Jump to content

ilarionciobanu

Membru
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

About ilarionciobanu

 • Rank
  Incepator

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Motocicleta
  GSX-R 1000

Profile Fields

 • Motociclete detinute
  F4i

Recent Profile Visitors

237 profile views
 1. Sau sunt considerate capabile sa conduca la 16 ani o motocicleta mai mare si mai puternica decat Mobra. Chestie de perspectiva.
 2. Benzina tot la conserva? Intreb pentru ca de la tine din judet sa tot fie minim 7000km dus-intors, adica minim 350 de litri. Acum e pe la 1,10 eur prin Germania si te incadrezi, insa in nord s-ar putea sa te lovesti de alte preturi. Daca pana la vara urca iar spre 1,4 - 1,5 mai aduci bani de acasa. Asta doar pentru benzina. Nu mai pun macar 2 traversari si alte maruntisuri.
 3. @Kosh Amuzanta usurinta cu care amesteci cifrele (650 eur, 600 eur, 600 eur plus 6-700 lei) si termenii (pret final, pret fara taxe, pret al unui produs de ocazie). Si eu pot beneficia de un 11 ca telefon de serviciu, daca platesc 450 eur si indeplinesc inca 2 conditii. Asta nu inseamna ca e valabil pentru oricine si nu inseamna ca pretul unui 11 e 450 eur. La fel, faptul ca citesti undeva o estimare de pret in dolari pentru un produs viitor (cel mai probabil e vorba de pretul pentru USA care nu include taxele. Pretul final e in functie de localitatea de destinatie pentru ca acolo statele au cote diferite de taxe) nu inseamna ca ala e sau va fi pretul cu care vei cumpara un 12 in octombrie. Asa cum nu inseamna ca, daca azi benzina e 47 centi in SUA, tu faci plinul la Busa cu 30 lei in Crangasi.
 4. O alta aproximare spune ca cei 2300 lei inseamna 480 eur, adica pretul oficial Apple in Germania (cota TVA identica cu Ro). Pretul este un pic mai mare in Franta si Italia pentru ca si cota de TVA e mai mare. Pe mine este prea putin important cu cat cumpara distribuitorii. Esential este cat trebuie sa scot eu din buzunar pentru a avea un produs.
 5. Say what? Poate pretul fara taxe. 600 de euro plus 700 de lei > 650 de euro
 6. Estimarea mea e legata de lipsa de interes. Eu cred ca-mi pot da seama de diferenta, dar asta se intampla acum, dupa ce am rasfoit un pic. Daca ei ar fi mai interesati, ar avea norma mai buna de certificate retinute. Am spus „mai toti“, iar la un comentariu anterior am specificat ca experienta este cu producatorii „mai cunoscuti“. Chiar si asa, nici ei nu au oferte pentru toate motocicletele. Isi calibreaza oferta pe piata/cerere
 7. L.E. Ca sa raspund la intrebarea ta, in 99% din cazuri un politist nu va sti ca ai macaroane (cum zice John) de full system la care ai aplicat finala omologata. Tind sa cred ca nu va fi mare diferenta de zgomot fata de combinatia cu macaroane stock si nu vad de ce ai face asa ceva. Se poate lua eventual dupa lipsa „catalizatorului“, dar tot trebuie verificat de cineva autorizat. Presupun doar ca te poate suspecta si te poate trimite la RAR, fara talon.
 8. Revin la experienta mea cu rasfoitul ofertelor. Mai toti au 1-2-3 modele de finale omologate pentru circulatia pe strada in UE. Pe langa ele, au finale neomologate pentru strada, chiar daca au db-killer. Oferta este pentru circuit. A treia categorie din oferta sunt sistemele full care sunt doar pentru circuit. Pe langa nivelul de zgomot, cu sistemul full nu o sa treci (real) nici testul de gaze.
 9. Un politist care stie ce sa caute isi va da seama dupa omologarea (lipsa ei) stantata pe finala si trecuta in hartia insotitoare. Din experienta mea (limitata) de cautare prin oferta unor producatori mai cunoscuti, nu exista full system omologat pentru strada. Imi vine greu sa cred ca cineva va pune galerii si tevi de full system si va cauta finala omologata care sa se potriveasca. In afara de politist, cei de la ITP iti pot spune ca nu indeplinesti criteriile pentru zgomot si gaze. Ambele variante au probabilitate mai mica in Ro decat in restul UE
 10. Buna asta. Show-ul era in desfasurare de ceva vreme. Aia cu 10 lei a fost „invitat special“, bonus, pus paie pe focul doamnei.
 11. Acum ce facem, subliniem defecte? Parca eram la calitati? De acord ca e conceput prosteste. Doar m-am laudat ca-l inteleg si, in urma nedumeririlor, am explicat ce inteleg.
 12. Tot realitatea spune ca acum 5-6 ani erau mai multi baieti care se jucau cu veste cu MC, fratie, haiducie, etc. Intre timp, unii dintre ei a ramas fara veste pe la diverse evenimente si au inteles ca nu e cazul sa se mai joace cu MC pe spate. Common sense-ul imi spune ca au inteles din motive care n-au legatura cu frica de dinti cariati sau computere care se blocheaza. Independent de numarul de pumni dati de dentisti si IT-isti in viata lor. Ca in orice alt aspect al vietii, trebuie sa si poti sa faci ceva, nu e suficient sa vrei. Oameni buni, mai incerc o data: N-are nimeni treaba cu tine si nu te trezesti luat la bataie pe strada. Poti sa porti si 4 veste si sa calaraseti ce motor iti place. Partea care prezinta riscuri in exploatare e sa ai vesta cu MC sau cu patchuri de forma celor folosite de cluburi. Vrei MC, e simplu. Iti faci unul respectand regulile lor
 13. Da, documentarea e cea mai buna idee. Oricare sim poate fi folosit ca principal si asta inseamna ca devine default pentru voce/sms si date. Al doilea este doar pentru voce/sms. Poti oricand schimba intre ele. Ideea cu esimul o inteleg si eu la fel, insa in practica oepratorii nu vor sa se joace cu noi. Oricum, avand slotul de sim liber e acelasi lucru
 14. Sunt de parere ca am exprimat suficient de clar ideea. Din punctul meu de vedere, poti sa faci un banner mare cu “Mictionez pe toate MC-urile din lume si nimeni nu se atinge de mine” pe care sa-l pui pe perete la tine in sufragerie. Vei avea satisfactia ca ai spus-o si esti mai tare decat toti.
×
×
 • Create New...