Sari la conținut

In Lucru..


demostene
 Share

Postări Recomandate

  • 2 weeks later...

de cromat intreaba-l pe BIG, el stie unde e un atelier... sau vezi la mine pe site www.motorlife.ro ca e un nr de la cineva care cromeaza. Intreaba cat te-ar costa in f-ctie de dimensiuni..

 

In rest! Mi-am cumparat piese! 3 bulioane. Segmenti cota 1, cuzineti cota 0, discuri ambreiaj, roata de la distributie, filtru de aer, garnituri, etc.. etc.. tot tacamul! si parca tot mai cere a naibii..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ca sa cromatzi rotzile tre' sa le golitzi, sa ramana doar cercu. Se poate croma si cu tot cu spitze dar la suprafatza baii iese in curcubeu, nu mai iese cromu crom, sau se "afuma". Daca bagatzi cu tot cu butuc in baie ramanetzi fara el, ca se topeste ( la decapare se foloseste baie de acid). Asa ca, traiasca vopseaua. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

asadar a venit primavara si reluam ciclul.....

ieri si azi am lucrat asiduu la motor! pana la urma n-am ramas decat la cromatul ghidonului si-a coatelor si la piesele de schimb care au costat o gramada..

In rest noroc cu axa, mosulik, mr BIG, Baiazid, fratii nepra - Catalin si George, nflt, fratii Tavi si Bobby (pe bune de data asta!) fara de care nu m-as fi descurcat!!! I-am chinuit bine weekend-ul asta.. :)

Asadar inca un weekend si e gata bestia!!!! deja i-am asamblat motorul, l-am pus pe cadru si ar mai ramane aripi, ceva la sist electric si reglajele de rigoare...

imi pare rau ca n-am facut poze!! ar fi prins bine! material documentar, ce mai!!!

Apropo, intreb pe cei mai experimentati... mi-a cazut o siguranta de la una din piulitzele de la biela in motor.. are ceva? :( Am sita la pompa de ulei.. Nu de alta dar mi-e tare tarsa sa desfac iara motorul ca s-o caut/scot!!! Si un surub rupt la capacul din fata de la distributie! cam asta e bilantul negativ.. sper sa nu scape ulei! ce naiba, mai sunt 11 suruburi acolo...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:( Addenda la ultima intervenie demo-stenică:

1. Demo' ia premiul I cu suupercununiţă pentru determinare, energie, optimism, pasiune şi mai nu'ş' câte alte calităţi... :)

2. Pentru a 'n'ş'pe mia oară se dovedeşte că Nepra este ca puiu' de curcă: plouată, gingaşă...sote de urzici, vitamine, soare la 25 grade, curent de aer laminar, Vivaldi la culcare :) ....

3. În DOS la cas lu' Demo' ceva la genu' mama ţine cerculeţu', tata mânuieşte făcăleţu'....+7 oameni mari pe post de moaşe&ursitoare :)

 

Ce mai..face toate paralele o şezătoare de ursit la Nepre :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce vrei man, daca ne-am plictisit sa surubarim pe la ale noastre, am zis sa mai facem un pic de atmosfera pe acolo. Oricum proasta idee ca nu mi-am dus masina acasa mai intai, ca la atatzia insi iesea o paranghelie ceva. Oricum poate are demostene onoarea sa va spuna cum a fost rapit :( de-a dreptul din patul conjugal sambata noaptea. Super-tare! :) :) :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intreba lumea de cromat si nichelat pe aici... pai io stiu pe cineva dar dupa ultimile informatzii s-a mai scumpit ceva de anu' trecut.... adica de exemplu un ghidon e cam 120.000

totusi pentru cine este interesat va pot da adresa....

Str. Magura Vulturului nr 49

asta este de pe Stefan cel Mare faci stanga la Iancului si dupa ce treci de vreun bloc sau doua pe partea dreapta este prima strada la Dreapta, iar la vreo 100 m tot pe dreapta scrie acolo "atelier acoperiri metalice" intrii acolo si mai departe va descurcati...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce paranghelie sa iasa ... io eram obosit.... ma luase si frigul.....

 

Oricum Demo tre sa isi caute piulitele de la alternator ca ..... am impresia ca daca nu erau in cutia cu piulite si suruburi ... le-a pus in alta parte .... si asta nu e prea bine :)

 

Sper ca v-a placut mancarica ... cu toate ca se racise :(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eh... sa inteleg ca am pierdut un spectacol pe cinste duminica. Eu m-am prezentat la datorie sambata, dis de dimineatza, dar nici macar atunci nu am apucat sa pun mana pe o surubelnitza, un ciocan ceva, sa zic si eu ca am lucrat la nepra. Duminica in schimb nu am rezistat curiozitatzii de a mai numara supapele de pe simson, de gadilat culbutorii... operatziuni executate strict din ratziuni afective.

A... iar cu monstrii mici cazutzi prin locuri greu accesibile - mie la simson de exemplu imi cad in mod frecvent capacelele alea de otzel din capatul tijei impingatoare de la culbutori. Si cad si se opresc fix in capatul opus al tijei. Solutzie - aplicabila la simson cel putzin, pentru ca predomina aluminiul prin zona respectiva - se ia o vergea cat mai subtzire si elastica, preferabil din material plastic si i se lipeste in varf cu scoci o jumate de magnet de neodimium, de-aia de hard-disk, mici si dati draq, dupa care se cotrobaie aria de interes unde se suspecteaza ca s-ar fi ascuns maruntzisurile alea. Cat despre cazul specific al lui Demo - daca sigurantza aia este in baie si este suficient de mica incat sa o apuce vreun chef de a se baga printre suncile de la ambielaj si carter, atunci ar cam reprezenta o problema... Poate trec intr-o seara si iti las vergeaua aia cu magnet, sa scapi de un stres. A... ai pus si cilindri/pistoanele/chiulasele pe motor ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu-mi vine sa cred! m-am impotmolit la o piulitza amarata!! am perindat bucurestiul in lung si-n lat, am luat toate magazinele cu piese auto pe care le-am gasit, am fost in obor, garaje, etc..etc.. si n-am gasit o piulitza de 10 cu pas de 1!!

extraordinar!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deh mai... daca nu intrebi si tu... Mi se pare ca doar la magazinul de biciclete gasesti asa ceva. Piulitzele de la axele rotzilor sunt cu pas mic. Acuma nu stiu daca trebuie piulitzele de pe spate sau alea de pe fatza, ca nu sunt la fel. Totusi, daca ai limitare la marimea exterioara a piulitzei, iei o piulitza mai mica, cu exteriorul (unde pui cheia) la cota si dai fuga la strung. Daca potzi sa iei surubul dupa tine, incerci la magazinele cu piese de schimb pentru biciclete. Iei dupa tine si cheia fixa care se potriveste pe esteriorul piulitzei (banuiesc ca mai are vreo sora geamana) .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am facut la strung 5 piulitze ca sa am.. 150.000!! dar mi le-a facut omul in juma de ora si gata.. acum sper sa se si potriveasca pt ca n-am avut inca timp sa le incerc. Da doamne!!!!

acum ce s-o mai ivi?!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

lasa bre' nu te mai plange ca nu esti singurul care sufera (eu plang noaptea prin somn cand imi aduc aminte cat am bagat si cat mai am de bagat in taraboantza)

stai sa vezi cum erau cuzinetzii mei...ala pe care l-ai pozat tu era brici pe langa a le mele :(

post-8-1079649400_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Booooooonnnnnnn!!!! Pe Metallica!!!!! ....... Tare... la maxim!!!!!.....

Cum se repara o nepra intr-o zi :(

Pai in primul rand se sparge chiuloasa dreapta! E primul pas spre perfectiune... Al doilea e datul telefoanelor disperate pe la prieteni ca sa facem rost de inca una. Dupa multe, multe astfel de telefoane disperate + perindari se face rost de una bucata chiuloasa. Al doilea pas e asamblarea.. propriu-zisa. Care nu tine decat pana la 5 dimineatza. Lasand la o parte faptul ca o sa miros a ulei si-a benzina o luna de acum incolo se poate spune ca javra e terminata!

Mai am de facut reglajele fine, umflatul rotilor si bineinteles testul final.. daca tine la pornire pentru ca la 5 dimineatza nu prea puteam s-o pornesc!!! Si-asa m-au injurat probabil vecinii ca bocaneam si ciocaneam de zor..

Ce pot sa zic. Da Doamne sa mearga!!

post-8-1079776233_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

trei nepre in reparatii simultane... Credeti c-or sa ma dea afara vecinii sau nu?!! :(

Ar cam avea motive...

post-8-1079776352_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mda.. m-am plimbat cu motorul!!! si inca al meu!!!! (bineanteles ca am mai schimbat inca ceva la el, se putea altfel???!!!)

:(

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 3 months later...

eu am patit ca s-a ciobit arborele... arata de parca au ciugulit gainile din el... nema rectificare. Piesele le iau de la rusi, ca la noi is nesimtiti astia...

Spor la treaba!!!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...