knee Postat Februarie 21, 2006 Share Postat Februarie 21, 2006 Salutare fratilor!Am si eu o rugaminte la voi.Am un cb 500 si vreau sa-i completez nivelul la lichidul de racire.Spuneti-mi daca trebuie sa-i cumpar lichid special sau merge si antigelul folosit pt.masini,sau antigel combinat cu apa distilata.Nu stiu.Astept sa ma sfatuiti voi.Numai bine si asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Axa cu Scame Postat Februarie 21, 2006 Share Postat Februarie 21, 2006 Orice antigel auto e bun, nu trebuie nimic special . |Diluat in proportia scrisa pe bidon. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ipman Postat Februarie 21, 2006 Share Postat Februarie 21, 2006 In manuale scrie de obicei antigel auto, anticooroziv, dilutie 50% cu apa distilata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
UncleFester Postat Februarie 21, 2006 Share Postat Februarie 21, 2006 Din cate stiu eu, daca motorul are bloc de aluminiu, nu merge chiar orice antigel auto (adica nu merge ala ieftin rau de orice auto, trebuie unul care sa nu atace aluminiul). Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
sckhreech Postat Februarie 21, 2006 Share Postat Februarie 21, 2006 In manuale scrie de obicei antigel auto, anticooroziv, dilutie 50% cu apa distilata. :agree:sau in proportia scrisa pe bidonul de antigel Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SRY Postat Februarie 22, 2006 Share Postat Februarie 22, 2006 (editat) Din cate stiu eu, daca motorul are bloc de aluminiu, nu merge chiar orice antigel auto (adica nu merge ala ieftin rau de orice auto, trebuie unul care sa nu atace aluminiul). Nimic mai adevarat! Iar pe langa faptul (sau chiar pentru faptul) ca nu se impaca cu "blocul" , ai sansa sa schimbi si pompa de apa, din cauza depunerilor/impuritatilor care apar la folosirea unui antigel necorespunzator (sau diluat necorespunzator, a se citi prea concentrat) (care poate sa roada si la aluminiu, si la garnituri, nu-i asa?) Acum catziva ani, am cautat de mi-au sarit ochii, pana am gasit la REPREZENTANTA MERCEDES un antigel mai de "doamne-ajuta". FARA SILICATI - asa zice cartea pentru CBR (banuiesc ca la CB nu e mare diferenta) 2l de OMV - au costat aproape cat uleiul, dar macar nu are limita de km, si poti sa-l folosesti 2 ani. Si mai bine dau un ban in plus decat sa schimb pompa de apa sau poate mai rau. Acum il gasesti evident si mai ieftin, au mai aparut "posibilitati". iar ca sa-ti raspund la intrebarea initiala: Pentru COMPLETARE as folosi in locul tau DOAR APA DISTILATA - oricum au trecut gerurile - si as evita combinare a doua antigeluri diferite. E adevarat, antigelul are printre altele si rolul de a inhiba fierberea lichidului de racire - de aceea se recomanda folosirea lichidului de racire in aceleasi proportii si vara - dar nu cred ca este cazul sa-ti faci probleme in privinta asta. Daca nu stii ce antigel ai in motor, si nici cat de vechi e, SCHIMBA-L, e cel mai sigur. De fapt, in mod normal, cand itzi iei moto, primul lucru, schimbi LICHIDELE...si restul de consumabile. Bafta. Editat Februarie 22, 2006 de SRY Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
knee Postat Februarie 22, 2006 Autor Share Postat Februarie 22, 2006 Multumesc mult!Asadar o sa caut un antigel mai bun.Dau un ban dar stau fara grija.Numai bine si asfalt uscat Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
red_snake Postat Februarie 22, 2006 Share Postat Februarie 22, 2006 (editat) eu iti recomand antigel "aral" cel fara silicati bine inteles si face cam vreo 250 de mii lei vechi un litru Editat Februarie 22, 2006 de red_snake Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ipman Postat Februarie 22, 2006 Share Postat Februarie 22, 2006 Daca vreti sa fiti mai catolici decit Papa, exista lichid de racire gata preparat de la Motul. Cam 150 mii litrul. Nu trebuie decit sa-l torni si gata. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate