Sari la conținut

Alternator


VEmpire
 Share

Postări Recomandate

Am o jawa 634 cu instalatie pe 6v! cum pot s-o trec pe 12v se poate rebobina alternatorul pe 12?? se potriveste alternator de la altceva??Daca nu merge si nu merge cum incarc o baterie de 6v daca n-am redresor??

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca e pe 6V ai dinam si nu alternator, iar dinamul nu-l poti transforma in alternator, deci faza cu rebobinarea pica . Ai putea sa-ti pui un alternator de la alt motor, jawa(mai noua) , ij, vezi care-i mai usor de adaptat dpdv mecanic( banuiesc ca cel de jawa).

Un redresor pe 6V poti sa-ti improvizezi destul de usor daca gasesti in targ un trasformator la 6V si 2-3 A ; poti sa cumperi si unul nou da e cam scump.(43ron la conexelectronic). Daca gasesti un transformator ieftin dar care are o tensiunde de iesire mai mare, ii mai poti scoate din spire. Evident pe langa transformator iti mai trebuie si o punte redresoare(2-3 roni una noua).

Mai exista si varianta redresoarelor chinezesti cu scarita, la care se regleaza tensiunea in trepte; eu nu le recomand ca-s f proaste dar ca solutie de moment merg; daca te decizi la unul din asta cauta sa-l cumperi pe cel mai mare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pina treci pe 12V, incarca acumulatorul de 6V la un redresor 'home made': iti trebuie un transformator care scoate cca. 7V in sarcina. Intensitatea curentului de incarcare depinde de capacitatea acumulatorului; daca capacitatea e de ex. de 18Ah, curentul de incarcare va fi de 1,8A (curentul de incarcare nu trebuie sa depaseasca 10% din capacitatea acumulatorului!)

 

Daca traf-ul scoate un curent mai mare, masurat la incarcare, conectat la acumulator, reglezi intensitatea curentului prin inserierea pe firul + a unei/mai multor rezistente ceramice cu valori de 5-20 ohmi. Valoarea optima se determina prin tatonare

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alimenteaza de la o baterie de masina sau moto pe 12 volti , dar in serie printr-un bec de semnal/stop. In baterie ajung 6-7 volti, la fix. La jawa mea, inainte sa imi iau baterie noua, imi facusem o "hotoaica" de curent, 2 fire cu crocodili la un cap si papuci la celalalt. Paapucii ii conectam prin contactele de la intrerupatorul de stop pe frana, in serie cu becul de stop. Dupa care "mulgeam" orice dracovenie pe 12V prinsa prin zona :rolleyes:

 

 

Daca ai probleme cu incarcarea, verifica toti papucii sa faca contact ferm pe circuitul de incarcare, masa la releu si carbunii de la dinam.Pe 6 V ai amperaj mare, trebuie sa ai firele destul de groase si contacte perfecte, altfel pierzi voltaj . Carbunii originali de la dinam obisnuiesc sa piarda contactul cu firul care iese din ei, de unde multe batai de cap ca nu stii de la ce e . Verifica sa nu se miste firul in carbune. Eu imi facusem carbuni din altii de mixer/pompa apa/etc , piliti la dimensiune.

A, si formeaza-ti reflex sa economisesti curent, foloseste farul numai in ture, la stop in relanti inchide-l si aprinde-l cand pleci de pe loc . La fel cu semnalul, suge mult, pune becuri mai mici si nu-l uita pus. Economie la claxoane ca si ala haleste curent mult :bounce:

 

 

Cat despre trecerea pe 12V cu alternator de Jawa, e complicat de adaptat un alternator, trebuie frezat carterul si facuta o flansa, dupa care departat capacul de peste motor pt ca nu incape, si asta implica sa muti si pedala de frana, adica sa prelungesti axul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc pentru sfaturi!!Mi-au fost de folos!!am facut si redresor pe 6v si am si refacut instalatia electrica de unu singur si chiar merge :disappointed: fff bine...acu' numa sa gasesc becuri de 6v in ploiesti...si e gata de itp... :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...