Sari la conținut

Penteleu 26-27.09.09


Speedy.K
 Share

Postări Recomandate

Weekendul trecut am fost, asa cum am planificat, prin Muntii Buzaului cu scopul declarat de a cuceri Varful Penteleu. Obiectivul a fost ratat dar iata ce a iesit:

 

Gasca a fost cam asa:

*Lucian, eu si Doctoru' calare pe vestitele KLE-uri (care, asa cum se va vedea, s-a dovedit pana la urma cea mai temerara mobra din trupa)

 

*Ingridutza pe eroicul CB 500 S (veti vedea de ce)

 

*Robert si Mihnea, doi BMW-isti de nadejde, vitezomani si pe asfalt si dupa

 

*Bogdan, incepatorul grupului, la doar al doilea sau drum din cariera, pe un GS 500 batran dar inca tanar

 

Marfa tura, cu singura parere de rau ca s-au apucat (cuvant jignitor) aia sa toarne nisip amestecat cu piatra de terasament pe ultima bucata de drum, cea mai misto, daca ar fi fost pamant pe jos. Luciane, ai pierdut mult. Dixtractia a inceput exact de acolo de unde te-ai intors tu. Bine, asta excluzand partea cea mai extrema, puntea aia suspendata pe care am trecut numai din orgoliu.

 

Sa o luam pe rand:

 

Totul a inceput cu o intarziere de o ora timp in care Marius s-a plictisit si ne-a parasit brusc. Vinovatii se stiu si sunt asteptati cu berea la prima ocazie.

 

A urmat plictisitorul drum pana la Buzau si jonctiunea cu Lucica la Sarata Monteoru. Referitor la asta, salutari familiei de nota 10+ si multumiri doamnei pentru cafele si restu'!

Ceva mai putin plictisitor a fost drumul spre Nehoiu. Mai ales pentru dl. Bogdan pe care il invit cu aceasta ocazie sa execute un cont p-aici ca sa impartaseasca comunitatii propriile impresii.

 

Dupa Nehoiu a inceput Goana dupa...nu, nu dupa aur, Goana dupa Cazare. Robert ne-a rezolvat o cazare aproape moca, claie peste gramada dar calduta, a carei cel mai mare merit a fost provocarea cu puntea suspendata si cel mai mare minus ca a trebuit sa mergem cativa km pe jos ca sa facem aprovizionarea cu mancare si bautura.

 

Dupa tura noaptea prin sat pentru cumparaturi care s-a soldat printre altele si cu o simulare de reclamatie la Politie din partea unui satean-nuntas a carui proprietate o incalcasem ca niste satanisti ce suntem, party-ul a inceput.

 

A doua zi am retrait emotiile inaltimilor pe suspendata amintita si am luat-o spre munte. Pana in Varlaam drumul a fost asfaltat, teoretic, unele bucati fiind rupte sau chiar macadam pur si simplu. Din Varlaam, dupa consultarea hartii "de perete" am apucat de coada forestierul ce trebuia sa ne duca pana la statia meteo din apropierea Varfului Penteleu.

 

Dupa numai cativa km. l-am pierdut pe Bogdan, usor ingrijorat de starea drumului vis-a-vis de experienta si clasa motorasului din dotare, care s-a intors in sat sa ne astepte. Dupa alti cativa km. de macadam relativ usor a abandonat si Lucian din motive de ordin organizatoric-familial.

 

Cum baietii cu BMW-uri o luasera inainte am pornit mai departe cu Doctoru & consoarta. Dupa o bucata de drum ne-am intalnit cu Robert si Mihnea care ne asteptau la o bifurcatie.

 

I-am dat bataie in sus relativ impreuna, drumul devenind din ce in ce mai dificil. Am facut o regrupare finala intr-un loc mai larg de unde Robert stia ca urcusul se accentueaza. Si asa a fost. Greu dar nu imposibil, nici macar pentru CB, drumul ne-a dus pana la urma in golul alpin, de unde se vedea deja statia meteo care nu parea a fi foarte departe.

 

Aici am dat de niste bucati in urcare foarte accentuata, dar cu drum destul de bun care pentru mine au fost sarea si piperul excursiei. Dupa cateva d-astea situatia s-a albastrit vizibil, locul macadamului sau pamantului batatorit si uscat de pe jos fiind luat treptat de un nisip alunecos amestecat cu piatra ca de terasament pe care Mihnea nu s-a putut abtine sa nu franeze intr-o coborare, rezultatul fiind un corn in pamant din partea tricicletei din dotare. Fara urmari majore nici pentru agregat nici pentru pilot. Dar usor-usor nisipul amestecat cu pietre s-a ingrosat ingrijorator.

La un moment dat grupul s-a razletit pe urcusuri si coborasuri, asa ca nu ne mai vedeam intre noi decat din cand in cand. Ca urmare, pierzandu-i din oglinzi pe Doctor si soata, am dat la un moment dat de Robert si Mihnea care se uitau intrebator la ceea ce pareau a fi ultimele doua-trei bucatele de drum in urcare abrupta. Statia meteo se vedea destul de aproape, vreo 10 minute de urcat pe jos, zic eu. Vazand ca cei BMW-urile ezita m-am incumetat pentru prima oara sa o iau inainte, in ciuda stratului gros de nisip/bolovani de pe jos. Naspa, ar fi trebuit sa-mi vad de treaba mea, dar mi-ar fi parut rau daca n-as fi incercat. N-am apucat sa merg decat vreo 20 de metri si aia cu greu, mobra se afunda pana la janta in nisip si smucea in toate partile din cauza pietrelor invizibile de pe dedesubt, asa ca pana la urma am ramas intepenit, roata spate nefacand altceva decat sa sape un sant adanc in nisip, refuzand sa mai inainteze. Baietii s-au oferit sa ma impinga la deal, dar gandul ca urma sa si cobor pe acolo m-a facut sa refuz. Am renuntat, fiindca n-as fi vrut sa o culc si l-am asteptat pe Robert sa incerce si el, pe sleaul celalalt.

Aici a intervenit momentul de glorie al vacii mele, GS-650-ul nereusind nici macar sa egaleze performanta KLE-ului la aceasta urcare. :thumbsup:

 

Asadar ne-am conolat toti cu gandul ca asta e capatul drumului, injurandu-i ca la usa cortului pe cretinii care au socotit ca inbunatatesc calitatea drumului aruncand pe el un strat de 20 de cm. de nisip/pietroaie.

Lasandu-i pe oameni sa se obisnuiasca cu ideea ca Kawa a urcat mai sus ca nemtoaicele lor am facut drum intors pe jos cateva curbe si coborari ca sa-i comunic CB-ului ca e cazul sa puna cricul si sa traga un pui de somn. Cand colo, ce sa vezi? Ma uit pe drum, de sus, nici urma de Onduta, numai Ingridutza facea cu mana de pe un mal de pamant. Am coborat in viteza si gasesc fata transpirata si obosita si mobra lata la umbra nicipului, cu balele de benzina atarnand din orificii. Am reusit cu greu s-o ridicam, din cauza nisipului afanat i-am proptit un bolovan la cric si am luat-o la pas spre deal. Am aflat intre timp ca tranta fusese la viteza mica, clasic, din cauza pietrelor de sub nisip. Inca o data multa UE celor care o merita! Pagube: rideritza-nimic, mobra: carena fata stanga sparta, rezervor si carena spate zgariate si un semnal spate iesit din orbita.

Dupa o pauza de cateva zeci de minute si dupa ce am dat si vaca mea jos din nisip cu ajutorul baietilor am purces la coborare. Aici n-a mai fost asa de distractiv pentru Ingridutza. Printre altele a mai culcat o data mobra pe jos, fara alte pagube vizibile dar pana la urma a reusit sa o aduca "la locul cu busteni" relativ pe roti. De aici in jos i-a fost mai bine, dar am inteles ca emotiile n-au lipsit.

 

Cert e ca am ajuns cu bine toti in Varlaam, am mancat si am baut cat ne-a trebuit si am luat-o "usor" spre civilizatie. A, sa nu uit, cam naspa carciuma de la pensiunea din Varlaam, nu au mai nimic de mancare, mananci cam ce vor ei, nu ce vrei tu, iar portiile de cartofi prajiti sunt cam un sfert din alea de la mama de acasa si servite langa niste mici fara niciun gust.

Intre timp am aflat ca Bogdan e pe drumul cel bun singur spre Bucuresti. I-am dat si noi bice, destul de incet, fiind avertizati de numeroase radare pe drumul spre Buzau. Pana la urma n-am avut nicio agapa cu "oamenii legii" dar ne-a prins noaptea pe drum ceea ce mie nu-mi place de nicio culoare, mai ales duminica seara cand se intorc toti "taranii" in capitala. Din fericire pe la orele 22 am ajuns cu totii prin parcarile personale, fara incidente, dar cu chef de scandal din cauza dobitocilor de pe sosele.

Personal am fost istovit, din trei beri n-am reusit sa beau decat doua si la ora 12 sforaiam cu spor. A, azi m-am trezit cu o febra musculara usoara dar generala. Si cred ca am slabit vreo doua kile prin transpiratia de pe coclauri.

 

Concluziile mele:

* cand pleci undeva rezolva cazarea dinainte

* nu baga incepatori cu gs-uri 500 pe coclauri ca s-ar putea sa fie nevoiti sa se intoarca singuri acasa

* nu pleca niciodata pe coclauri singur, s-ar putea sa dormi pe jos langa mobra mai ales daca n-ai semnal GSM in zona

* pe unde trece o turma de oi trece si o turma de mobre

* sigur am fobie de inaltime

* alcoolul e un medicament bun contra oricarei fobii

* nuntasii sunt la fel peste tot

* betivii-la fel

* cb-ul nu merge pe aratura cu caucioace de strada decat pana la un anumit punct

* daca o sa-si ia Ingridutza vreo motorisca de teren o sa nea rusine la toata gasca pe coclau

* pe macadam intotdeauna coborarea e mai grea decat urcarea

* confirmare: multi idioti pe soselele patriei

* mult mai distractiv in afara soselelor daca ai cu ce

* etc (daca-mi mai vin completez)

 

 

PS tot incerc sa pun poze, dar din motive necunoscute nu-mi iese de nicio culoare. O sa insist peste 30 de minute (carantina, de...) dar invit restul gastii sa ma ajute.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Concluziile mele:

* cand pleci undeva rezolva cazarea dinainte

* nu baga incepatori cu gs-uri 500 pe coclauri ca s-ar putea sa fie nevoiti sa se intoarca singuri acasa

* nu pleca niciodata pe coclauri singur, s-ar putea sa dormi pe jos langa mobra mai ales daca n-ai semnal GSM in zona

* pe unde trece o turma de oi trece si o turma de mobre

* sigur am fobie de inaltime

* alcoolul e un medicament bun contra oricarei fobii

* nuntasii sunt la fel peste tot

* betivii-la fel

* cb-ul nu merge pe aratura cu caucioace de strada decat pana la un anumit punct

* daca o sa-si ia Ingridutza vreo motorisca de teren o sa nea rusine la toata gasca pe coclau

* pe macadam intotdeauna coborarea e mai grea decat urcarea

* confirmare: multi idioti pe soselele patriei

* mult mai distractiv in afara soselelor daca ai cu ce

* etc (daca-mi mai vin completez)

 

 

PS tot incerc sa pun poze, dar din motive necunoscute nu-mi iese de nicio culoare. O sa insist peste 30 de minute (carantina, de...) dar invit restul gastii sa ma ajute.

 

 

Foarte tare concluziile...sunt fff de acord cu cateva dintre ele, in rest ce sa zic super fain...si la mai multe iesiri d-astea... :D

Dar totusi, nu ai reusit sa pui pozele? Sunt ff curios cum e pe akolo, ca as vrea sa trag si eu o tura...dar mai intai sa-mi pun crash-baruri...ca...u never know :blink:

Multa bafta in continuare si succes la incarcatul pozelor...(topicurile astea cu si despre calatorii/iesiri si cele cu sfaturi pt incepatori, despre legislatie si bursa motoarelor ar trebui sa fie singurele topicuri, dupa parerea mea, nu certuri si balacareli de doi lei...da ma rog...unora le place..."jazzul"... :D )

Editat de Norsemann
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

I-am dat si noi bice, destul de incet, fiind avertizati de numeroase radare pe drumul spre Buzau. Pana la urma n-am avut nicio agapa cu "oamenii legii" dar ne-a prins noaptea pe drum ceea ce mie nu-mi place de nicio culoare, mai ales duminica seara cand se intorc toti "taranii" in capitala. Din fericire pe la orele 22 am ajuns cu totii prin parcarile personale, fara incidente, dar cu chef de scandal din cauza dobitocilor de pe sosele.

 

Aha..deci voi erati :D

Noi eram pe dreapta, opriti la vreo 30 de km de Bucuresti intorcandu-ne de la Vulcanii namolosi duminica seara, cand ati trecut in goana toti claxonand si dand voios din manute. Noi eram aia doi cu CBRul negru si GPXul alb cu rosu :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca eram 5, eram noi.

 

5 erati..:blink: oricum pe traseu nu ne-am intalnit cu prea multi, iar daca ziceati ca ati ajuns pe la 10 in Bucuresti, pai atunci am ajuns si noi, iar singurul grup care a trecut pe acolo trebuie sa fi fost al vostru.

Oricum nu mai fusesem prin zona aia si a fost interesant, dar cam nasol drumul ala, mai ales noaptea la intors :rose:

Mesaj completat

 

Din aceste poze recunosc pietroaiele pe care le-au luat sub roti, e drept doar cam un kilometru de drum deviat si CBRul si GPXul duminica. Se pare ca era un pod rupt sau ceva, si au deviat circulatia catre vulcani prin...stufaris, asa ca off road facuram. Naspa pietre, i agree !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...

nu am vazut ce ai scris inainte sa plec campina -> brasov via valea doftanei :rolleyes:

 

ma refer in special la:

 

* nu pleca niciodata pe coclauri singur, s-ar putea sa dormi pe jos langa mobra mai ales daca n-ai semnal GSM in zona

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:rolleyes:

Mesaj completat

Misto iesirea, am o intrebare: Pe podul suspendat, cum ati mers, ajutati de picioare sau cu a 1-a? Ca banuiesc ca facea balans destul de mare

 

 

Balans? Nooooo. se misca podul, dar balans nimic. Sau nu l-am vazut...

Mesaj completat

:D

Mesaj completat

 

 

 

Balans? Nooooo. se misca podul, dar balans nimic. Sau nu l-am vazut...

 

Poate tremuram in ritm cu podu' sau cu balansul....

( speedy stie d'astea, cu inaltimi....) 1-0 .......

Mesaj completat

Fara gaz, in frana de motor, tr1, pana la mijloc..... Apoi gaz mic, constant.....

Mesaj completat

:lol:

Mesaj completat

 

 

 

Balans? Nooooo. se misca podul, dar balans nimic. Sau nu l-am vazut...

Mesaj completat

 

 

Poate tremuram in ritm cu podu' sau cu balansul....

( speedy stie d'astea, cu inaltimi....) 1-0 .......

Mesaj completat

Fara gaz, in frana de motor, tr1, pana la mijloc, ........ Apoi gaz mic.... cu ambreiaj patinat, spre forja constant.....

Editat de Lucianggg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Misto iesirea, am o intrebare: Pe podul suspendat, cum ati mers, ajutati de picioare sau cu a 1-a? Ca banuiesc ca facea balans destul de mare

Am mers cu gaz dar cu picioarele pe delaturi pregatit pentru orice. O singura data am pus piciorul jos si tocmai din cauza asta a fost un pic de balans. Dar dupa ce am dat un pic de gaz s-a oprit. Deci ideea era sa mergi constant. Problema era la ghidon, ca aveam cam 5 cm in fiecare parte pana in plasa aia si la un moment dat am cam racait cu handguardurile plasa dar fara consecinte.

Mult mai balanganitor a fost cand am traversat perpedes. Din cauza pasilor fiecaruia se facea balans vertical si golanii mai faceau si special stiind ca io sunt ud pe mine...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

V-am dat emotii pe intuneric, cand am trecut puntea, asa-i? :bow: Mai ales ca m-am codit sa trec si vroiam sa las vaca la mal.

Pe lumina am trecut toti fara probleme. Unii chiar de mai multe ori. ;)

Editat de Doctor X
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

V-am dat emotii pe intuneric, cand am trecut puntea, asa-i? :hug: Mai ales ca m-am codit sa trec si vroiam sa las vaca la mal.

Pe lumina am trecut toti fara probleme. Unii chiar de mai multe ori. B)

 

 

Ce ma? Am traversat podul pe intuneric? Doamne... beat am mai fost! :friends:

P.S. Cred ca nici dimineata nu eram foarte treaz ... Asta din cauza unor domni, care toata noaptea au sforait (cu pauze de tipat =>> carcelu' AAAAAAAAAA!!! OOOFFFF!!! )... :friends:

Editat de Lucianggg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce ma? Am traversat podul pe intuneric? Doamne... beat am mai fost! :friends:

P.S. Cred ca nici dimineata nu eram foarte treaz ... Asta din cauza unor domni, care toata noaptea au sforait (cu pauze de tipat =>> carcelu' AAAAAAAAAA!!! OOOFFFF!!! )... B)

Lasa ma incepatoru in pace. A avut carcei de la cat l-ai alergat tu pe curbe... Zi merci ca n-ai dormit langa mine, cine stie cu ce senzatii te mai trezeai/...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lasa ma incepatoru in pace. A avut carcei de la cat l-ai alergat tu pe curbe... Zi merci ca n-ai dormit langa mine, cine stie cu ce senzatii te mai trezeai/...

 

 

 

 

A! Eu sunt ala vinovat de sforaituri si carcei....? Am stat in kurul lui, mai ceva ca un TAMPAX.... L-am protejat ca un pampers.... Tot eu sunt de vina....?

Cine o "rupea pe curbe" in fata noastra??? Cred ca Ingriduta... se tinea la mica distanta de DoctorX, care era la aspiratie, in kurul tau.... B)

Editat de Lucianggg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce ma? Am traversat podul pe intuneric? Doamne... beat am mai fost! :friends:

Erai atat de beat incat nici nu-ti mai aduci aminte ca era sa te urci cu vaca pe o tanti care se oprise sa vorbeasca la telefon la mijlocul puntii. :friends: Bine ca ati aplicat "regula micii intelegeri". B)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Erai atat de beat incat nici nu-ti mai aduci aminte ca era sa te urci cu vaca pe o tanti care se oprise sa vorbeasca la telefon la mijlocul puntii. :friends: Bine ca ati aplicat "regula micii intelegeri". B)

 

 

Daca citeste cineva , cumva, asa ceva..... chiar crede ca e adevarat ce aberam aici.

P.S. Era cineva pe punte cand am trecut? :friends:

Editat de Lucianggg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca citeste cineva , cumva, asa ceva..... chiar crede ca e adevarat ce aberam aici.

P.S. Era cineva pe punte cand am trecut? B)

Hai ca are dreptate Doctoru, i-ai cam facut avansuri lu' telefonista aia...Sau ai vrut s-ai furi sacosele cu muraturi? Noroc cu vorba aia din batrani..."vaca pe vaca nu se ia in coarne".

Editat de speedy.k
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A! Eu sunt ala vinovat de sforaituri si carcei....? Am stat in kurul lui, mai ceva ca un TAMPAX.... L-am protejat ca un pampers.... Tot eu sunt de vina....?

Cine o "rupea pe curbe" in fata noastra??? Cred ca Ingriduta... se tinea la mica distanta de DoctorX, care era la aspiratie, in kurul tau.... B)

 

 

 

Valeleu, ce dor mi-e de niste curbe....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Lucică, da' de asta îți aduci aminte, bre?

 

post-42114-1257333085_thumb.jpg

 

Reisăre! B)

 

 

 

Da bre, imi aduc pefect aminte; ce daca sunt cel mai batran din gasca!

 

Era seara! Ce nu mai tin minte exact: cine era Reisaru' .... :friends:

 

 

 

Mesaj completat

Valeleu, ce dor mi-e de niste curbe....

 

 

 

Mda! Poze neica! Pana in primavara POZE!

Editat de Lucianggg
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...