adiandrei Postat Septembrie 30, 2011 Share Postat Septembrie 30, 2011 Pai asca caut si eu cel mai mult. Backgrounds si diverse ipostaze cu oamenii - pentru reclame si alte chestii de genul. Gandeste-te ca majoritatea revistelor de sanatate folosesc fotografii stock. Revistele de mancare - la fel. Unde lucrezi? Eu sunt la Dacia Plant, revista, brosuri, ambalaje si alte chesti... Avem abonament doar pe fotolia si dreamstime Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Septembrie 30, 2011 Share Postat Septembrie 30, 2011 Eh, la mine la cooperativa, practic se poate cumpara de oriunde. Eu cu shutterstock-ul ma inteleg cel mai bine - cand nu gasesc chestii free, iau de acolo ce am nevoie. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiandrei Postat Septembrie 30, 2011 Share Postat Septembrie 30, 2011 Eh, la mine la cooperativa, practic se poate cumpara de oriunde. Eu cu shutterstock-ul ma inteleg cel mai bine - cand nu gasesc chestii free, iau de acolo ce am nevoie. si unde cauti tu chestii free Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DCT Postat Septembrie 30, 2011 Share Postat Septembrie 30, 2011 http://www.sxc.hu/ , parca aici erau gratuite Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiandrei Postat Septembrie 30, 2011 Share Postat Septembrie 30, 2011 http://www.sxc.hu/ , parca aici erau gratuite da stiam de asta si dreamstime are o sectiune unde sunt gratuite, dupa ce au fost respinse de ei gratuite de calitate vreau eu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Octombrie 1, 2011 Share Postat Octombrie 1, 2011 wazzzzzaap' ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Octombrie 1, 2011 Share Postat Octombrie 1, 2011 wazzzzzaap' ... hy dudeeee te scot la o picatura de roua??? hihihihihi Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Octombrie 1, 2011 Share Postat Octombrie 1, 2011 (editat) sorry , mama mi-a interzis sa ies cu afro ) Editat Octombrie 1, 2011 de adolf_ss Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 9, 2011 Share Postat Octombrie 9, 2011 Vand niste obiective cu montura Nikon. Vand Tamron AF 28-80mm f/3.5-5.6 montura Nikon Obiectivul este achizitionat de la f64, nu am avut problmeme cu el, l-am folosit foarte putin, sta degeaba prin casa. Obiectivul vine insotit de prasolar, capace fata/spate. Pret: 150 RON Vand Nikon 18-70mm f/3.5-4.5 Obiectivul vine insotit de capace fata/spate si parasolar. Functioneaza impecabil, nu prezinta zgarieturi sau semne de uzura. Pret: 600 RON usor negociabil pentru cine vrea sa cumpere. Vandute toate, acum caut un Tamron 17-50 f2.8. Poa' sa fie si din ala, din prima generatie, fara motor de AF pe el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Ekosekthor Postat Octombrie 9, 2011 Share Postat Octombrie 9, 2011 De ce vrei tamton 17-50 F2.8? Eu am acest tamron si cred ca m-am grabit cand l-am cumparat. Dc? Bune: Obiectiv luminos, lentile tratate pentru dispersie scazuta (detalii in umbre), bokeh frumos, focala de 17 dar acum vin punctele mai putin bune: Focalizare lenta in conditii de lumina scazuta, nu e bun pentru a poza obiecte in miscare - da rateuri la focus, efect de butoi, sharpness slab pe margini. Pe mine cel mai mult m-a dezamagit sharpness-ul acestui obiectiv mai ales ca a costat cam 300e cand l-am cumparat. Nu se compara deloc cu 70-300VR care are sharpness si la focala de 300mm. _________________________________ Acum legat de pozele stock. Eu am muscat-o cu shutterstock-u pentru ca n-am fost atent la niste chestii si mi-au fost respinse cele 7 poze din 10. Dc? 1. Am avut poze cu oameni unde trebuie model release (3 poze) 2. Am avut poze cu marca inergistrata - minolta si inca una la un snowboard (2 poze) 3. Am avut noise la o poza (1 poza) 4. Una a fost cu incadrare slaba si prost iluminata (1 poza) 5. Celelalte 3 au fost respinse fie ca erau prost executate fie ca au fost respinse cele 7. Ei au trecut motivul ca au fost respinse deja 7 si acele 3 nu mai avea rost sa le evalueze. Acum incerc cu fotolia, unde am bagat 1 poza in 2008 din curiozitate si care a fost cumparata prin... 2009 sau 2010 cred . Deci aici am deja 1.46 Credit. Nu stiu ce reprezinta acel credit si cat inseamna in bani insa. Daca e cineva care pune poze pe fotolia si poate sa dea niste detaliidespre acest credit si cum se converteste in bani si cum se obtin acei bani, i-as fi foarte recunoscator Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 9, 2011 Share Postat Octombrie 9, 2011 (editat) Here we go again. Momentan am cam vandut tot, nu am mai ramas decat cu 50-ul 1.8. Ceva optic in bani puntini nu prea exista decat compromis. Tamronul e un compromis bun. Mai am o varianta in atentie: 18-105 VR + 35 1.8 Si raman cu un allarounder si doua fixe luminoase. on topic: a venit toamna Editat Octombrie 9, 2011 de Metal Heart Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 Salutare tuturor de pe acest topic. Cer un sfat. Nu trageti, sunt incepator! MA bate gandul sa achizitionez un DSLR si m-am opintit intr-un NikonD5100 la pachet cu un obiectiv Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR Autofocus, trepied BRAUN Light weight 3000, telecomanda Nikon ML-L3 si geanta Nikon Top Loader Crumpler . Totul la DOAR () 2999 RON. In plus, voi cumpara si un filtru UV Kenko (36 RON). Merita banii astia, sau mai bine imi vad de alte treburi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 Pai daca-l iei de la f64 cu garantie la tot, e ok. Vezi si AICI, poate iesi mai ieftin. Chiar ai nevoie de trepied si telecomanda? Intreb pentru ca am si eu asa ceva, si nu le-am mai folosit de o gramda de ani. Evident, le-am primit cadou. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 (editat) Multumesc pentru raspuns. Nu il iau de la F64 (pentru ca nu au pachetul asta, SIC!), dar il iau de la altii in aceleasi conditii (garantie, samd). Nu imi trebuie neaparat trepiedul si telecomanda, dar nu se stie niciodata cand voi avea nevoie de ele si atat timp cat sunt incluse in pret, de ce nu? Link-ul tau are un pret mai bun, dar nu include decat body+obiectiv. Geanta imi trebuie musai (nu am, deci oricum va trebui luata separat). O sa mai ma gandesc daca se merita sa dau 300 RON in plus pe geanta, trepied si telecomanda. Ar merita poate pachetul la 3100 RON, cu al doilea obiectiv...ma mai gandesc la acest aspect. Darrrr... D5100 merita banii astia? Sau fac si eu ca toti incepatorii pe R6? Iau ceva ce nu o sa pot folosi la capacitate decat dupa "n" ani?! Vorba lor: fac o investitie cu gandul sa nu-mi "ramana mica" dupa un an sau doi... Editat Octombrie 10, 2011 de Kassu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Fulguletz Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 on topic: a venit toamna asta e cumva in baia mare ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 (editat) asta e cumva in baia mare ? Bucuresti Multumesc pentru raspuns. Nu il iau de la F64 (pentru ca nu au pachetul asta, SIC!), dar il iau de la altii in aceleasi conditii (garantie, samd). Nu imi trebuie neaparat trepiedul si telecomanda, dar nu se stie niciodata cand voi avea nevoie de ele si atat timp cat sunt incluse in pret, de ce nu? Link-ul tau are un pret mai bun, dar nu include decat body+obiectiv. Geanta imi trebuie musai (nu am, deci oricum va trebui luata separat). O sa mai ma gandesc daca se merita sa dau 300 RON in plus pe geanta, trepied si telecomanda. Ar merita poate pachetul la 3100 RON, cu al doilea obiectiv...ma mai gandesc la acest aspect. Darrrr... D5100 merita banii astia? Sau fac si eu ca toti incepatorii pe R6? Iau ceva ce nu o sa pot folosi la capacitate decat dupa "n" ani?! Vorba lor: fac o investitie cu gandul sa nu-mi "ramana mica" dupa un an sau doi... Da, daca ai banii si nu-ti rupi de la gura pentru asa ceva, se merita aparatul. Vezi ca pachetul cu trepied, geanta si telecomanda, e cam scump. Telecomanda e sub 100 de ron, trepiedeul pe acolo iar un rucsac/geanta o poti lua sub 100 de ron. Daca poti, opteaza sa nu le iei pe astea, dar in schimb as pune in loc de 18-55 un 18-105VR. Daca nu ai de gand sa-ti umpli un rucsac numai cu accesorii si obiective de schimb, o geanta din asta e mai mult decat suficienta. Si da, comparat cu moto, e un fel de R6 nou pe mana incepatorilor. Totul depinde de tine cat de mult vrei sa evoluezi. Editat Octombrie 10, 2011 de Metal Heart Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 Da, daca ai banii si nu-ti rupi de la gura pentru asa ceva, se merita aparatul. Vezi ca pachetul cu trepied, geanta si telecomanda, e cam scump. Telecomanda e sub 100 de ron, trepiedeul pe acolo iar un rucsac/geanta o poti lua sub 100 de ron. Daca poti, opteaza sa nu le iei pe astea, dar in schimb as pune in loc de 18-55 un 18-105VR. Daca nu ai de gand sa-ti umpli un rucsac numai cu accesorii si obiective de schimb, o geanta din asta e mai mult decat suficienta. Si da, comparat cu moto, e un fel de R6 nou pe mana incepatorilor. Totul depinde de tine cat de mult vrei sa evoluezi. Suma nu e o problema. De mult mi-am dorit un astfel de cadou...cre'ca il merit... La 3e.ro avem asa: d5100 body = 2.599 Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR Autofocus = 499 Nikon Top Loader Crumpler = 159 BRAUN Light weight 3000 = 59 Nikon ML-L3 = 66 Total: 3382 RON. Deci nu e scump, dar merita gandit daca in banii astia (plus o mica diferneta) nu iau body si doua obiective (18-55 si 55-200). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 10, 2011 Share Postat Octombrie 10, 2011 Eu zic sa mai astepti, se apropie luna cadourilor, o sa ploua cu oferte de peste tot. Si la evomag.ro tot 2.599 e body de D5100. Astia cel putin au garantia serioasa, direct cu Skin. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Phoenix79 Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 Suma nu e o problema. De mult mi-am dorit un astfel de cadou...cre'ca il merit... La 3e.ro avem asa: d5100 body = 2.599 Nikon 18-55mm f/3.5-5.6G VR Autofocus = 499 Nikon Top Loader Crumpler = 159 BRAUN Light weight 3000 = 59 Nikon ML-L3 = 66 Total: 3382 RON. Deci nu e scump, dar merita gandit daca in banii astia (plus o mica diferneta) nu iau body si doua obiective (18-55 si 55-200). Eu am D3100 cu 18-105mm si sunt foarte satisfacut. Eu zic ca merita sa cumperi un 18-105mm. @Metal Heart are dreptate, stai cuminte ca acuma incepe sezonul reducerilor. Bafta! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 Eu am D3100 cu 18-105mm si sunt foarte satisfacut. Eu zic ca merita sa cumperi un 18-105mm. +1 pt D3100 cu 18-105VR Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 Multumesc amandurora pentru sfaturile de mai sus. Eu am gandit un pic altfel in privinta obiectivelor: in loc de unul singur de gen 18-105, tind spre doua care sa acopere plaja 18-200. Unul singur de tipul asta (18-200) e prea scump. Deocamdata toata treaba e in stadiu de proiect. Nu ma grabesc sa cumpar ceva acum. Am asteptat ceva timp, mai pot astepta o luna doua...desi nu prea mai cred in Mos Craciun (reduceri substantiale)... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 Kassule, treaba in foto e destul de simpla: decat mai multe si proaste, mai bine unul si bun! Pe principiul asta mi-am vandut si eu tot ce aveam in rucsac si acum astept sa vad ce prind, calitativ superior fata de ce aveam inainte. De 55-200 nu o sa ai nevoie foarte multa si la SH se gasesc pe toate drumurile incepand de la 250 pana la 350 de ron. Asa ca e mult mai bun un 18-105VR decat un 18-55, cu un 18-105 ai sa vezi exact daca o sa simti nevoia de mai mult zoom sau daca iti este suficient. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Kassu Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 Kassule, treaba in foto e destul de simpla: decat mai multe si proaste, mai bine unul si bun! Pe principiul asta mi-am vandut si eu tot ce aveam in rucsac si acum astept sa vad ce prind, calitativ superior fata de ce aveam inainte. De 55-200 nu o sa ai nevoie foarte multa si la SH se gasesc pe toate drumurile incepand de la 250 pana la 350 de ron. Asa ca e mult mai bun un 18-105VR decat un 18-55, cu un 18-105 ai sa vezi exact daca o sa simti nevoia de mai mult zoom sau daca iti este suficient. Bineeee...am priceput ideea. D5100 + 18-105 VR ar fi undeva la 3.700 RON. Analizam, spargem pusculite, s-a dus pe piula Apexu' de la Suomy... Pastram legatura. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Metal Heart Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 (editat) He he he! Personal as alege... D90+18-105VR. De ce? Pentru ca nu am nevoie de filmarea HD a lui D5100, nici de megapixelii in plus (cand senzorul are aceeasi dimensiune) si nici de displayul rabatabil. In schimb am mare nevoie de rotitele dedicate, atat pentru timp de expunere, cat si pentru apertura si de butonul de AF de pe body pentru obiectivele mai vechi sau pentru cele AF-D. O comparatie intre D3100, D5100 si D90 AICI Editat Octombrie 11, 2011 de Metal Heart Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Joon Postat Octombrie 11, 2011 Share Postat Octombrie 11, 2011 sunt atat de fericit eu si D3100-le meu .... pe viitor poate mai iau un fratior mai mare obiectivului de 18 - 55 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate