Sari la conținut

Noapte

Membru
  • Număr conținut

    24
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Noapte

  1. Destul de ruginit surubul de M8 din dreptul trifonsaiserului cu coclenduri de pe a dvs motocicleta, stimabila convorbitoare, dar macar discurile de frana sunt prezente pe ale dvs roti, nu ca si la mine. Va felicit sincer pt asta! :)))
  2. Noapte

    Prima mea mobra

    Pusa la iernat, dupa un an asa cum mi-am inchipuit: fara prea multa vreme dedicata doar mie... Un an destul de anost pt ca: - cca 5000 km cuminti de incepator - cca 80%/20% - asflat/coclauri - 100% extraurban (adica in afara republicii Klooj), 100% doar in Romania - cca 70% din km facuti singur, (fara pasager se subintelege) Am trecut prin primele etape - la stop iti pui macar un picior jos, te poti inclina mai mult de un grad in curbe, nu trebuie sa schimbi in a 5-a cand ai 50 la ora, etc, etc. Vestea proasta: mai fac parte din cei care nu au cazut inca, deci imi pastrez cu mandrie lamaia de sub numar... As avea multe de spus dar sunt grav inhibat cand ma gandesc la descoperitorii mersului pe doua roti pe care i-am intalnit la diverse adunari cultural-artistice numite generic "intruniri moto". Nici nu mi-am dat seama cat de limitate sunt cunostintele mele elemetare de fizica newtoniana... Doar cateva poze si ne auzim la anul! Craciun Fericit, lumina divina sa va, Chuck Schuldiner sa ne zongoreasca in ceruri...si alea, alea. Totul e bine cand se termina.
  3. O mobra frumoasa! Sa te bucuri de ea multi km!!!
  4. Noapte

    Prima mea mobra

    tura mai lunga si faina azi, la retur - la o pauza de tigara. schimbata casca de ceva vreme, nu dau detalii caci libelulele, mustele si planctonul air born... sunt shoair ....born.
  5. Noapte

    Prima mea mobra

    ))) Is negre, da-le dracu', da' au buline rosii. Oare pt ca ca n-au fost cuminti in procesul de fabricatie? )) paulynos> facui 3 muste si o libelula pe viziera. Precum coafura, casca a rezistat.
  6. Noapte

    Prima mea mobra

    Multumesc, pasagera, mi s-a inrosit usor tastaura! Intodeauna mi-am ascuns incapacitatea crasa de a emite un mesaj, o idee, sau o comanda (din motive ce tin de inteligenta) prin compozitii frazeologice lungi, ambigue si fara substrat! Profesional, mi-a reusit oarecum, dar casnic - vai de mama mea: "Ba ciocoflendere! da' cat mama dracu' sa te mai suport fara sa ma ceri de nevasta?" La acea intrebare am avut cel mai complex raspuns - de cca 6 ore, cu tot tacamul: cuvante cheie accentuate cu doua semitonuri mai sus decat timbrul meu vocal natural (tinerete, libertate, alternativa, etc), limbaj corporal ireprosabil - folosite toate membrele, toti muschii faciali, inclusiv muschii inghinali si dorsali la cuvantul "alternativa". Am fost atat de convingator, ca 24 de ore mai tarziu vizitam atelierele de bijuterii pt verighete. Amu no...vorba cantecului popular: daca de mic esti prost, cand esti mare...numai te joci! On topic: mi-am comandat Metzeler-ul Tourance. Am citit ca se comporta excelent in ace de par la 380 km/h, pe zapada, deci imi va satisface, oarecum modest, nevoia mea de eliberare in caz de constipatie.
  7. Noapte

    Focus 3 vs. Elantra

    Sa te bucuri de ea! In clasa C (antevorbitorul cu "ia-ti seria 5" compara merele cu diareea ), dupa umila mea parere, sunt 3 optiuni de luat in seama: 3-ul de la mazda, golful si focusul. In ordinea asta. Eu sunt posesor de focus, ultimul este un 2017 combi, 1.5 ecoboost. In afara de motor, care na...e ecoboost - trage cu toti cei 240Nm in toate ipostazele, dar consuma indecent pt o besina de motor, este un logan mai bine finisat. Nevasta-mea are un focus 2 face lift din 2008, cumparata de noua: are cca 160 k km, am schimbat distributia si rulmentii fata, anul asta vor fi schimbate discurile, mai mult ca sigur. Focus 2 este de 100 de ori mai bine construit ca si un 3. Pe unde am umblat am avut in general masini inchiriate din clasa C - de departe cea mai OK mi s-a parut mazda 3. Golful 8 este mult prea overrated, ca si dinamica nu sta langa focus, dar in interior este destul de ok... Am mai fost cu 308, megane-ul asta nou, astra, etc. Fara comentarii. Nu pot sa-mi dau cu parerea despre elantra sau civic, inca nu am condus asa ceva. In concluzie ai ales destul de bine. Ce motor este si ce alte optiuni ai pe acest Trend?
  8. doamne, faina-i tanti africana! precum o mozambicana din aia cu buzele cat o pancova: iti trage un mozol pe toata fata de nu mai faci cosuri veci pururi! sa o folosesti cu bucurie.
  9. Noapte

    Prima mea mobra

    Multumesc, stimabile domn. Maine ma duc la firma celui care mi-a vandut motorul sa iau ofertele pt pneuri si sa dau comanda - retina mi-a ramas pe un set de Metzeler-uri Tourance. Cum este singura investitie la care pur si simplu nu mai uit la bani (pretul este mai mare vs Michelin si alte branduri) imi puteti, va rog, spune daca este ok? In sensul ca este legatura mea cu planeta, deci aici nu ma prea joc, dar pe de alta parte sunt destul de constient de statul meu de incepator care nu va forta - arunc oarecum banii pe geam? PS umanitar: daca se apuca careva sa-mi arate grafice si formule de franare, forte centrifuge, puncte de singularitate si dimensiuni paralele, il invit la mine in crama. Nu garantez ca va iesi, dar il invit. Merci anticipat, dragilor!
  10. Noapte

    Prima mea mobra

    @Paladin, asa este - e cam zgomotoasa, dar nu ma sinucid din cauza asta. Oricum, prioritatea 1 acum sunt niste gume noi si, eventual, un crash bar. De-obicei consum Ursus, deci scapi ieftin! @Kagemusha - cum adica 6 m? Uita-te in fata motocicletei. Ma mira calitatea vopselei, nu s-a desprins la franarea de la 340 km/h la 0 in cca 1.4 nanometri...
  11. Noapte

    Prima mea mobra

    Zua buna! Am facut prima iesire azi, mi-am probat semnul de incepator dotat cu un trifonfaizer cu coclenduri giroscopice (adica, cand trec de 280 km/h se ricica cca 80 de grade si ies doua aripioare pe post de eleron). Deci toate postarile si formulele fizice si metafizice privind g-urile, franarea si alte chestii, ce le-am citit pe acest forum, le-am citit degeaba: nu se aplica. PS: ii dau onoarea celuia care-mi si spune cum sa incarc poze aici, sa faca cinste cu niste beri...
  12. Pai, daca tot e trolleala, eu spun sa purcedem, precum a spus profetul poporului lui Israel: "Mergeti si inmultiti-va": https://www.youtube.com/watch?v=v9ZuxmfIt0Q
  13. Noapte

    Prima mea mobra

    eh na...atat am citit din postarea ta si i-am dat cu ignore, cu ura! eu sunt usor superior unui pitecantropus erectus, dar sa nu exageram. Vreau sa-ti dau report pt ban definitiv, dar nu gasesc pe google ghiseul cu reclamatii pt acest forum! 6. Daca tai ceapa cu galeata pe cap si viziera trasa, nu mai lacrimezi si nu-ti mai curg mucii! multumesc si de aceste pareri, DrDre & Muretto! Am inceput sa cred ca este un hobby foarte complicat.
  14. Noapte

    Prima mea mobra

    Nu te-am luat peste picior, imi pare rau ca asta ai "citit". Imi cer scuze. Stiu ca ai avut intentii bune, doar ca nu-mi sunt relevante pt mine cuatificarile in pretul de vanzare. Nici nu vrei sa stii cate tepe mi-am luat, deci devin usor defensiv cand cineva vrea sa-mi "vanda" ceva de calitate, doar ca este scump. Ultima a fost acum cca 10 ani, cu procesorul pt chitara, pt care am platit mult mai mult decat poate duce. Slava Domnului ca nu sunt un gadget freak, altminteri ma sinucideam letalo-mortal de cateva ori pana acum. Te rog sa nu ramai suparat pe mine, eu sunt ca si un bebe acum - creierul imi este spongios, absorb tot, si fac "scandal" daca lapticul nu este suficient de cald!
  15. Noapte

    Prima mea mobra

    Multumesc tuturor de pareri. Inteleg si ce spune paulynos, am ajuns sa am multe hobby-uri, pe cateva dintre ele am ajuns sa dau multe FSN-uri (Fonduri fara Stirea Nevestei), dar in toate domeniile am vazut multe chestii overated doar pt ca au un nume. Eu cum ma pricep acum la tot ce inseamna motociclismul, cam cat se pricepe preafericitul Daniel la cosmogoniile vedice, am sa pun multe intrebari cretine pe-aici si n-am sa contrazic pe nimeni... Merci de rabdare! OnTopic: azi am facut a 2-a tura cu dansa, pana in Cheile Turzii, a fost de-a dreptul superb!!!!! LE: @Zappy - am parcurs threadul cu casti, m-a luat cu ameteala!
  16. Noapte

    Prima mea mobra

    paulynos, multumesc de parere. dar....in premiera pe acest forum, ma obligi sa postez serios. Ce inseamna casca decenta si de ce pleaca de la 200 de euro? Maine ma duc la vanzator sa cer o casca decenta de 200 de euro. El imi da o alternativa la care face o reducere de 10%, ca este roz si nu o cumpara nimeni, deci la 190 nu mai este decenta? Se poate un alt raspuns? Ca-i de plastic, crapa usor, se formeaza o microfurtuna in capul meu la 90 de km/h, ca-i un brand facut pe vapor, care nu urmeaza nici un standard/ norma in ce priveste siguranta, etc? Cuantificarea calitatii unui produs doar dupa pretul de comercializare, cam a devenit un criteriu deformat de catre societatea de consum. Cam din 14 aprilie 1912, cand un grup de oameni foarte destepti si bogati s-au simtit intangibili printre sloiuri, in nordul Atlanticului. ...cred ca si acum ii bufneste rasul.
  17. Noapte

    Prima mea mobra

    Am inteles! trebuie sa uit de van gogh, sa ma iluminez putin + trebuie sa pun un ventilator in fata senzorului de vant care citeste viteza, sa pacalesc sistemul. Am plecat la muzeul de arta, dupa aia la o firma de pc-uri! Da de casca? Ca pt asta mi-am postat imbecila postare!
  18. Noapte

    Prima mea mobra

    Seara buna! Revin cu 3 chestii: 1. Mi-am cumparat casca: Probiker KX 4. De ce mi-am luat casca asta??? (nu-i retorica, va intreb pe voi). Pt raspunsurile ce le anticipez gen "De prost ce esti" sau "Cu casca aia nu te poti duce nici sa te caci", faceti-va saving la uzura tastaurii - e buna de ceva??? 2. Maine vreau sa fac a 2-a tura lunga Cluj-Apahida (cca 20 km dus intors), deci orice biciclist de pe-aici e binevenit sa ma insoteasca. Vom porni la prima ora si se va merge destul de alert (25-40km/h), ca e musai sa ajung pe lumina inapoi pt ca... 3. N-am lumini. Desi e dotatata cu far, stop si semnalizatoare, pur si simplu nu are (sau n-am gasit) de unde sa le aprind. Apas un buton de pe ghidon stanga...claxon. Bun...un buton rosu pe dreapta ("Aha!" Exlam eu. "Japonezul asta, posesor de Lean mfg, mentalitate Toyota, etc s-a gandit la toate: e rosu, ca becul se incalzeste, alea alea"). Apas. Moare motoru'. "Mnezo!" gandesc eu, cu ura si farame de tourette de care sufar cand sunt calm. Apas pe singurul buton pe care stiu ce face - reporneste motorul. Apoi imi dau seama! In fata, pe stanga este o maneta. "Clar!" imi zic. "E simplu! e mecanismul care pune dinamul pe roata!" Trag de el spre ghidon, cand colo incepe sa se tureze motorul. E clar. E posedata, dau cu tamaie sa iasa dracul din ea. Zis si facut. Ma duc duc la Pista bacsi singurul preot cu care ma mai inteleg: "Aghiasma nu estem la mine, ca eu romano-katolikus, nu ortodox prostalau ca tine, dar binecuvatez la mine motobitzicli al tau" zise Pista bacsi, tragand alene din tigara, sub o nisa, sa nu-l vada D-zeu ca fumeaza. No bine! Zis si facut, binecuvantat la ea, dar... ...n-am lumini, deci ne intoarcem pe zi!
  19. Noapte

    Anunturi GARAJE !

    Salut! Caut garaj (tot, jumatate sau sfert )de inchiriat, in zona Gheorgheni, pt o motocicleta. @dandumitrache - daca gasesti ceva prin zona si mai este loc de una, te rog sa ma contactezi pe privat. multumesc!
  20. Noapte

    Prima mea mobra

    Multumesc tuturor de urari si incurajari! Cum zice vorba cantecului de dragoste de la Napalm Death "Cetina verde de brad Oh my God ii O Mai Gad Deci bleed and die!" Mi-am luat carnetul. (Raed Arafat, dai o cina, cand ma intalnesti, ca ai avut o zi linistita). Cam cretina analogia la 2 ani de la Colectiv, dar atata descarcare am acum in sinapse. Cu toate ca sunt fericitul posesor al unui scrot monocameral, nu mai am posibilitatea de a invarti bilele chinezesti intre degete, cand cuget. Au fost 3 grade si vant puternic pe traseu, dar na...ce nu facem noi pt acest hobby! Ne vedem pe drumurile patriei!
  21. Nu sariti cu topoarele, nu ucideti pianistul, nu maruntiti din buze, admirand tavanul cerand sf treimi sa se coboare pe al meu scalp: deschid si eu un topic (in premiera aici) cu prima mea motocicleta dobandita la 42 de ani. Am dat sala, poligonul si traseul lunea viitoare, sau, daca ucid instructorul, la parastasul de 6 luni, la primavara. Transalp XL650, 2003. Are o dotare fenomenala: dupa ce fac si eu 200-300 de km, ma voi considera un zeu, deci chestia aia de deasupra ghindonului imi va diminua deranjul generat de fotonii emisi din far, care vor naviga paralel cu motocicleta, nereusind sa se desprinda din cauza vitezelor luminice pe care le voi avea. Voi avea succes in acele de par, unde, probabil, nu voi permite fortelor centrifugale sa ma cioparteasca molecular, deci voi actiona sistemul de franare (un bat prins pe ghidon cu sistem de basculare care, la actionare, va intra intre spite). Normal - bat de esenta tare, molid cu incluziuni de aliaj de titaniu. (pt blonzi, si pt Homo Teleormanius acesta a fost la misto. Probabil nu voi trece de viteza sunetului. In curba.) Rad de mine, nu de motor. Sunt numit"simplu cognitiv" adica prost ca noaptea pe limbajul nostru, al inginerilor.
  22. multumesc, Zappy! » Post actualizat in 26 Oct 2017 20:46 Gata! Mi-am facut datoria pe "Motocicleta mea" in cel mai serios mod posibil.
  23. Offtopic violent: Descopar enormitatea acestui forum, cautand topicul "motocicleta mea". Nu l-am gasit, in schimb citesc articole si postari de calitate de cca 3 ore, precum citesc o carte buna! Multi useri "de calitate superior", multe schimburi si ciocniri constructive de idei, deja consider ca un topic nou, cu banalul meu Transalp, ar polua usor. Am sa postez probabil o poza, doua la prima mea iesire, dupa ce-mi iau A-ul, in timpul preludiului meu cu noua mobra. Mai am mult pana sa ma imprietenesc, vad asta la scoala (pe un Hornet) pe traseu. Eh...trebuie, presupun, kilometri, poate ceva cazaturi sa incep "this is the friendship of a beautiful begining" . Oricum zambetul meu de pe buze imi cam enerveaza familia: odata achizitionata motocicleta, am achizitionat si o masina de spalat vase, deci santajul a luat sfarsit. On Topic: Transalp 2003, 51kKm, in fundu' gol. Mers cu unul ce cunoaste (atelier propriu de reparatii moto, motociclist vechi) care a spus in cel mai academic grai academic:"prostalaule, asta-i!!!"
  24. Multumesc cu intarziere de raspuns! Am facut scoala, am luat sala, luni dau poligonul si traseul (sper sa nu sufere nimeni un deces letalo-mortal), iar azi mi-am luat si TA-ul. Argintiu si cam atat. Ah! Si are si far! Revin, sa va mai plictisesc!
  25. Buna seara! De luni incep scoala pt "A", urmand, dupa prea multi ani, un vechi vis al meu. Sunt trecut usor, razant, de prima tinerete, deci cam stiu (cred) ce imi doresc de la noua posibila dobandita cat A (am B-ul din '94). Creierasul meu de necunoscator m-a indreptat spre enduro. Am vazut pana acum doar V Strom-uri si TA-uri si cam atat imi doresc. Buget: 3000 eur (+/- cat mai spal vasele). Am doua oferte clare - V-Strom 2007, 650 cmc - 3500 eur, respectiv TA 650 cmc 2006, 2400eur - unde trebuie bagati bani in schimburi + cauciucuri. Prioritatea mea este sa dobandesc "A"-ul, dar poate ma palmuiti peste ceafa cu alte propuneri, sau cu o alta alegere intre cele doua. Nu am nici o experienta in ceea ce priveste motociclismul. eu: 193 cm/ 95kg. Este prima mea postare aici, daca nu m-am incadrat, rog un moderator sa mute/ stearga postarea'mi tampa. mersi!
×
×
  • Creează nouă...