Sari la conținut

alternator 12V


amon
 Share

Postări Recomandate

Salutere tuturor. Fratilor as vrea sa stiu cum e mai bine si mai simplu de pus un alternator de 12V pe un IJ56. Din cate am vazut faza e cam naspa, trebuie sa fac o flansa pe care sa prind alternatorul, si cred ca trebuie sa tai din capacele motorului pentru ca alternatorul e mai mare decat dimanul. Faza e ca nu prea am idee cum as putea sa fac aceasta adaptare.

Daca a mai facut cineva si este dispus sa-mi explice si mie cum a facut as fi recunoscator pentru ca eu m-am cam pierdut in detalii de montaj si pe cine am mai intrebat mi-a spus niste aberatii ca-mi venea sa-mi iau lumea-n cap :D

Multa bafta tuturor :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am pus alternator pe un ij mai vechi(nu stiu exact ce model e pt ca el e ij56 da motoru e mai nou: probabil planeta 1,2)

Trebuie facuta o flansa ; nu am taiat din capace da alternatorul a fost scurtat cu 10mm parca ,prin strunjire;flansa e destul de complicata, e si frezata sau polizata putin (nu mai e rotunda complet) ca sa se potriveasca pe carter; mai multe detalii nu pot sa-ti dau pt ca nu ma pricep la desen tehnic, iar flansa mi-a proiectat-o tata si nu mai are schita ca l-am intrebat deja;

 

Nu e mare lucru pt un strungar sa o faca da trebuie sa fie atent la modul de prindere si centrare a statorului alternatorului; daca statorul nu e centrat bine o sa ai numai belele pt ca o sa bata rotorul in el.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...