  • Creează nouă...