Sari la conținut

Gear Position Sensor Pe Sv650s ?


Postări Recomandate

Ma intereseaza daca pot monta pe un SV650s pre-2003 un G.P.S. (gear position sensor) care exista pe modelele SV650s post-2003.

Ok, daca v-ati revenit din soc :laugh: urmeaza explicatiile: G.P.S.-ul asta e o retea rezistiva a carei rezistenta variaza in functie de treapta cutiei de viteze. Mai pe romaneste, poti sa te prinzi in ce viteza e motocicleta facand o simpla masuratoare de tensiune. Problema e ca acest senzor nu exista la modelul SV650 decat la motocicletele fabricate dupa 2003 (pe injectie), lucru oarecum normal. Cel putin asa am inteles din informatiile destul de zgarcite de pe net. Si acu intrebarea: se pricepe cineva la asa ceva? Daca da, pot monta un G.P.S. din asta pe modelul meu (2000) ? Sau exista deja ?! M-am bunghit in schema electrica, dar n-am dat de el. Dar as fi mai mult decat fericit daca m-ar contrazice cineva :moto:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu am asa ceva pe Gs-u meu din 78 da habar n-am cum functioneaza ca nu l-am desfacut ( si cat timp merge nici n-am degand sa-l desfac).

Partea de citire a tensiunii si de afisare e relativ simplu de facut mai complicat e cu pozitionarea unui potentiometru undeva in cutia de viteza. Esti sigur ca asa functioneaza? Si eu mi-am pus intrebarea asta da ma gandeam ca e ceva pe baza de contacte mecanice.

Daca nu ai neaparat nevoie de indicarea treptei de viteza( desi e f folositoare chestia, si eu mai uit din cand in cand in ce viteza sunt) nu prea intelg cu ce ti-ar fi de folos la un computer de bord. Viteza o poti citi direct de la roata si turatia de la bobina; daca vrei sa afli viteza calculand-o in fct de treapta de viteza, turatie si rapoarte de transmisie e mult prea complicat si nu vad rostul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite ce am gasit pe alt forum:

 

Here are my '03 SV650 switch resistance / voltage values:

Position 1 2 3 4 5 6

Resistance 0.56k 0.96k 1.52k 3.00k 6.80k 15.0k

Voltage 1.36v 1.77v 2.49v 3.23v 4.10v 4.55v

 

Clar si la obiect :laugh:

Sunt mai multe tipuri de GPS din asta insa. Am si eu unul, dar nu stie decat neutru, 2 si 3, in rest nu iti da nici un fel de indicatie.

Despre restul ... daca o sa reusesc sa fac un computer de bord, sigur o sa vreau sa arate si treapta cutiei de viteza. Si daca fac asta pot sa calculez viteza mai exact (zic eu) decat cu un senzor pe roata. In plus, e mai inedit ... cu senzor pe roata stie toata lumea cum se face :moto:

 

EDIT: in caz ca va intrebati, GPSu ala pentru SV arata cam asa (elementul marcat cu 4):

 

gear.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:laugh: Se poate folosi partial ce scrie acolo. Problema e cam asa: pentru a calcula in ce treapta de viteza se afla motocicleta, poti sa folosesti doua categorii principale de metode:

 

- raportul viteza / rpm

- informatiile pe care ti le da sistemul electric al motocicletei (daca ti le da :moto: ).

 

Metoda a II-a, in afara de faptul ca e mai precisa si raspunde mult mai rapid decat prima metoda, te lasa sa calculezi si viteza cu o precizie foarte buna, daca mai stii turatia (usor de aflat direct de la bobina de inductie) si dimensiunea rotilor. Deci ori ai viteza si rpm si calculezi treapta de viteza, ori ai treapta de viteza si rpm si calculezi viteza. Eu prefer a II-a varianta :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pe langa rpm treapta de viteza si dimensiunea rotii mai trebuie sa stii rapoartele de transmisie din cutie apoi raportul de la cutie la roata ( asta-i mai simplu de aflat) Si sigur metoda asta nu poate fi mai precisa decat cea cu masuratul direct la roata in primul rand pentru ca mai patineaza si ambreiajul mai ales cand e mai uzat. In plus o sa-ti dea erori de fiecare data cand tragi ambreiajul

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...