amon Postat Aprilie 16, 2005 Share Postat Aprilie 16, 2005 Salutere tuturor. Fratilor as vrea sa stiu cum e mai bine si mai simplu de pus un alternator de 12V pe un IJ56. Din cate am vazut faza e cam naspa, trebuie sa fac o flansa pe care sa prind alternatorul, si cred ca trebuie sa tai din capacele motorului pentru ca alternatorul e mai mare decat dimanul. Faza e ca nu prea am idee cum as putea sa fac aceasta adaptare. Daca a mai facut cineva si este dispus sa-mi explice si mie cum a facut as fi recunoscator pentru ca eu m-am cam pierdut in detalii de montaj si pe cine am mai intrebat mi-a spus niste aberatii ca-mi venea sa-mi iau lumea-n cap Multa bafta tuturor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ZIDU' Postat Aprilie 16, 2005 Share Postat Aprilie 16, 2005 Eu am pus pe un ij 56 o aprindere completa de minsk si merge super bine. daca vrei sa o vezi iti stau la dispozitie, sunt in bucuresti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Aprilie 16, 2005 Share Postat Aprilie 16, 2005 Eu am pus alternator pe un ij mai vechi(nu stiu exact ce model e pt ca el e ij56 da motoru e mai nou: probabil planeta 1,2) Trebuie facuta o flansa ; nu am taiat din capace da alternatorul a fost scurtat cu 10mm parca ,prin strunjire;flansa e destul de complicata, e si frezata sau polizata putin (nu mai e rotunda complet) ca sa se potriveasca pe carter; mai multe detalii nu pot sa-ti dau pt ca nu ma pricep la desen tehnic, iar flansa mi-a proiectat-o tata si nu mai are schita ca l-am intrebat deja; Nu e mare lucru pt un strungar sa o faca da trebuie sa fie atent la modul de prindere si centrare a statorului alternatorului; daca statorul nu e centrat bine o sa ai numai belele pt ca o sa bata rotorul in el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Dl_Doctor Postat Aprilie 24, 2005 Share Postat Aprilie 24, 2005 Eu am pe ij-u' meu u (ij 56) alternator, fara flansa. Rugati-l pe phenox-harley, (sau nu mai stiu numele exact), cum am facut, ca i-am trimits un ditamai mail-ul cu metodele. Eventual rugati-l sa il puna pe forum. Numa bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate