cristi cbr Postat August 19, 2009 Share Postat August 19, 2009 salut ! treaba sta cam in felul urmator: sezonul asta pana acum am mers cu ulei 10w40(recomandat producator)si nu am avut deloc probleme. a venit vremea sa-l schimb si multi m-au sfatuit sa bag acceasi marca cu care m-am impacat cu cel dinainte doar cu indicele 15w50 ca e mai grosut, rezista mai bine,avand in vedere faptul ca moto e un cbr 600f3 cu 54mii km care nu stiu cat or fi de reali.....l-am schimbat acum 4 zile, am facut cam 400 km si au aparut urmatoare: lantul de distributie zornaie in anumite turatii la decelerari, si in relanti tot de la ditributie se aude un clampanit neuniform pana ce se incalzeste. ce ma sfatuiti sa fac? nici nu stiu ce sa mai cred, altii au eliminat destule zgomote ciudate prin trecerea la un ulei mai gros si la mine e tocmai invers....mersi ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
daniyamaha Postat August 19, 2009 Share Postat August 19, 2009 Eu zic ca e intinzatorul ,nu intinde lantul la rece de cand se incalzeste dispare zgomotul,sfatul meu ii sa desfaci capacul culbutorilor si sa verifici intinderea lantului ,eventual si jocul supapelor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
triumph Postat August 19, 2009 Share Postat August 19, 2009 si eu am trecut pe motorex 15w50 semi sintetic si mi a aparut acea bataie la relanti care inainte cu vechiul ulei nu se auzea decat o tacaneala la inceput si atat.dar de vreo 2 sapt vad ca nu sa mai auzit nici un fel de tacaneala si am mers destul de mult... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat August 19, 2009 Share Postat August 19, 2009 salut ! treaba sta cam in felul urmator: sezonul asta pana acum am mers cu ulei 10w40(recomandat producator)si nu am avut deloc probleme. a venit vremea sa-l schimb si multi m-au sfatuit sa bag acceasi marca cu care m-am impacat cu cel dinainte doar cu indicele 15w50 ca e mai grosut, rezista mai bine,avand in vedere faptul ca moto e un cbr 600f3 cu 54mii km care nu stiu cat or fi de reali.....l-am schimbat acum 4 zile, am facut cam 400 km si au aparut urmatoare: lantul de distributie zornaie in anumite turatii la decelerari, si in relanti tot de la ditributie se aude un clampanit neuniform pana ce se incalzeste. ce ma sfatuiti sa fac? nici nu stiu ce sa mai cred, altii au eliminat destule zgomote ciudate prin trecerea la un ulei mai gros si la mine e tocmai invers....mersi ! Distributia la F3 este cu intinzator mecanic asa ca nu are nici o treaba zgomotul de lant de distributie cu viscozitatea uleiului! Daca ar fi fost F2 mai intelegem....... Problema ta este la distributie,intinzator,lant patine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi cbr Postat August 19, 2009 Autor Share Postat August 19, 2009 (editat) Distributia la F3 este cu intinzator mecanic asa ca nu are nici o treaba zgomotul de lant de distributie cu viscozitatea uleiului!Daca ar fi fost F2 mai intelegem....... Problema ta este la distributie,intinzator,lant patine. pai dupa 6 mii km(10w40) fara nici un sunet la distributie si 15w50(zgomote aparute la primii km) eu zic ca tot are o treaba vascozitatea...e prima data cand bag in motor 15w50 Editat August 19, 2009 de cristi cbr Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat August 20, 2009 Share Postat August 20, 2009 (editat) pai dupa 6 mii km(10w40) fara nici un sunet la distributie si 15w50(zgomote aparute la primii km) eu zic ca tot are o treaba vascozitatea...e prima data cand bag in motor 15w50 Ma repet:Problema ta nu are nici o treaba cu viscozitatea uleiului!!!!!!! Ai distributie cu intinzator mecanic nu hidraulic! LANT/PATINE/INTINZATOR una sau mai multe dintre ele sunt uzate! Verifica-le nu te mai crampona pe viscozitatea uleiului,nu faci de cit sa te amagesti.....asta daca vrei sa asculti un sfat,dar daca faci doar conversatie pe tastatura sa fii sanatos si la mai mare Editat August 20, 2009 de tng Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Indian73 Postat August 21, 2009 Share Postat August 21, 2009 De acord cu TNG.Verifica distributia si jocul la supape.Totusi ai grija cu Motorexul ala. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristi cbr Postat August 21, 2009 Autor Share Postat August 21, 2009 Totusi ai grija cu Motorexul ala. la ce te referi? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate