Sari la conținut

e posibil sa mearga?


amon
 Share

Postări Recomandate

Salutare tuturor. Am o intrebare, si anume daca este posibil sa montez pe un ij 56 un alternator de planeta pe 12V. Am vazut la altii niste improvizatii cu alternatoare de 12V, dar era pus in exteriorul motorului, transmisia facandu-se printr-o curea in motor. Vreau sa stiu daca este posibil sa montez alternatorul in interiorul motorului, in locul dinamului, si daca se poate cum se face( cred ca trebuie adaptat cu o flansa ), si ce fel de alternator s-ar potrivi mai bine( de pe ce fel de planeta).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merge. Poti sa pui alternator de planeta 5 pe ij 56. Totusi eu am preferat alta solutie: am pus magnetou de minsk si am scapat de baterie - am iesit cu cateva sute de mii mai scump dar nu mai am probleme (aprindere electronica :friends: ). Oricum, indifereent ce solutie adopti trebuie sa faci o flansa la strung (simplu de tot). La oricare din solutiile astea nu se observa nici o modificare exterioara.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sal. Eu am pe ij-ul meu alternator (de jupiter). Mi se pare mai sanatos pt mersul pe timp de noapte pt ca ai far. Dupa parerea mea aprinderede minsk nu face lumina prea buna. Insa nu am avut niciodata, deci nu pot sa bag mana-n foc ca nu e buna. Adaptarea alternatorului se poate face si FARA flansa. Eu NU am flansa! Si am lumina buna! Evident, trebuie tot tacamul: Baterie, releu de incarcare, punte de diode, dar merg leje si foarte bine cele de Dacie! Daca vrei mai multe info, intreaba. Si zi de unde esti!

Editat de Dl_Doctor
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sunt si eu curios cum ai adaptat alternatorul(fara flansa) care se prinde la 3 suruburi in locul dinamului care are doar 2 suruburi.

Ai gasit cumva alternator cu 2 suruburi? Eu am de planeta si e cu 3 . Astea de jupiter sunt cu 2?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...