amon Postat Martie 19, 2005 Share Postat Martie 19, 2005 Salutare tuturor. Am o intrebare, si anume daca este posibil sa montez pe un ij 56 un alternator de planeta pe 12V. Am vazut la altii niste improvizatii cu alternatoare de 12V, dar era pus in exteriorul motorului, transmisia facandu-se printr-o curea in motor. Vreau sa stiu daca este posibil sa montez alternatorul in interiorul motorului, in locul dinamului, si daca se poate cum se face( cred ca trebuie adaptat cu o flansa ), si ce fel de alternator s-ar potrivi mai bine( de pe ce fel de planeta). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Martie 19, 2005 Share Postat Martie 19, 2005 Merge. Poti sa pui alternator de planeta 5 pe ij 56. Totusi eu am preferat alta solutie: am pus magnetou de minsk si am scapat de baterie - am iesit cu cateva sute de mii mai scump dar nu mai am probleme (aprindere electronica ). Oricum, indifereent ce solutie adopti trebuie sa faci o flansa la strung (simplu de tot). La oricare din solutiile astea nu se observa nici o modificare exterioara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Martie 20, 2005 Share Postat Martie 20, 2005 Da se poate, eu asa am. Trebuie sa faci o flansa la strung si merge fara probleme(incape perfect in locul dinamului si nu se observa) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dl_Doctor Postat Martie 24, 2005 Share Postat Martie 24, 2005 (editat) Sal. Eu am pe ij-ul meu alternator (de jupiter). Mi se pare mai sanatos pt mersul pe timp de noapte pt ca ai far. Dupa parerea mea aprinderede minsk nu face lumina prea buna. Insa nu am avut niciodata, deci nu pot sa bag mana-n foc ca nu e buna. Adaptarea alternatorului se poate face si FARA flansa. Eu NU am flansa! Si am lumina buna! Evident, trebuie tot tacamul: Baterie, releu de incarcare, punte de diode, dar merg leje si foarte bine cele de Dacie! Daca vrei mai multe info, intreaba. Si zi de unde esti! Editat Martie 24, 2005 de Dl_Doctor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Martie 24, 2005 Share Postat Martie 24, 2005 Sunt si eu curios cum ai adaptat alternatorul(fara flansa) care se prinde la 3 suruburi in locul dinamului care are doar 2 suruburi. Ai gasit cumva alternator cu 2 suruburi? Eu am de planeta si e cu 3 . Astea de jupiter sunt cu 2? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate