Sari la conținut

Unde se poate gasi o cheie de spite?


Postări Recomandate

Salutare.

M-am procopsit cu o roata fata de Transalp, dar care e cam stramba, ar trebui centrata si inlocuite cateva spite.

Am incercat pe interior, unele se desfac, altele sunt ruginite... pe interior forma este in stea, deci va dati seama... ce usor e cand sunt ruginite..

 

Unde pot gasi o cheie de spite pentru moto? Asa cum sunt cele de bicicleta, sau altfel, nu conteaza...

Orice idee e binevenita, multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai daca nu ai deja una in trusa de scule (de obicei au toate trusele asa ceva) iei un platband gros de minim 4mm (sau o bucata de fier beton la limita) si tragi un sant cu flexul, cit sa se potriveasca pe spita....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar o cheie normala metrica, relativ mica, ce are? De cat trebe? 8? 6? 4!? Parca 6 sau 8. Dincolo de asta iti trebe ceva cleste blocator si aia e. Nu-i mare scofala.

 

 

Apropo de spite....de ceva timp umblu fara o spita...dar cu spita de schimb bine merci in garaj :)

Stiti pe cineva in Bucuresti ce-mi poate monta spita asta? Am incercat sa o pun singur dar trebuie slabite celelalte din jur...se complica treaba.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dar o cheie normala metrica, relativ mica, ce are? De cat trebe? 8? 6? 4!? Parca 6 sau 8. Dincolo de asta iti trebe ceva cleste blocator si aia e. Nu-i mare scofala.

da, cred ca de 6...

 

Chestia e ca la spite piulita sau cum se cheama chestia, e patrata nu hexagonala, si de obicei cheia de spite prinde pe 3 laturi nu numai pe doua. Cu cheie obisnuita prinzi numai 2 laturi si cand rotesti risti sa strici piulita imediat... Am mai incercat la biciclete asa, si stiu ca nu merge...

 

Ideal o cheie de spite ar trebui sa arate asa, si din pacate si cea de pe Louis pare cam bataie de joc... :)

 

post-7046-1255959837_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Recomandarea mea: o cheie adecvata de calitate. Si eu am facut praf suruburi cu cap hexagonal folosind chei proaste (a dracu prindere pe 2 laturi). Cu o cheie calumea, n-am avut probleme. Insa m-a costat.

 

Eu la Honda mea, care e cam de aceeasi generatie cu a ta, am in trusa de scule o piesa destul de interesanta: o cheie plata (3mm cred), la un capat e inelara de 24 (axul spate) iar la celalalt are doua 'patrate' scobite: unul in cap, unul pe-o parte. Pana nu ai pus tu poza cu cheia de spite nu m-am prins la ce foloseau gaurile alea :) Daca japonezu folosea chei cu patrat... eu zic k e ok, atat timp cat e cheie de 6, nu de 6.1 :lol:

Editat de switch
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Eu la Honda mea, care e cam de aceeasi generatie cu a ta, am in trusa de scule o piesa destul de interesanta: o cheie plata (3mm cred), la un capat e inelara de 24 (axul spate) iar la celalalt are doua 'patrate' scobite: unul in cap, unul pe-o parte. Pana nu ai pus tu poza cu cheia de spite nu m-am prins la ce foloseau gaurile alea :P Daca japonezu folosea chei cu patrat... eu zic k e ok, atat timp cat e cheie de 6, nu de 6.1 :P

 

Da, stiu, fara scule de calitate mai rau strici decat repari. Si eu am inceput de ceva timp sa-mi reinnoiesc setul de scule, am aruncat tot ce erau porcarii de 2 lei si mi-am luat chei de calitate fixe, inelare sau tubulare... Stiu cum e sa pui cheia in piulita, sa rotesti si sa zambesti in minte "..ufff s-a desfacut.!" si apoi sa privesti si sa vezi ca de fapt ai facut piulita rotunda... :)

 

As vrea sa am si eu ce a pus japonezul in trusa de scule... :lol:

Mesaj completat

Gata, azi mi-a venit cheia de spite.

Am gasit-o pe un site cehesc de accesorii moto, a costat 200kc cu tot cu transport... (30 lei !!!) dar macar acu pot sa ma joc cu spitele fara sa le belesc de tot..

Este intr-un capat de 5 si in altul de 6mm.

Abia astept sa ajung acasa sa ma joc cu ea.. :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...