Sari la conținut

Cautand o noua veche Vama Veche, asa cum era ea odata...prin Bulgaria


Postări Recomandate

Pot spune ca eram un mare fan al vamii. In ultimii ani in opinia mea s-a distrus atmosfera de altadata, s-a aglomerat...pur si simplu a devenit sufocanta pentru mine si nu ma mai regasesc decat partial in ea. Pentru ca nu prea mai e loc pe la noi pentru a recrea ce-a fost vama mai demult, ne-am decis sa cautam un posibil asemenea loc...prin Bulgaria...si am ajuns chiar pana la Istambul...daca mai aveam bani poate mergeam si mai departe.

Motoarele: Virago 535 si Hornet 600.

 

Ziua 1:

Ajunsi in vama, bagam rapid o cola La Pirati (desi baleam la ceva beri...). In graba si entujiasti de drumul ce aveam sa-l facem, alergam rapid in BG trecand rapid prin vama. Prima oprire la cel mai apropiat punct : Durankulak. O plaja imensa si pustie...un restaurant cat de cat ok. Liniste! Fireste comandam 2 Zagorka, la care tanjam de anul trecut de la ultima vizita in BG. Cand imi era lumea mai draga mi-am amintit ca rucsacul meu ramasese in vama La Pirati...fuga pe motor, goana maxima pana la crashma. La granita cred ca am tracut cu peste 100. Rucsac gasit!

Tin sa multumesc barmanului de La Pirati, nu i-am retinut numele.

Plaja Durankulak:

post-36388-1251727746_thumb.jpg

Singura cladire:

post-36388-1251727819_thumb.jpg

post-36388-1251727986_thumb.jpg

 

Fiindca deja era aproape seara, ne-am decis sa campam in Dobrudja, un camping la nord de Sabla. O alta plaja aproape pustie, cu o spelunca de restaurant, ramas asa de pe vremuri...o terasa si cateva cabanute pe care ei le-au botezat bungalow. Pline...cativa cehi si polonezi, majoritatea familisti. Nici un cort, si nici un loc amenajat pentru corturi, asa ca am decis sa ne instalam barlogul la capatul cabanutelor, pe o coasta de deal.

post-36388-1251728212_thumb.jpg

si o binemeritata prima bere...care de data asta ne-a tihnit

post-36388-1251728293_thumb.jpg

Asta ar fi un prim loc care ar fi ok, din pacate exista doar acel restaurant la care mancarea cat de cat e ok (daca faci abstractie de felul in care arata si de manelele bulgaresti) si o terasa-magazin. Un magazin propriuzis se poate gasi doar in Sabla. Cred ca o gasca mare s-ar simti genial aici, mai ales ca practic se poate campa pe plaja imensa. Noi n-am facut-o pentru a avea motoarele la 1m de cort. E mai safe asa.

O alta plaja pustie, dar pe care am sarit-o din schema este la Krapets, putin mai la nord. Nu mi s-au parut interesante pozele vazute pe Google.

Pe tot traseul asfaltul e ok. Atentie insa prin sate, la ei cocoasele de reducere a vitezei sunt din asfalt si vopseaua de pe ele este stearsa, asa ca sunt sanse mari sa-ti iei zborul...

 

Revin mai tarziu cu celelalte zile si poze (la birou uploadul merge mai greu, e in crize deh...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vazut, placut! mai e o plaja suberba undeva langa Kaliakra. Cum te intorci de la Cap, faci primul drumulet asfaltat la stanga si te tii pe el. Nu am poze la indemana, dar, pe scurt, E un golfulet de vre0 300 de m diametru, iar imediat in spatele plajei e o spelunca la fel ca cele zise mai sus. Nu am vazut pe nimeni campand, dar am inteles ca nici nu e interzis.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bun exercitiu. Pastrez topicul asta la favorite pentru vara viitoare.

 

In incercarea de a regasi Vama fara a iesi din Romania si dua o lipsa de o luna de la Va*u am gasit o terasa... cu manele... traisca patria care este.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ziua 2:

Nu am dormit foarte bine in cort, mai ales ca am fost treziti de un bulgaroi ce a tot indrugat vrute si nevrute, probabil spunandu-ne ca n-avem voie sa campam acolo, printre injuraturile sale, a conchis ceva de genul : rumunski..ahh ok. Dimineata superba, apa curata si foarte calda cu valuri mari; dupa o baie sanatoasa, am inspectat plaja inspre nord, unde am gasit un adevarat sat de vacanta, intr-o dezamagitoare paragina. Toate casutele stau sa cada. Pe plaja un buncar mare de aparare...

 

Ne echipam si o luam din loc. Drumul este direct din Sabla si urmareste coasta, sunt peisaje superbe si se vede marea de peste tot. Asfalt cam prost, insa se poate merge cu ~120130. Destinatia urmatoare: Kamen Brijag. Un sat frumusel si cu case ceva mai instarite. Cumva la sud se afla Yailata. Aici este o rezervatie arheologica si o veche cetate tracica.

Pe drum vedem ca din unele puncte de vedere sunt mai avansati ca noi:

post-36388-1251732351_thumb.jpg

Yailata...frumos pentru amatorii de pietroaie antice...

post-36388-1251732406_thumb.jpg

post-36388-1251732439_thumb.jpg

post-36388-1251732483_thumb.jpg

afara peste 32grade...plecam la drum, ocolind capul Kaliakra pentru ca ambii il mai vazusem. recomand sa-l vizitati pentru ca merita, insa nu mancati la restaurantul de acolo daca nu vreti sa asteptai ore bune pana vine comanda.

Cum spunea mai sus Dezamagitoru' putin mai la nord se afla un golf superb printre stanci. Se numeste Bolata. Acolo e fain de mers cu gagica, nu se preteaza la o noua vama...

In drum am vizitat 'resort-ul' Rusalka. Este un loc superb de venit cu copii, si functioneaza All Inclusive. Merita toti banii pentru familisti.

post-36388-1251732743_thumb.jpg

post-36388-1251732761_thumb.jpg

post-36388-1251732798_thumb.jpg

alimentare in Kavarna:

post-36388-1251732909_thumb.jpg

in drumul spre Balcic (cel de coasta nu cel european) aruncam o privire in camping-ul Tuzlata, sau cel putin asa aparea la noi pe harta. In realitate nu mai exista ci are o alta denumire pe care am uitat-o. Din pacate locul este urat pentru ca e deja sufocat de hoteluri in constructie. Un restaurant mizer, insa multe rulote

post-36388-1251733061_thumb.jpg

post-36388-1251733107_thumb.jpg

Mergem mai departe, intrand in fascinant-ul Balcic, ce iarasi merita vizitat, insa scopul fiind altul, am iesit in european, ocolind Albena, Nisipurile si mergand spre Varna. Pe harta mai este indicat un camping: Kranevo, insa datorita multimii de hoteluri nou rasarite, am considerat ca si locul asta e de ocolit.

Ce mi-a placut foarte mult este ca bulgarii respecta viteza legala, si cand vad cate un motor iti fac loc instant. Asa ceva mai rar!

Varna: de ocolit.

Fiindca era deja pranzul, ne-am hotarat sa halim ceva. Cel mai apropiat camping era Nos Galata, la sud de Varna. Aici campingul exista, insa fireste nici un cort. O plaja superba de unde se vede tot golful si dealurile dinspre nisipuri. Terase ceva mai aranjate si preturi putin mai mari. Pacat ca daca te intorci cu spatele la mare vezi vile, case si hoteluri...

post-36388-1251733440_thumb.jpg

post-36388-1251733480_thumb.jpg

post-36388-1251733506_thumb.jpg

Porcatata la sabietetete: (trebuiau sa scrie dreq ca-i pt 2 persoane...grase :D )

post-36388-1251733603_thumb.jpg

Halim si plecam. Drumul trece printr-o padure si iese in european la Prisleci. Mi-a placut fauna din padure. La fiecare luminis cate 1-2 curve, din care 5% nu erau tiganci. Am fi oprit pt poze...insa tineam mai mult la motoare :D. Destinatia de inoptat Irakli. Pe drum, harta mai indica 2 campinguri: Kamcija si Skorpilovici. In Kamcija am intrat, e si aici un peisaj de basm: o padure langa faleza si raul Kamcija ce se varsa in mare. Prea multi turisti si prea dischisit pt noi. Pe langa campingul vechi cu bungalowuri sunt niste hoteluri noi. Era plin de lume, preponderent rusi. Acum imi pare rau ca n-am facut poze aici.

In Skorpilovici n-am intrat, nici nu intentionam pt ca inainte de plecare vazusem un post pe aici referitor la acel camping. Cititi-l.

 

Despre Irakli, mai tarziu. Asta este in opinia mea un al 2-lea loc ideal (mai bun decat Dobrudja), intr-o stare incipienta dar cu tendinte de a deveni un fel de Vama Veche a Bulgariei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Spre seara, dupa ce am bajbait putin (pt ca nu apare pe harti) am ajuns la Irakli. Locul este mirific. Balcanii se termina destul de lin in mare, pe langa un rau acum secat. Niste dealuri impadurite si o plaje imensa si goala. Totusi am ramas putin dezamagiti. Nu vedeam nici o posibilitate sa ajungem cu motoarele aproape de plaja. Nici nu se vedea vreun cort.

Exista o parcare maricica, cu taxa (3Leva - ne-am luat teapa si am platit...) care este pazita, o terasa-bufet care arata a spelunca insa se asculta preponderent rock si muzici bune. Deja nu mai vedem decat tineri, fara copiii fara batranet. Exista toaleta cu dus, destul de curata (fireste cu taxa). Undeva in stanga este un magazin si niste cabanute noi, foarte frumos amenajate. Ne plimbam prin parcare spre plaja, si culmea se vad corturi si cateva masini. Ne dumireste un baiat cum sa ajungem acolo (regretam pt cei 6Lv da asta e...) si mergem, pe un drum prin padure plin de pamant si nisip.

post-36388-1251786708_thumb.jpg

post-36388-1251786615_thumb.jpg

Ne oprim cand deja incepusem sa ne afundam in nisip, langa 2 motoare, un HD si un BMW. Nici nu oprim motoarele ca suntem intampinati de proprietarul bmwului. Este un bulgar stabilit in Suedia, ce ne intreaba daca e totul ok si ne invita sa campam langa corturile lor.

post-36388-1251786962_thumb.jpg

post-36388-1251787039_thumb.jpg

post-36388-1251786988_thumb.jpg

Am pus cortul si am fugit la magazin sa refacem rezerva de Zagorka, fireste am strecurat su un rachiu (Rakia) care este chiar bun. La intoarcere am poposit la singura crasma, unde toti s-au purtat impecabil desi erau extrem de mirati ca niste romani ajunsesera acolo. Ne-au indrumat la bautura 'la moda' acolo. Nu-mi amintesc cum se numeste, insa are gust de uzo are ceva albicios inauntru ca o zapada, e foarte dulce si are cam 52grade...daca ne-am fi makit din asa ceva cu siguranta nu mai nimeream nici macar pana la cort. Asa ca am baut Zagorka fireste, ascultat muzica buna. La un mom au oprit muzica si au inceput sa cante la chitara. Fain desi nu pricepeam o boaba. Incerc sa-l corup pe Traian sa imprumute chitara, insa pretenarul e rezervat, desi canta bestial majoritatea cantecelor sunt in romaneste. Asa ca fugim la cort.

Aici, cu cei 2 bulgaro-suedezi (ce vorbesc perfect engleza), am palavragit pana ne-am imbatat toti. Ne-au povestit multe despre Bulgaria profunda.

Referitor la Irakli, ce a fost relativ ciudat pentru noi e ca majoritatea bulgarilor isi pun cortul pe deal in padure, unde si-au sapat terase. Prefera sa stea asa decat sa puna cortul direct pe nisip. Majoritatea ajung acolo cu ia-ma nene...

Dimineata o turma de porci salbatici, nu mistreti, ci o specie de porc negru, au facut o inspectie pe faleza dupa gunoaie. Din pacate bg nu constientizeaza (inca) ce locuri superbe au, si arunca gunoiul pe unde le vine. Chiar daca ar vrea, nu prea exista decat 2 pubele in parcare, insa bune si alea decat deloc.

Noaptea a plouat putin si am dormit cu ceva grija ca nu mai scoatem motoarele din nisip, da pan la urma a fost ok.

Aici merita stat mai multe zile.

post-36388-1251787820_thumb.jpg

Lasam tovarasii bulgari si plecam la drum, in cautarea altor locuri. [Traian completeaza cu numele lor, din pacate eu le-am uitat]

Prima oprire: Nesebar. Nu mai fusesem si merita vazut, insa ma voi intoarce primavara sau toamna tarziu. Acum era full de turisti, obositor...

post-36388-1251787960_thumb.jpg

post-36388-1251787993_thumb.jpg

post-36388-1251788011_thumb.jpg

post-36388-1251788033_thumb.jpg

post-36388-1251788053_thumb.jpg

mancam (bine dar putin cam scump pt bulgaria) si plecam. Pe drum am ocolit campingul de la Aheloi, Pomorie, trecut rapid prin Burgas cu popasul cuvenit de tigare si benzina (care are un pret de bun simt pe la ei). Oprirea urmatoare: orasul vechi Sozopol (Apolonia).

Orasul asta este intr-adevar de vis, si in fine nu mai ajung atati turisti. Numarul de romani e aproape zero. Ce bine! Drumul pana aici este pe o sosea f bine asfaltata cu 2 benzi pe sens, pe care bulgarii insa chiar si cu Q7 merg cu maxim 140kmh. Si aici merita stat mai mult...

post-36388-1251788333_thumb.jpg

post-36388-1251788388_thumb.jpg

post-36388-1251788412_thumb.jpg

post-36388-1251788434_thumb.jpg

post-36388-1251788459_thumb.jpg

La indicatiile pretenilor de la Irakli, vizitam campingurile din apropiere. 2 sunt spre Burgas: Gradina si Santa Marina. Spre sud este Smokini. Am aruncat un ochi, insa sunt pline de casute si rulote. Prea multa lume pentru noi. Peisajele insa de vis. Toate sunt situate in niste golfuri superbe. E deja dupamiaza si tre sa gasim un barlog. Asa ca o luam spre sud, strabatand orasul. La iesire un camping, nu retin numele. Verificam o casuta (bungalow). Este monstruos, urat si mizerabil. Asta la 40Lv. Pentru cort ne-ar fi cerut 18Lv asa ca in modul asta am vazut casuta cu pricina. Sus pe motoare si fuga la sud. Tinta: camping Arapia.

In drum mai sunt ceva campinguri si orasele. Intram in Kiten, insa e o statiune in toata regula asa ca il parasim. Intram in Tarevo (Carevo) de unde cautam drumul spre Arapya. Dupa ce ne-am rupt mainile pe coclauri (la un mom dat asfaltul dispare si nu exista nici un indicator) am rausit sa-l gasim...

Mesaj completat

deci...Arapya

ne-a placut atat de mult incat am decis sa ramanem o zi intreaga. Poate pozele nu-s chiar sugestive, insa e un adavarat paradis, si este ieftin. Dupa ce n-am gasit un loc de cort cat de cat ok, poate si din cauza oboselii si a caldurii, Traian a tocmit un 'bungalow' cu 40Lv/noapte. Cabanuta are 2 camere, 4 paturi, baie cu apa calda si tv (nu ca ne-ar fi trebuit tv la ceva...).

post-36388-1251817996_thumb.jpg

toaleta publica....

post-36388-1251818168_thumb.jpg

 

Bautura+mancare ieftine si bune, la o rulota patronata de o familie, in care tatal era un bulgar simpatic, cu o fata blanda, un fan AC/DC. Zagorka era gazduita intr-un frigider marca AC/DC :D. Muzica buna la discratie, ba mai mult, puteam sa-i cerem ce sa ne puna, si omul avea! Era Rock Zone!

 

Central, se afla o 'crashma' pe plaja, cu preturi ceva mai maricele. Ce m-a surprins foarte placut, e faptul ca din niste scanduri, proprietarul a creat o super constructie cu mult bun gust. Nu cred ca e nevoie de un arhitect pentru a schita asa ceva, e suficient o privire in cateva carti specializate. Un stil minimalist ce se potriveste perfect cu peisajul. Oare de ce la noi in vama proprietarii, cu acelasi manunchi de lemne nu reusesc sa faca decat niste baraci chicioase???...

post-36388-1251818817_thumb.jpg

De altfel in toata Bulgaria, arhitectura constructiilor noi este foarte bine gandita si foarte moderna, se vede ca proprietarul n-a vrut un turnulet acolo, o fereastra acolo, sau o culoare de (cuvant urat) la ferestre, ci arhitectul a avut mana libera, iar constructia chiar a iesit bine. Nu s-au pus sarpante idioate cu tigla Bramac la mare...nu s-au facut gemulete ci pereti cortina....deh...inapoiatii astia cu ceafa lata.....

 

no comment:

post-36388-1251819115_thumb.jpg

post-36388-1251819137_thumb.jpg

post-36388-1251819174_thumb.jpg

post-36388-1251819185_thumb.jpg

post-36388-1251819202_thumb.jpg

post-36388-1251819248_thumb.jpg

post-36388-1251819353_thumb.jpg

post-36388-1251819375_thumb.jpg

 

Mesaj completat

stam o zi la leneveala, dar cum calatorului....ne pornim spre turcia, cu destinatia Constantinopolis (vechiul centru al Istambulului - Eminonu), si probail sa atacam Troia.

In Tarevo popas pentru farmacie...din pacate un ochi imi era rosu si imi venea sa-l tin mai mereu inchis. Casca e destul de scumpa dar se pare ca nu indeajuns...la fel si cizmele Sidi unde la stangul s-a cam dezlipit talpa...dupa nici 2 sezoane...

 

Drumul de la tarevo la Malko Tarnovo (granita) pe unele harti apare ca E87. pare-se bulgurii au mutat E87 pe ruta Burgas-Krusevac-Zvedec-M. Tarnovo. Drumul este prin niste munti superbi, insa pe motor n-ai cum admira peisajul, pentru ca practic este groapa langa groapa...daca am vazut 2 masini pe drum. Umbrele pomilor peste drumul bombardat ne-au facut sa mergem cu maxim 40kmh... :D O zona de o saracie lucie!

La vama a fost ok. Taxa de viza = 15E/pers. RCA-ul nostru functiona deci n-a mai trebuit facut altul. Pacat ca e cam coada, desi nu prea pricep de unde dreq aparusera atatea masini. Puteam trece cu absolut orice, nu ne-a verificat nimeni la nimic. Din cauza caldurii si al inconfortului de a opri mereu, basca caldura, poze nu prea am facut asa ca tre sa credeti pe cuvant.

 

Intrarea in TR: soc. Prin aceiasi munti ca ai bulgarilor este taiat un drum nou care are 3 benzi marcata (practic 4 cu marginile), unde banda din mijloc e folosita alternativ de ambele sensuri cand se poate sau de sensul care urca dealul. Nu m-am putut abtine si n-am asteptat viroaga, m-am trezit la ~160 aplecat destul de tare, cand m-a trezit un indicator de drum in constructie...si mi-am amintit ca daca ma trantesc is la mama dreq...

 

Despre Turcia e foarte mult de povestit, si asta o zic considerand ca am stat acolo doar o noapte si ~1zi jumate. O sa revin

 

Mesaj completat

Pentru ca despre 'Stanbul si TR s-a mai scris pe aici, o sa fiu succint:

 

- interesati-va din timp daca nimeriti in perioada de Ramazan (eu credeam ca se spune corect Ramadam insa pare-se m-am inselat)

 

- daca este Ramazan, nu fumati in timpul zilei, mai ales langa politistii cere v-au oprit pt ca ati depasit cu mult viteza legala (60kmh/localitate) :D ; daca sunteti straini scapati usor. Nu se mai fumeaza in locurile publice ; amenda este 62Lire (scump neica...) iar turcii injura dar respecta regula asta. De baut in perioada ramazan-ului se poate bea doar inauntru in berarii (cam putine...)

 

- pe Autostrada se poate merge cu orice viteza, asta daca nu va muta vantul de pe o banda pe alta.... :D . De obicei au 3 Benzi + 2 benzi de urgenta standa/dreapta pe sens (marcate sunt doar 3); brusc poate deveni cu 5 sau 6 benzi...Se plateste taxa (noi tre sa intram in dreptul Tiket [plata cash]) doar pe distanta parcursa (ceea ce e super ok)

 

- in orase functioneaza regula prioritatii de bun simt sau mica intelegere; nu conteaza cine are prioritate. Pt noi la inceput a fost un soc pt ca toate masinile, hamalii, etc. se indreptau catre noi; daca te bagi cu putin tupeu, chiar daca n-ai prioritate, ceilalti te lasa. Fantastic este ca functionand dupa regula asta nu prea exista accidente si nici blocaje (la noi in sat [bucuresti], e deajuns o ploaie si se blocheaza totul, respectand oarecum regulile de circulatie...). Un episod hilar a fost cand am plecat dintr-o intersectie in stea (fiecare strada avea minim 4 benzi) unde doar cei de pe o strada din 5 sau 6 au ramas pe loc, ceilalti plecand in acelasi timp. Ne-am, trezit cu motoarele intre un puhoi de masini/autocare etc. Regula micii intelegeri a functionat perfect si intersectia nu a ramas blocata. Crezand ca se vor busi toti, nu s-a intamplat asta, si nici nu a injurat nimeni pe nimeni !!! Semnalizarea la schimbarea sensului nu e folosita de turci!

 

- nu cautati centrul. Sunt mai multe in orasul (metropola) asta de 10mil locuitori; cautand un indicator de centru am pierdut 2 ore bune, pana am gasit un turc care ne-a luminat (stia romaneste!). Este bine de stat central, in zonele Aksaray, Laleli sau Beyazit; cu cat se merge mai spre mare sau spre Ayasofya/SultanAhmet preturile cresc simtitor. Nu va plimbati prin centru cu motorul ca nu gasiti loc de parcare. Se merge perfect cu tramvaiul (ceva de 5 ori mai dezvoltat si civilizat ca noile vagoane de metrou de la noi...)

 

- pret fix si ne-negociabil exista doar in benzinarii (unde benzina e scumpa rau...); in rest, fata de pretul cerut oferiti 1/2 ca baza de negociere, si la 1/2 oricum va luati teapa...

 

- nu mergeti cu gagica, si mergeti fara carti de credit/debit sau multi bani; tentatiile sunt imense si practic e imposibil sa nu cheltuiesti. Sunt de toate pentru orice gust si la orice pret. Partea nasoala e ca este imposibil sa nu gasesti un lucru carein Romania ar fi mult mai scump, de aici tentatia imensa, oricat de cumpatat/zgarcit ai fi

 

- daca esti gurmand, aici e locul tau. Se mananca foarte bine si foarte ieftin, oriunde !!!

 

- vizitati mai intai celelalte 'mari' orase europene si lasati Constantinopolisul la final; este cel mai mare oras din Europa, cu totul fabulos. Orice alt cuvant sau poza nu pot reda asta, insa orice alta metropola din Europa va parea un nimic. Personal Bucurestiul acum mi se pare un sat

 

 

post-36388-1251904167_thumb.jpg

post-36388-1251904206_thumb.jpg

post-36388-1251904263_thumb.jpg

post-36388-1251904263_thumb.jpg

post-36388-1251904298_thumb.jpg

post-36388-1251904331_thumb.jpg

post-36388-1251904374_thumb.jpg

post-36388-1251904403_thumb.jpg

post-36388-1251904437_thumb.jpg

post-36388-1251904477_thumb.jpg

post-36388-1251904530_thumb.jpg

post-36388-1251904564_thumb.jpg

post-36388-1251904634_thumb.jpg

 

-----

 

Despre intoarcerea prin BG, va recomand drumul MalkoTarnovo->Burgas (E87) si nu catre Tarevo. Noi am inoptat in Burgas, unde am vazut astea:

post-36388-1251904769_thumb.jpg

post-36388-1251904819_thumb.jpg

post-36388-1251904840_thumb.jpg

din pacate doar obiecte de atractie in fata unui anticariat....

 

fixand coburile (aueav in magazin un singr set de chei inbus, care fireste nu era de vanzare...):

post-36388-1251904926_thumb.jpg

 

Recomand cu caldura intoarcerea in RO pe ruta Varna-Dobric-Silistra. Drumul se repara chiar acum (la anu va fi brici), de la Calarasi, in Romania, drumurile sunt impecabile catre orice directie (ma rog, mai putin de la Ostrov spre Constanta care e bombardat...insa ala apartine de jud. CT, iar daca vrei sa mergi la CT folosesti Varna-balcic-CT). Vama Silistra-calarasi practic nu prea mai exista, se trece ca prin branza (in fine daca treci cu tancu poate se trezeste vre-un vames, altfel...), iar bacul acum functioneaza non-stop si vine din 15 in 15min - cel clasic, ca s-a mai pus in functiune unul privat. Oricum cu moto nu stai la coada pt ca ai mereu loc pe bac si te poti baga in fata :D , poate cu GoldWing'u sa nu mai incapi...

post-36388-1251905287_thumb.jpg

post-36388-1251905322_thumb.jpg

 

Za ende. Leca noshi detza!

post-36388-1251904419_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte, foarte faina tura; acum imi pare rau ca am fost 5 zile (la frecat buha) in Costinesti (macar am reusit sa mai citesc si yo o carte), puteam sa o iau mai la sud dupa exemplul vostru.

 

p.s. frumoase poze si misto povestea, la mai mare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Atasata si harta. Locul gasit: Irakli nu e figurat, insa cine-si va dori sa ajunga cu siguranta il va gasi.

post-36388-1253445295_thumb.jpg

 

La anu' planuim un 'trip' in Mesopotamia si Persia (daca obtinem vize). De vazut: Ninive, Assur,Arbailu, Arg-e Bam,Mausoleul Khomeini,Qazvin,Hamedan, Persepolis...etc. Care esti suficient de serios, ai curaj sa mergi in Iraq/Iran si te tenteaza, da PM.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...