Sari la conținut

Cum E Cu "spark Plug Gap"?


puya123123
 Share

Postări Recomandate

am inteles ca dupa cumparare,bujiile trebuiesc reglate dupa cum scrie in carrtea motocicletei.ei bine eu am pus moto meu br9es si scrie pe ea ceva de 14mm si scrie sa il "adjustez" .am vb cu posesorii de rs125 si am inteles ca ei pun bujiile direct cum li se dau din fabrica,desi in manual scrie ceva de 8mm...ce trebuie mai exact la bujie sa fie 8mm?..sau ce ziceti, sa o pun cum e din fabrica?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Este distanta intre electrozi (chestia de metal, care arata ca un carlig; si chestia mica de sub carlig, care arata ca o pastila - na formulare neacademica :yikes: ). Se regleaza cu un set de lere (niste lamele prinse intr-un fel de briceag, cu latime notata pe lamela: 0.1, 0.2, 0.3 .... 1.0). Si nu, nu e bine sa le pui asa cum le iei din magazin, pentru ca distanta asta are importanta destul de mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator stress_L&P

bai tu esti culmea! n-ai vazut o bujie in viata ta, ce dreq? 14 mm este cheia pe care tre' s-o folosesti ca sa o strangi, 8 mm in nici un caz nu poate fi distanta dintre electrozi! tu lasa bujiaasa cum vine ea din fabrica ca o strici dreq!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Titlul e bun, continutul e gresit :yikes:

 

Spark plug THREAD (FILET+ inca o buc nefiletata) este ala de 14 mm (poza arata clar)

Ztech-lv.jpg

 

Spark plug GAP este ala de care vorbesti tu in titlu - adica distanta intre electrozi :yikes:

image022.jpg

 

De obicei, daca iei o bujie recomandata de producator, nu mai este nevoie sa modifici aceasta distanta.

Dar, daca intr-adevar nu e cea specificata in cartea tehnica, poti sa-i mai distantezi sau sa-i mai apropii..dar cu bun simt si lere!

 

Daca distanta dintre electrozi e prea mica, durata scanteii va fi mai scurta (si scanteia la fel, nu?). Ceea ce poate provoca porniri grele, si arderi incomplete. Deci si consum mai mare.

Daca distanta este insa prea mare aprinderea se poate sa nu mai "poate duce" si vei avea parte de rateuri.

 

De asemenea, daca largesti prea mult distanta, suprafetele electrozilo nu vor mai fi paraleli, iar scanteia nu va fi data cum trebuie(vertical pe electrozi), ceea ce duce printre altele si la o uzare prematura a electrozilor.

 

Have fun :yikes:

Editat de SRY
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cum zicea si SRY de regula bujia vine cu distanta reglata din fabrica da' nu strica sa o verifici

daca nu te pricepi mergi la orice meserias (moto, auto), chiar si un vecin ceva care se pricepe macar putin de tot si spune-i cat ter sa fie distanta si ti-o regleaza imediat (daca are lera)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

mai nene, o bujie poate fi recomandata la 10 tipuri de motoare cu 10 distante diferite.De obicei ele vin din fabrica reglate la 0,7 mm.Verificati si reglati bujia OBLIGATORIU inainte de montaj, dupa cum scrie in cartea motocicletei.OBLIGATORIU! :yikes:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salut, eu stiu asa: exista bujii de ex DPR8EA la care distanta este 0.8 si DPR9EA la care dist este 0.9 si cartea zice sa pui bujia la care se potriveste cu stilul de condus, adica pentru turatii mari se foloseste un tip de bujie iar daca nu duci motorul la turatii mari folosesti celalalt tip (nu-mi mai amintesc care la care) dar asta era de ex la transalp..cred ca si la 2 timpi asa ar trebui sa fie..fara sa trebuiasca ajustata distanta, doar trebuie luata bujia care trebuie..

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...