Sari la conținut

O Problema Nerezolvata


Postări Recomandate

Am o motocicleta Kawasaki ER5. De 3 saptamani nu am mai pornit-o deoarece m-a lasat bateria. Ultima oara cand am mers cu ea a curs acid din baterie. Am dat jos imediat bateria si am spalat-o. Mentionez ca am avut baterie Yuasa de 12 V - 10 A. astazi mi-am cumparat o baterie noua VICTOR de 12 V - 12 A si m-am dus la garaj s-o pornesc , si surpriza .... motocicleta nu a mai pornit deloc , nu intra curent deloc, bordul nu se aprinde. Va rog, daca vi s-a intamplat si puteti sa ma ajutati cu un sfat sa-mi raspundeti.

 

 

Va multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1.Bateria are curent? Ai verificat-o?

2.Polaritatile le-ai pus bine? (stiu ca intrebarea poate parea stupida dar se mai intampla)

3.Bornele de pe motocicleta sunt O.K.? (adica sa nu fie inverzite, ruginite, etc nu strica sa le cureti, si sa vezi daca sunt continue)

4.Verifica siguranta principala - imediat dupa baterie in circuit.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

1. bateria am verificato si aseara inainte de a o pune pe motor imi indica 12,79Ah iar astazi cand am venit de la garaj iarasi am verificato acelasi lucru

2.bornele de la baterie nu am cum sa le pun invers pentru ca nu imi da voie

3.sigurantele nu le-am verificat

4.bornele nici pe alea nu le-am curatat dar pareau ok.

Se poate sa fie din cauza acidului care a curs din ea acum 3 saptamani, sa se fi topit vreun cablu de la instalatia electrica???????

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eventual sa verifici integritatea cablurilor ,sigurantelor. ia si tu un smirghel si curata bornele si papucii .. eventual da cu putina vaselina sa nu se mai depuna oxid pe ele. Mai mult ca sigur e o problema de contact intre fire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

inteleg ca nu mai merge cu bateria cea noua, dar cu cea veche, iti aprinde ceva pe bord? dc nu, e o pb in instalatie, cel mai pb o siguranta arsa+eventual altceva electronic de pe ea ars.

altfel, vezi sa ai electrolit in bateria cea noua. se intampla ca bateriile noi de moto sa vina neformatate (uscate) si tre sa le pui acid.

 

si mai fa si altceva: cu bateria noua montata, masoara tensiunea cu contactul pus.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

bateria am verificato si aseara inainte de a o pune pe motor imi indica 12,79Ah iar astazi cand am venit de la garaj iarasi am verificato acelasi lucru

Daca bateria cea noua iti indica 12,97V ( nu Ah) inseamna ca e ok si are si acid in ea, deci problema e undeva la motocicleta cel mai probabil siguranta arsa, contact imperfect la borne sau borne montate invers.

 

o sa ai belele mari cu "victor "ala al tau

a patit o un Kawa balius cu un victor luat de 2 luni si ajungea la 17-18 volti curentul

 

Nu are cum sa ajunga tensiunea ( nu curentul) pe o baterie la 17-18 V decat daca releul de incarcare nu functioneaza cum trebuie. ( sau a facut masuratori cu un voltmetru defect ; in general voltmetrele digitale daca au bateria consumata indica o tensiune mai mare decat cea reala)

Eu am baterie Victor pe o motocicleta de 1 an si ceva si sunt f multumit de ea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

grija mare la borne.Nu ai loc acolo sa pui bornele invers, intrucat fiecare ajunge in zona ei, una stanga, una dreapta.Dar exista baterii cu borne exact invers. De exemplu, a mea de kawa n-am reusit nicicum sa o leg pe un Suzuki GS500, a trebuit sa o las langa motor si sa leg sarme groase la borne.Pur si simplu pe baterie plusul si minusul erau asezate fix invers fata de a mea. pune bateriile una langa alta si vezi daca ai plusul in aceeasi parte.

Poate sa fie si siguranta principala,cea de 30A, dar asta nu avea cum sa se arda stand pe loc.Daca asta e arsa, intradevar nu ai curent absolut deloc pe nicaieri.De obicei e asezata separat de celelalte pt faruri,ventilator &shit.....la kawa mea e pe stanga,sub carena, aproape de baterie,cu un capac rosu/maroniu, pe care scrie Main Fuse.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...