Sari la conținut

Accident mortal Bistrita 02.05.2010


Reaper
 Share

Postări Recomandate

@ Reaper Un tigan cu un papuc carosat, mi-a facut doua bucle din astea plecand din fata portii. Noroc ca era drumul zdrente, eram intr-un sat uitat de lume si mergeam foarte incet (drumul vechi spre Clejani pentru cine stie, pe la moara) A iesit din staga dintr-o curte s-a dus pe dreapta soselei unde a oprit doua secunde, atunci am crezut ca se opreste acolo, ca m-a vazut sau ca asta vrea, sa o lase acolo si vroiam sa il depasesc dar...mai imi face o bucla sa intoarca, unde inapoi pe partea cu casa de unde plecase. Toate astea fara semnal, mergeam incet, putea sa ma vada, sa se asigure, sa imi dea prioritate. Cand m-am luat in gura cu el sa il fac sa inteleaga ce a facut, a mai aparut un burtos de tigan, vecin cred cu el, cu gura mare si ala, desi era la fel de bata. Am vazut ca o tinea pe a lui : ca a dat semnal, ca a dat semnal. A dat canci semnal, doar in mintea lui. Si de ar fi dat, tot nu a procedat corect, unde a fost prioritatea de doua ori, pe care trebuia sa mi-o acorde ? Si cand vezi cine ne judeca pe noi motociclistii... Unii mai stiu si cu ce se mananca codul rutier si spre mandria noastra nu am dat spaga la examen politiei. Rusine politiei si gunoaielor fomiste din politie, care pun botul la spaga la permise. Astora le-as da 20 ani de inchisoare si munca silnica.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai dreptate Fast,dar regula de aur pe sosea este sa iti porti singur de grija. O clipa de neatentie,o manevra observata prea tarziu,etc si mori cu dreptatea in mana.Bine,aici nu este cazul,motociclistul a gresit grav depasind pe dreapta si a platit pretul maxim ptr asta. Ma tot gandeam..oare de ce sa depasesti prin dreapta unde esti foarte aproape de capatul asfaltului,nu mai ai spatiu de manevre si ai un sant de beton adanc de 2 m cu poduri betonate din 10 in 10 m fara parapet,fara nimic ?? Daca ajungi in sant esti pa sigur

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce nu imi place in cazul asta, desi nu am o imagine de ansamblu a soselei, doar franturi in pozele respective, este pozitia masinii. Parca cu spatele pe contrasens peste linia continua si motorul cazut in spatele masinii.Ai zice ca i-a luat usa dinspre bot spre spate asta daca ar fi virat stanga masina. Ea ar fi trebuit sa fie mult spre poarta unde vroia sa intre . Nu cumva a intrat acolo dupa contrasens ? In afara de martorii nuntasi, au fost si alti martori, poate in trafic in spatele lor sau pe contrasens ?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si eu cred in scenariul sugerat de @fast arrow - insa in nici un caz motociclistul nu are nici o scuza.

1 - era localitate

2 - oricat esti de grabit - in localitate cand vezi ca e agitatie (nunta, sarbatoare, etc) o lasi moale din gaz orice ai conduce.

3 - cand vezi un "berbec" derutat pe mijlocul dumului mergand incet - stai in spatele lui - clar o sa faca o manevra neasteptata.

4 - pe prcariile alea de podete stramte NU ai cum sa intri in dreapta daca nu faci bucla - altfel cazi cu roata dreapta spate in sant.

 

Imaginile sunt tulburatoare. Dumnezeu sa-l ierte pe motociclist, nu mai avem ce face oricum, o viata pierduta fara rost. :laugh:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce nu imi place in cazul asta, desi nu am o imagine de ansamblu a soselei, doar franturi in pozele respective, este pozitia masinii.

Daca se deplasau in acelasi sens pozitia masinii este atat de perpendiculara pe podet pentru ca a fost pusa in pozitia asta de izbitura motorului. La prima vedere ai putea spune ca masina a facut stanga din sens contrar si pare ca nu se leaga pozele cu povestea. Dar se pare ca nu a fost asa.

 

Cand se vorbeste pe aici despre bucle, cauciuce sau cum se ocoleste centrul intersectiei apar tot felul de baieti care o tin intr-un misto de doi lei..ca cica nu sunt on topic....

Uitati-va baieti si vedeti aici informatii ontopic despre motor si victima. Motorul este praf si mocociclistul este mort. Cred ca se poate inchide topicul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cred ca autoturismul a fost deplasat de socul impactului,de aceea pare ca ar fi intrat de pe contrasens.L-am vazut in filmare pe @Stau-De-6 vb cu politistii...poate ne lamureste el

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

L-am vazut in filmare pe @Stau-De-6 vb cu politistii...poate ne lamureste el

 

Ceea ce cred eu, n-am fost acolo in momentul producerii accidentului:

 

Cand am ajuns acolo si am vazut scena, primul meu gand a fost sa-l caut pe sofer sa-l agat de o grinda. Din pozitia masinii, parea ca a facut stanga, peste linia continua, pt a intra in curte. Am fost calmat in momentul in care mi s-a spus ca mergeau in aceeasi directie.

Tind si eu sa cred, ca cei care au postat inaintea mea, ca masina a facut o mica bucla. E destul de dificil sa intri pe un pod ingust daca nu faci o bucla mica. Totusi, nu cred ca a trecut de axul drumului. Pozitia masinii se datoreaza socului, motocicleta lovind partea din spate.

La ora 11:00 un grup de motociclisti a plecat din Bistrita catre Vatra-Dornei. Mari sanse ca el sa fi fost unul dintre intarziati si sa se fi grabit pt a ajunge grupul respectiv. Cand i-am scos portofelul din buzunar, am vazut o legitimatie de Edy Spedition. Motociclistul era sofer profesionist. Imi place sa cred ca stia sa "citeasca" traficul, dar pt ca se grabea, a facut o greseala care i-a fost fatala.

Urmele de pe sant care se vad in reportajul de pe Antena 1 nu sunt de la acest accident. Peste urmele respective s-au sedimentat praful si apa. Erau urme mai vechi. Pe sosea se vedea o urma scurta de franare (aprox. 7-8m), dupa care se vedea o urma de vopsea (probabil unde a culcat motorul sau i-a fugit fata). Toate acestea pe o distanta scurta, dovada faptului ca a constientizat tarziu manevra ce o va face soferul.

Soferul avea alcolemia 0. Era in stare de soc. M-am dus la el si l-am intrebat ce s-a intamplat. Se jura ca a semnalizat manevra. Nu stiu cum se intampla, dar cand am ajuns printre cei care stateau gura-casca la accident, n-am auzit nici pe unul sa-mi spuna ca mergem cu 500 km/h sau ca suntem donatori de organe. Inca astept.

 

 

Observatii:

  • Motociclistul era echipat complet, insa avea o casca no-name. Casca lui i-a ramas pe cap. Din ce se vedea, avea o fractura la piciorul drept. Nu erau urme de hemoragie externa. Cel mai probabil i-au fost afectate organele interne si/sau creierul.
  • Casca pasagerului (Nitro) avea inchizatoarea pusa. Tind sa cred ca nu i-a fost pe marimea ei si/sau nu i-a fost reglata (stransa) sub barbie si i-a sarit. Nu cred ca cineva, dupa accident, a dat casca jos si a inchis-o.

Editat de Stau-De-6
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

La ora 11:00 un grup de motociclisti a plecat din Bistrita catre Vatra-Dornei. Mari sanse ca el sa fi fost unul dintre intarziati si sa se fi grabit pt a ajunge grupul respectiv.

 

ok... sa auziti si varianta mea, ca am auzit si eu multe, din care una plauzibila... eu cu inca cativa eram grupul ce am plecat la 11 spre vatra dornei, mircea nu s-a anuntat ca vine. le-a zis cu o seara inainte la 2 prieteni de-ai lui care erau cu noi ca nu stie daca o sa vina. s-a hotarat ca vine si el, a mai luat cu el inca 2 motociclisti nu stiu cine si ce motoare ( asta am auzit ) si au pornit. s-a oprit in OMV (aprox 2 km ininte de locul de unde s-a produs accidentul) sa alimenteze, insa ceilalti doi nu au oprit... cica ar fi tras tare dupa ei, a depasit o alta masina pe dreapta (nu pe cea care a lovit-o) si cand probabil a observat ca cel din fata lui vireaza dreapta, de pe contrasens (probabil) venea masina si nu a mai avut ce face. cam asta am auzito eu de la cineva foarte apropiat lui, care la randul lui a auzit si el de la altii... unul din tipii care era cu noi in grup avea ceva apeluri pe tel de la mircea la ora 12.03 (probabil a sunat din benzinarie) dupa care au cam inceput sa ne sune telefoanele la toti daca suntem bine si cine ce a patit... oricum, comentariile nu-si mai au nici un rost (si e foarte adevarat ca era sofer profesionist, tocmai trebuia sa plece in cursa in italia)

 

Dumnezeu sa-l ierte si noi cei care ramanem sa ne invatam sa mergem cu capul pe umeri, e mai safe... numai bine

Editat de kanguru
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nunta a fost sambata pe zi, accidentul s-a produs duminica la amiaza. Soferul conducea mirii acasa de la hotel. Nu a fost nici un "nuntas" martor ci persoanele din masinile din spate si oamenii care erau pe strada la momentul respectiv - persoane care nu cunosteau soferul si care nu au avut nici un interes sa minta in declaratii.

Aceleasi persoane au declarat ca motociclistul a depasit prin stanga (pe linie continua) 2 masini, dupa care a vrut sa depaseasca citroenul prin dreapta, care semnalizase regulamentar intrarea la dreapta pe pod. Daca motociclistul depasise prin stanga inainte, degeaba soferul s-a asigurat inainte sa vireze pentru ca nu avea pe cine sa vada in oglinda din dreapta.

Parerea mea personala este ca, motociclistul depasind prin stanga nu a vazut semnalizarea citroenului decat prea tarziu - repet, parere personala - nu am fost de fata la momentul accidentului. Motocicleta a lovit mai intai un cap de pod (atunci a fost aruncata fata) si dupa masina, motociclistul fiind prins intre masina si motor.

In momentul impactului, masina s-a deplasat mai bine de jumatate de metru din partea din spate, de aici si pozitia care da banuieli.

 

@Stau-De-6

Donator de organe nu e nimeni.

Dureros si socant este pentru toata lumea ceea ce s-a intamplat, indiferent de care “parte a baricadei” ne aflam.

 

Dumnezeu sa il odihneasca si condoleante familiei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce a fost acolo nu mai prea conteaza. trebuie doar sa ne fie invatatura de minte. astazi a fost inmormantarea. Dumnezeu sa-l odihneasca

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Dumnezeu sa il odihneasca !nu l-am cunoscut .dar in primul rand sunt om si in al doilea rand biker,deci aveam doua puncte in comun,iar din pacate de cand am carnet am vazut multe ....orice comentarii sunt de prisos ....condoleante familiei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...