Sari la conținut

Festival Rocker's


Rocker'sChallenge
 Share

Postări Recomandate

In perioada 30 aprilie-2 mai va invitam la a doua editie a festivalului Rocker's.Festivalul moto va avea loc in frumoasa localitate Garnic,jud.Caras Severin.Acesta este un pitoresc sat de cehi situat la cativa km de Dunare.Va recomand sa accesati site-ul comunei.Are o poveste foarte interesanta.Tot ce va spun este ca acum vin turisti din Cehia in vizita in comuna pentru a vedea cum traiau cehii acum 100 de ani.

 

http://www.garnic.go.ro/

 

Si acum,daca am terminat cu cultura si relieful sa trecem la lucrurile care ne intereseaza in mod special:motoarele si rockul!Ei bine,vom avea parte din plin de amandoua.Iata si programul celor 3 zile de festival:

 

Vineri 30 aprilie

 

Zi de acomodare.Plimbari cu motorul prin zona.Seara concerte blues si rock cu Adi Barar Band si Cristi Iakab Band.

 

Sambata 1 Mai

 

Pentru amatorii de enduro,avem pregatite trasee de soft enduro pe drumuri forestiere.Ghid va fi primarul din Sasca Montana,motociclist si el.

Pe iubitorii asfaltului si ai aventurilor ii invitam la Rocker's Poker Run.Ce este poker run-ul?Cei care n-au participat la editia pilot din 27 aprilie pot gasi detalii aici:

 

http://pokerrun.ro/index.php

http://timisoarachoppers.blogspot.com/2010...-poker-run.html

 

si discutiile despre editia pilot aici:

 

/index.php?...9924&st=120

 

Va mai spunem doar atat,deocamdata:Rocker's Poker Run 1 Mai va implica extragerea unor carti din pesteri sau locuri in care se poate ajunge numai cu barca cu motor!!!Detalii in curand.

 

Celor care sambata vor sa se odihneasca in zona festivalului,le propunem odihna activa in Adventure Park unde va asteapta specialistii sporturilor extreme cu lectii de catarare,rapel si tiroliana.

 

Dupa o zi plina de aventuri,parcam motoarele si ne pregatim de concerte.Vor canta Phaser si Blue Station.

In incheierea serii de sambata concert extraordinar CARGO!!!

 

Duminica 2 Mai

 

Din nou,calare pe motoare,plecam spre casele noastre,speram cu amintiri placute...

 

Detalii despre festival:fiind vorba despre un eveniment care vrea sa promoveze atat frumoasa zona turistica Parcul National Cheile Nerei-Clisura Dunarii cat si spiritul de aventura al motociclistilor,la editia din acest an a Rocker's Festival va anuntam ca beneficiati de:

 

Intrare gratuita!

Campare gratuita!

 

Pentru cei care vor sa stea la casele din Garnic,satenii ofera cazare si masa la preturi decente.Informatii si rezervari la primarul din Garnic.Nicolae Tismanariu 0731 306 970; 0744 103 280.Mai multe lucruri despre Rocker's Festival gasiti pe site-ul oficial:

 

http://www.rocker-s.ro/index.html

 

Va asteptam pe toti la marea aventura din 1 Mai!!!

afis_Rockers.pdf

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

Revin cu detalii despre Rocker's Poker Run care va avea loc in data de 1 Mai in cadrul festivalului Rocker's de la Garnic.

Pentru cei care n-au timp sa citeasca mult,iata programul pe scurt:

09.00-11.00,la campingul din Garnic vor avea loc inscrierile si extragerea primei carti.

11.30-12.30 extragerea celei de a doua carti la benzinaria Petrom din Moldova Noua.

12.30-13.00 extragerea celei de a treia carti la pestera Gaura cu Musca.Cartea va fi extrasa chiar in pestera.Pentru aceasta veti fi nevoiti sa faceti o urcare de 4 minute blink.gif

14.30-17.00 extragerea celei de a patra carti la pestera Veterani.Accesul la pestera se poate face numai de pe Dunare!!!Vom parca toti motoarele la pensiunea Steaua Dunarii din Eselnita,iar acolo ne asteapta barcile cu motor care ne vor duce la pontonul de acces in pestera.Se pare ca va fi o premiera mondiala:primul Poker Run mixt;motociclete plus barci cu motor.Dupa extragerea celei de a patra carti,se pleaca de voie inapoi spre campingul din Garnic.

20.00-21.00 la campingul din Garnic se va extrage cea de a cincea carte.Castigatorii vor fi anuntati inaintea concertului extraordinar CARGO.

 

Taxa de participare:20 ron(include plimbarea cu barca cu motor)

Lungime traseu:aprox 200 de km.

Cei care rateaza un punct de control,vor putea extrage,seara in camping, o carte suplimentara dupa ce vor trece un test surpriza.

In curand,vom anunta premiile oferite la aceasta actiune.Detalii despre festival gasiti aici:

 

http://www.rocker-s.ro/index.html

 

Detalii despre ce inseamna Poker Run si regulamentul primei editii gasiti pe acest site.Din pacate,de acest site se ocupa prietenul nostru Adi Qaz,plecat mult prea repede dintre noi.Deocamdata nu putem face prea multe modificari in site,dar va vom tine la curent cand avem noutati.

 

http://www.pokerrun.ro/

 

Multumim celor care sunt alaturi de noi la aceasta aventura:

 

http://www.exploratorii.ro/

 

Mai multe date despre zona in care va avea loc festivalul.Nu uitati,vor avea loc si ture de soft enduro pentru cei pasionati!

 

http://nera.exploratorii.ro/index.php

http://dunarea.exploratorii.ro/index.php

http://www.cheilenerei-beusnita.ro/

 

Si acum,pentru cei care au timp de citit,prezentarea in detaliu a traseului de Poker Run:

 

Participantii la Rockers Festival, acțiunea Poker Run vor avea startul pentru pelcarea din Garnic sâmbătă dimineața la ora 11, de unde vor extrage prima carte din poker run.

Traseul Garnic - Moldova Nouă - EÂşelnița urmăreÂşte în cea mai mare parte limita sudică a Parcului Natural Porțile de Fier, care se descrie de-a lungul Dunării, caracterizând totodată cel mai spectaculos sector al Defileului Dunării.

Primul tronson este Gîrnic – PeÂştera Gaura cu muscă. Pe acest traseu se pot observa obiective turistice din cele mai interesante.

Începând cu Garnic se poate vizita peÂştera Filipovadira

 

Pe drumul spre Moldova Nouă se trece printr-o frumoasă pădure de foioase (în special de fag), iar în Padina Matei se poate observa, pe lângă aflorimentele carstice la zi, Âşi structuri endocarstice...PeÂştera Padina Matei.

 

Drumul dintre Padina Matei Âşi Moldova Nouă, pitoresc prin peisaj, devine încărcat ochiului la vederea fostelor mine sau actualelor halde de steril.

 

Odată ajunÂşi însă aproape de Moldova Nouă, pe Valea Mare, lăsând de o parte vehiculele motorizate, se poate merge la o plimbare, de a lungul firului de apă, spre PeÂştera Grota Haiducilor.

 

ÎntorÂşi la motociclete, se continua drumul spre Moldova Nouă.

Moldova Nouă, stația Petrom, întâlnire pentru regrupare între orele 11:30 – 12:30 de unde se trage a doua carte de poker.

 

Moldova Nouă - Coronini: pe partea dreaptă a drumului se observă iazurile de decantare de la fostele mine de cupru, surse de poluare transfrontalieră, dar totodată locuri unde se poate observa succesiune primară a vegetației – stadiul de pionierat al acesteia.

 

Imediat la ieÂşirea din Coronini, se observă Stânca Babacăi – o stânca care parcă străpunge apele Dunării asemeni unui cuțit. Acestui loc i se atribuie numeroase legende, ca de exemplu: Una dintre acestea spune ca un voievod sarb si-ar fi legat de aceasta stanca sotia necredincioasa, spunandu-i “babo kaise” (caieste-te nevasta), dupa care ar fi parasit-o. Aceasta si-a sfarsit zilele in chinuri, rugand vantul sa sufle cu putere, pentru a le aminti tuturor nelegiuirea savarsita de soțul ei.

 

Mergând mai departe pe DN57 pe partea stangă a drumului se observă PeÂştera Gaura cu musca, un loc din nou încărcat de legende: În legătură cu musca columbacă Âşi implicit cu denumirea peÂşterii de la Coronini (Pescari), trebuie menționată legenda lui Iovan Iorgovan.

Între orele 12:30 – 13:00 se vizitează PeÂştera Gaura cu musca împreună cu echipa de speologi de la AS Exploratorii Âşi rangeri ai APN Porile de Fier. Aici se se trage a treia carte de poker.

 

PeÂştera, în prima sa parte este reprezentată de o galerie activă nu foarte înaltă cu formațiuni speologice la final Âşi se termină cu un sifon. În zona intrării se deschide o galerie laterală cu un zid medieval din stâncă. În Galeria Activă există câteva colonii de lilieci Âşi două mari depozite de guano.

 

Legenda prezintă mai multe variante, cu mici diferențe, în funcție de povestitor Âşi de zonă (Defileul Dunării, Valea Cernei etc.).

AÂşadar, legenda spune că demult, erau trei fete frumoase care au plecat să culeagă flori în Munții Cernei. Fata cea mică, rătăcindu-se prin pădure pe vreme cu ceață, a fost înghițită de un balaur. Fratele lor, Iovan Iorgovan, aflând aceasta, a plecat pe munte în căutarea balaurului.

Se pare că prima luptă are loc sus pe Valea Cernei, unde balaurul pierde primul cap. Fugind din calea voinicului, străpunge calcarele, lasând în urma sa un traseu sinuos (Cheile Corcoaiei), în speranța că va ajunge să se scalde din nou într-unul din cele Âşapte izvoare termale, pentru a-Âşi reface forțele.

Balaurul este ajuns din urmă la Topleț, unde se va da cea mai grea luptă.

Unele variante ale legendei spun că balaurul, pentru a scăpa de urgie, a fugit, ascunzându-se la Mehadia în scorburi de munte (iar de acolo, din sângele ce a curs după retezarea capetelor, s-a format o baltă puturoasă, în mâzga căreia creÂşte musca golumbacă, de strică vitele oamenilor). Truda ulterioară a voinicului de a regăsi balaurul, a fost zadarnică.

 

Alte variante ale legendei vorbesc despre fuga balaurului spre vărsarea Cernei în Dunăre, iar apoi în sus, pe Clisură, refugiindu-se într-un final în peÂştera denumită astăzi „Gaura cu Muscă”, de lângă Coronini.

Legenda spune că de atunci, pentru a se răzbuna pe oameni, balaurul sloboade mereu muÂşte otrăvitoare (sau hoitul său s-a transformat în muscă columbacă), care înțepau Âşi ucideau vitele.

Odată cu ridicarea nivelului apei Dunării (prin construcția Sistemului Hidroenegetic Âşi de Navigație Porțile de Fier, 1971), musca columbacă a dispărut.

Prin urmare, deÂşi numele peÂşterii Gaura cu Muscă este legat de cel al muÂştei columbace (Simulium colombaschense), realitatea este că musca columbacă nu are nimic în comun cu peÂştera. Dezvoltarea acestei musculițe avea loc numai în apele Dunării între Moldova Veche Âşi Vîrciorova, iar odată cu crearea lacului de baraj, aceasta a dispărut (larvele nemaigăsind condițiile prielnice pentru a se dezvolta).

 

Aproximativ în dreptul podului Gornea, pe malul Dunării se pot observa ruinele Villei Rustica -Ultimele descoperiri arheologice efectuate pe Clisura Dunarii au scos la iveala ruinele unei cladiri in forma de nava cu mai multe compartimente (villa rustica), probabil locuinta unei familii instarite, atestata documentar din sec. IV - V. Cu prilejul sapaturilor au fost scoase la iveala si cateva obiecte cu insemne crestine. Lucrul acesta dovedeste existenta unei vieti crestine pe aceste meleaguri.

 

Tot în această zonă se pot observa ruinele Cetății Drencova- Cetatea Dranko din satul de odinioară Drencova a fost situată în pe malul Dunării. Probabil că a fost construită în jurul anului 1419. Între anii 1429-35 a fost proprietatea ordinului cavalerilor germani, iar din 1457 a familiei Iancu de Hunedoara. Fiind o cetate de graniță a fost atacat de mai multe ori, chiar Âşi ruinat de turci. Data atacului nimicitor nu se cunoaÂşte. Documentele vechi fac referiri la dimensiunile vechii: 20-25 m lungime, 15 m înălțime, iar grosimea pereților a atins 1.5 m. După construirea hidrocentralei Porțile de Fier, ruinele au fost înconjurate de apele Dunării Âşi de atunci sunt spălate necontenit, fiind condamnate la pierire.În prezent se vede la 25-30 m în Dunăre ceea ce a mai rămas din cetate. Segmentul de zid are cca.15 m lungime, este dreptunghiular Âşi are niÂşte găuri. Restul zidurilor se odihneÂşte în adâncuri.

 

Continuând drumul pe DN 57, după ce se trece în județul Mehedinți, în dreptul a 2 dintre văile care se opresc în acesta, cu o deschidere mai mare, se poate observa neckul vulcanic Trescovăț.

 

Mai departe se întâlneÂşte comuna Svinița cu localitatea Svinița, cu populație preponderent sârbească, având tradiții specifice.

La aproximativ 25 de km de Svinita se intra in sectorul cunocut sub numele de Cazanele Dunării, Âşi anume în Cazanele Mari. Aici se pot observa numeroase formațiuni endocarstice, dintre care cea mai cunoscută este PeÂştera Ponicova.

 

Între orele 14:30 – 17:00 facem o plimbare cu bărcile, cu plecare de la Pensiunea Steaua Dunării. Pe lângă peisajul unic în lume ce îl putem admira, de data asta de pe apă, mai vizităm Âşi PeÂştera Veterani, prima peÂşteră cartată din lume.

Accesul la peÂşteră se face din barcă pe un mic ponton, apoi în intrarea peÂşterii. PeÂştera este săpată în malul stâng al Dunării, în Cazanele Mari, în masivul muntos Ciucaru Mare, la 500 m aval de PeÂştera de la Gura Ponicovei, sub peretele denumit Pânza Curii. Cercetările arheologice efectuate în această peÂşteră au arat faptul că această peÂşteră a fost cunoscută oamenilor din timpuri preistorice. Ea a fost considerată sanctuarul zeului Zamolxe de către daci, apoi a servit ca sălaÂş pentru animale până la construirea barajului de la Porțile de Fier. În peÂşteră s-au construit fortificații cuprinzând ziduri de piatră. În 1929, A. Kubaèka publică planul inițial al peÂşterii aÂşa cum a fost el întocmit de armata austriacă în 1692. După 1962 încep Âşi primele cercetări amănunțite ale peÂşterii din punct de vedere biospeologic Âşi mai apoi geografic Âşi arheologic.

PeÂştera este mijlocie, 64 m, este în întregime fosilă Âşi are un caracter uÂşor ascendent. Prima galerie este lungă de 15 m, cu ziduri de piatră provenind din fortificații. După acest pasaj, se deschide o sală mare ovoidală, iluminată natural printr-o intrare superioară.

La intrarea în peÂşteră se trage a patra carte de poker.

După plimbarea cu barca, care durează aproximativ până la ora 17:00, putem servi ceva la pensiunea Steaua Dunării, apoi ne îndreptăm spre punctul de plecare din Gîrnic pentru a trage ultima carte din poker.

 

 

Vizitarea traseului se face cu însoțitori ai Asociației Speologice Exploratorii Âşi Administrației Parcului Natural Porțile de Fier ce vă vor da informații legate de traseul vizitat Âşi punctele de atracție turistică. De asemnea, vor asigura echipamentul colectiv pentru vizitarea cavităților.

 

 

Raluca CRÎSTA,

Director executiv, AS Exploratorii

 

 

Amalia BĂLĂÂŞOIU,

Biolog, APN Porțile de Fier

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa ne auzim cu bine pana atunci, si acum un offtopic :wacko: (poate gasesc si eu ajutor)

Scz de off, are careva un sistem de acela din plastic pt aplicare a benzii rim stripes pe janta?

Daca are cineva rog sa lase un pm, si la intrunire fac o cinste mare.

Stima !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, eu vreau sa merg, intentionez sa plec vineri dupa program.

Stie cineva daca au asfaltat intre Orsova si Moldova Noua?

 

Intre Orsova si Moldova Noua , sunt portiuni foarte bune de asfalt , dar sunt si mici portiuni de pamant , pt ca se lucreaza la drum , cel putin asa era anul trecut cand am fost la Garnic si am facut Clisura Dunarii .

 

Din Moldova Noua , mai ai vreo 10 km de asfalt , dupa care drum de tara ( in stare buna ) vreo 15 km pana sus la Garnic .

 

SA NE VEDEM CU BINE !!!

 

 

 

RESPECT

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, eu vreau sa merg, intentionez sa plec vineri dupa program.

Stie cineva daca au asfaltat intre Orsova si Moldova Noua?

 

 

salutare o portiune cam 20 -30km e cu piatra dar usurel mere la drumul asta se lucreaza de 20 de ani am trait vreo 4 ani la moldova noua asa ca cunosc zona la intoarcere poti sa vi asa traseu de vis moldova noua,oravita,anina,herculane,targu jiu,valcea bucuresti nu plecam din tara mergeam si eu te salut drum bun sa te bucuri de calatorie Pompiliu

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 f650 gs si posibil o vitezana pleaca probabil vineri sau sigur sambata dimineata din bucuresti. Detalii pe pm deceneu. Sa ne vedem sanatosi!

 

 

Plecati vineri pt ca simbata este pokerunul si este mare pacat sa il ratati. VREMEA VA FI EXCELENTA TOATE TREI ZILELE ( peste 25 grade :peace: :D :P la rachie)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

2 f650 gs si posibil o vitezana pleaca probabil vineri sau sigur sambata dimineata din bucuresti. Detalii pe pm deceneu. Sa ne vedem sanatosi!

he he...asa da...sa ne cunoastem si la fata :peace:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma care este ruta cu drumul cel mai bun, dintre urmatoarele:

 

1. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - (stanga pana la DJ 571A) - dreapta pe DJ571A - Garnic

 

2. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - dreapta - unde se bifurca drumul stanga- la intersectia cu DJ571A fac stanga - GARNIC

 

3. DN 57 (pana in Moldova Noua) - intersectia cu DJ571A dreapta - Gornea-Sichevita- Camenita- Bif.dreapta- Garnic

Editat de wolf4mwolf
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma care este ruta cu drumul cel mai bun, dintre urmatoarele:

 

1. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - (stanga pana la DJ 571A) - dreapta pe DJ571A - Garnic

 

2. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - dreapta - unde se bifurca drumul stanga- la intersectia cu DJ571A fac stanga - GARNIC

 

3. DN 57 (pana in Moldova Noua) - intersectia cu DJ571A dreapta - Gornea-Sichevita- Camenita- Bif.dreapta- Garnic

 

 

salutare a 3 varianta sa ajungi la moldova noua varianta alta nu e clisura dunari sau prin timisoara sau anina alt drum eu nustiu si nu cred ca este salutare drum bun

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma care este ruta cu drumul cel mai bun, dintre urmatoarele:

 

1. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - (stanga pana la DJ 571A) - dreapta pe DJ571A - Garnic

 

2. Moldova Noua - (DC49)- Padina Matei - dreapta - unde se bifurca drumul stanga- la intersectia cu DJ571A fac stanga - GARNIC

 

3. DN 57 (pana in Moldova Noua) - intersectia cu DJ571A dreapta - Gornea-Sichevita- Camenita- Bif.dreapta- Garnic

alege varianta 1.

varianta 3 e mai scurta, dar iti trebuie soft enduro.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

alege varianta 1.

varianta 3 e mai scurta, dar iti trebuie soft enduro.

 

Din Bucuresti , mai pleaca un grup de 5-6 motoare, vineri ora 6 am Petrom Militari (inainte de Metro). Bucuresti-Pitesti-Craiova-Dr TR Severin-Moldova Noua Garnic. aprox 460 km.

 

 

@pompi multumesc, dar cred ca de data asta merg pe mana "bastinasilor" :peace:

@bubache Multumesc, ne vedem acolo, sper ca in jurul orei 15 sa ajungem.

Editat de wolf4mwolf
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din Bucuresti , mai pleaca un grup de 5-6 motoare, vineri ora 6 am Petrom Militari (inainte de Metro). Bucuresti-Pitesti-Craiova-Dr TR Severin-Moldova Noua Garnic. aprox 460 km.

 

 

@pompi multumesc, dar cred ca de data asta merg pe mana "bastinasilor" :peace:

@bubache Multumesc, ne vedem acolo, sper ca in jurul orei 15 sa ajungem.

 

va asteptam!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa ne vedem toti cu bine sus.

Vremea se anunta calduroasa cu temperaturi peste 20 grade in toate 3 zilele...asa k doar voie buna si distractie pe masura ne mai trebuie....Oricum peisajul e superb.....si organizatorii pe masura;)

 

PS:Sunt tare curioasa cum va iesi poker run-ul... :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Din Bucuresti , mai pleaca un grup de 5-6 motoare, vineri ora 6 am Petrom Militari (inainte de Metro). Bucuresti-Pitesti-Craiova-Dr TR Severin-Moldova Noua Garnic. aprox 460 km.

 

 

@pompi multumesc, dar cred ca de data asta merg pe mana "bastinasilor" :laugh:

@bubache Multumesc, ne vedem acolo, sper ca in jurul orei 15 sa ajungem.

 

 

salutare sant in dubi nustiu incotro sa merg nici acasa nas sta plecarea 6 dimineata ma mai gandesc drum bun acelasi drum lam propus si eu la dus la intors altul va salut Pompi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

salutare sant in dubi nustiu incotro sa merg nici acasa nas sta plecarea 6 dimineata ma mai gandesc drum bun acelasi drum lam propus si eu la dus la intors altul va salut Pompi

Salut, undeva intre orele 12.00 si 14.00 o sa plecam si noi. Daca nu e prea tarziu si te hotarasti gasim o modalitate sa ne intalnim. Numai bine!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, undeva intre orele 12.00 si 14.00 o sa plecam si noi. Daca nu e prea tarziu si te hotarasti gasim o modalitate sa ne intalnim. Numai bine!

 

 

salutare merg cu voi mie dor de locurile acelea la 12 cred ca cel mai bine sa plecam sa nu ajungem noaptea eu voi sta la cort sper sami gasesc loc va salut sami spuneti unde ne gasim Pompi

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...