leso Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 E un fel de apel umanitar. Sunt oameni, bogati/saraci, de obicei nebuni care inteleg sa creasca ursi pe langa case sau cabane. Eu vreau sa fac o lista cu ursii tinuti in captivitate de persoane private (exclus zoo). daca ma puteti ajuta cu informatii (locatia si numarul ursilor), eventual poze, faceti un bine animalelor captive. In tara se va construi un adapost in care animalele vor putea sa traiasca linistite. Am nevoie sa stiu cam cati ursi sunt si pe unde se afla. VA ROG ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Urs nu am vazut ... dar am vazut LEU. Nu glumesc. La Automatica (pe calea floreasca) au un leu mare in cusca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaip Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Leul l-ai vazut de curind ? Am inteles ca acolo e curtea unei ambasade/consulat. Si ca de fapt n-ar mai fi acolo de ceva timp. A fost un reportaj la TV cu el anu trecut. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mihaip Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Si revenind la ursii nostri : eu am vazut acum 2 ani si parca si anu trecut la intrarea in Castelul Peles niste tigani cu un urs. Tare m-as bucura sa stiu ca ati reusit sa scapati bietu animal de chinuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rixos Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Cu un Leu de pot ajuta si eu...Undeva pe la Baba Novac... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gaxel Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 un urs nascut/crescut in captivitate nu se mai poate reeduca sa fie salbatic....eu stiam un urs acum multi ani (acum nu stiu nimic de el ) si ursuletul a fost hranit cat a fost mic de un tanar, care a plecat ....a fost rechemat tanarul (dupa un an ) si angajat ca sa se simta bine ursul ...mai exista si oameni care nu ii chinuie si invbestesc in ei si ii privesc cu drag ....nu discut de pericolele care pot interveni .....si daca ursul este hranit la cabana si el pleaca in padure sa dorma + reproduca nu cred ca e cazut sa il inchizi in rezervatie.....iar la zoo au conditii mai bune ? au o amarata de cusca .....eu am vazut un leu in saturn acum 2 ani ....avea o cusca de 2,5m pa 3 , inalta cat capul lui si era expus sa se uite oamenii , si se invartea ca un nebun in cusca cu putin mai mare decat el , incat mi s-a facut rau ....senzatia de greata cu voma numai cand il vdeam cum se invarte disperat in cusca aiai minuscula ...poate ameteam uitandu-ma la el Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leso Postat Martie 22, 2005 Autor Share Postat Martie 22, 2005 Cu un Leu de pot ajuta si eu...Undeva pe la Baba Novac... nu il stiu pe cel de pe Baba Novac! daca imi poti da detalii at fi super ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leso Postat Martie 22, 2005 Autor Share Postat Martie 22, 2005 Urs nu am vazut ... dar am vazut LEU. Nu glumesc. La Automatica (pe calea floreasca) au un leu mare in cusca. leul de pe Calea Floreasca e acum in Africa de Sud, in SHAMWARI, intr-o rezervatie a fundatiei Born Free din Anglia. Noi avem legaturi cu astfel de fundatii, care pot face mult bine animalelor. mersi pentru mesaj! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leso Postat Martie 22, 2005 Autor Share Postat Martie 22, 2005 Si revenind la ursii nostri : eu am vazut acum 2 ani si parca si anu trecut la intrarea in Castelul Peles niste tigani cu un urs. Tare m-as bucura sa stiu ca ati reusit sa scapati bietu animal de chinuri. pe cel de la Peles il stiu. e un urs batran de la Circ. e al unui tigan. va fi greu de confiscat. ... Mersi pentru mesaj! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Stii ce imi pare rau? Le baga un belciug in nas si ii trage dupa ei. Le-as baga si eu belciug in nas! Ca sa vada cum e!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leso Postat Martie 22, 2005 Autor Share Postat Martie 22, 2005 un urs nascut/crescut in captivitate nu se mai poate reeduca sa fie salbatic....eu stiam un urs acum multi ani (acum nu stiu nimic de el ) si ursuletul a fost hranit cat a fost mic de un tanar, care a plecat ....a fost rechemat tanarul (dupa un an ) si angajat ca sa se simta bine ursul ...mai exista si oameni care nu ii chinuie si invbestesc in ei si ii privesc cu drag ....nu discut de pericolele care pot interveni .....si daca ursul este hranit la cabana si el pleaca in padure sa dorma + reproduca nu cred ca e cazut sa il inchizi in rezervatie.....iar la zoo au conditii mai bune ? au o amarata de cusca .....eu am vazut un leu in saturn acum 2 ani ....avea o cusca de 2,5m pa 3 , inalta cat capul lui si era expus sa se uite oamenii , si se invartea ca un nebun in cusca cu putin mai mare decat el , incat mi s-a facut rau ....senzatia de greata cu voma numai cand il vdeam cum se invarte disperat in cusca aiai minuscula ...poate ameteam uitandu-ma la el asa e ! ursii crescuti in captivitate nu se pot intoarce in salbaticie in padure! dar pot sta in adaposturi. nu va ganditi la custi! sunt tarcuri enorme, unde animalele au piscina, barlog, se pot ascunde intre copaci si nu sunt vazute de oameni saptamani intregi. multi dintre ursii captivi au compotrament stereotip - ling barele, dau din cap, se plimba inainte si inapoi prin custi. in adaposturi, majoritatea ursilor scapa, in timp, de aceste sechele. am postat si o imagine a centrului de informare al unui astfel de adapost - situat in munti, in Bulgaria. vorbesc de hectare intregi. la zoo, conditiile sunt mizerabile! de cosmar! majoritatea zoo ar trebui inchise, pentru ca nu intrunesc conditiile legale de functionare! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rixos Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Stii ce imi pare rau? Le baga un belciug in nas si ii trage dupa ei. Le-as baga si eu belciug in nas! Ca sa vada cum e!!! Dar sa-i tragi cu motoreta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Rixos Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 nu il stiu pe cel de pe Baba Novac! daca imi poti da detalii at fi super ... Ce detalii vrei: greutate, inaltime, culoare ? Incerc sa aflu nr. de telefon al proprietarului (daca nu a fost mancat) si iti dau un PM... P.S. Un sfat: Daca ajungi pe acolo NU TE INTOARCE CU SPATELE LA EL... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Okesz Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Are cineva un pui de leu la Sinaia, il poti vedea in weekend la cota 1400, este dus sa faca lumea poze cu el.Este chinuit si tinut in lesa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaChe Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Astia erau chiar liberi si se plimbau pe unde vroia muschiu lor! Mai exact intre Predeal si Rasnov. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaChe Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaChe Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaChe Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Astia se pare caau scapat de vanatorii neamului Nastaese, Tiriac&co Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TaChe Postat Martie 22, 2005 Share Postat Martie 22, 2005 Atentie nu va apropiati prea mult daca ii vedeti ca nu sunt prea prietenosi!!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 Mai era un urs tinut intr-o cusca la hanul de la Merei ( la cativa km de la iesirea din Buzau spre Ploiesti) Acolo era defapt o mica gradina zoo propietarul avand si o maimuta si niste caprioare + cateva pasari dar conditiile nu erau nici pe departe cele normale pt asa ceva. A fost si un reportaj la tv prin care se lauda initiativa patronului . Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roadrunner Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 Are cineva un pui de leu la Sinaia, il poti vedea in weekend la cota 1400, este dus sa faca lumea poze cu el.Este chinuit si tinut in lesa. Toamna trecuta era tinut la intrare la Taverna Sarbului.Era deprimat rau si arata vai de capu' lui dpdv fizic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gogu007 Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 Astia erau chiar liberi si se plimbau pe unde vroia muschiu lor! Mai exact intre Predeal si Rasnov. Ce peisaj frumos! Nu-ti pare rau ca nu erai pe motor? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mocofi Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 Atentie nu va apropiati prea mult daca ii vedeti ca nu sunt prea prietenosi!!! nu stiu ce sa zic...mai in fata in curba sunt 2 tipi care par destul de calmi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 Salut De laudat initiativa, doar ca eu consider ca ar fi mult mai folositor daca v-ati ocupa de ursii care sunt inca in libertate si sunt execuati cu sutele de gloriosii vanatori "de vaza" ai tarii sau de basinosii care la ei in tara nu au voie sa impuste nici o viespe ca ii baga la bulau. In toate judetele e macel , nu numai la ursi, in curand vom mai vedea animalele salbatice ale Carpatilor numai in poze Uite mai jos un loc de executie, mai sunt multe in toata tara.Ursii sunt impuscati din spatele gratiilor de la 10 metri, in timp ce vin sa caute mancare la hranitoarea unde i-au obisnuit din timp padurarii, cu gandul la euroii neamtului. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
libelula Postat Martie 23, 2005 Share Postat Martie 23, 2005 salut...mai sunt doi ursuleti la straja langa petrosani. oricum, ar fi bine sa ascultati de ce a zis axa..are dreptate... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate