Pannoniachopper Postat Martie 28, 2004 Share Postat Martie 28, 2004 Cam asa ceva? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pannoniachopper Postat Martie 28, 2004 Share Postat Martie 28, 2004 Adica, asta-i un Trabant (I mean, a fost..), interesant.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pannoniachopper Postat Martie 28, 2004 Share Postat Martie 28, 2004 Motorul.....daca afli ceva interesant Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cristian78 Postat Martie 28, 2004 Share Postat Martie 28, 2004 foarte frumos.... Dar despre transmisie ce ne poti spune .... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pannoniachopper Postat Aprilie 17, 2004 Share Postat Aprilie 17, 2004 Daca te uiti mai atent, vezi, ca blocul este legat cu un schimbator de Pannonia, deci blocul are schimb. de vit. de motocicleta. Eu asa cred, ca de la schimbator transmisia merge cu lant, ca si la Pannonia. Sau cine stie? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bandi Postat Aprilie 17, 2004 Share Postat Aprilie 17, 2004 mdea, asta cu actele ma face sa-mi doresc sa vad cativa oameni impuscati in piata publica.. Alta solutie nu am decat sa pun un motor de japo vechitura in cadrul de jawa si aplicate emblemele Jawa pe el... ..totusi, vroiam sa fac ceva cu totul deosebit... nu te mai chinui frate balcescule... am un V6 de la Ford, 2L, cu cutie cu tot - tzi-l donez! fo' 130 HP... faci un streetfighter de n-ai treaba :-)) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robychopper Postat Aprilie 18, 2004 Share Postat Aprilie 18, 2004 vreau sa stiu si eu cine a facut chopperul asta cu motor de trabant si unde?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
BiG Postat Aprilie 26, 2004 Share Postat Aprilie 26, 2004 daca tot vrem sa face o treaba (eu oricum fac chestia asta la un moment dat) ... pui si un motor valabil ca sa stii o treaba... adica .... tot esti in ilegalitate daca mergi cu el... ce mai conteaza daca mergi de rupi asfaltul sau te tarai... ...io zic - conteaza. @ bandi>> daca vrei sa donezi un motor... e o treaba interesanta, da ma pui la munca vreo cateva luni pe putin .... da si ce ar iesi.... cred ca o bestie! LUX respect, BiG Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bandi Postat Aprilie 26, 2004 Share Postat Aprilie 26, 2004 daca tot vrem sa face o treaba (eu oricum fac chestia asta la un moment dat) ... pui si un motor valabil ca sa stii o treaba...adica .... tot esti in ilegalitate daca mergi cu el... ce mai conteaza daca mergi de rupi asfaltul sau te tarai... ...io zic - conteaza. @ bandi>> daca vrei sa donezi un motor... e o treaba interesanta, da ma pui la munca vreo cateva luni pe putin .... da si ce ar iesi.... cred ca o bestie! LUX respect, BiG pai hai sa facem planu' de bataie, pun shi io osu' la treaba... doar ai vazut ca-mi place sa ma mozolesc (cu mici shi mushtar ) una peste alta tre' sa recuperez bietu' motor shi poate shi ceva piese din el, nu?... chipintaci Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
moshulik Postat Aprilie 27, 2004 Share Postat Aprilie 27, 2004 Am vazut si eu un motor de-asta bricolat, a stat vreo doi ani sub o folie in Crangasi, nu prea am putut sa vad prea bine ce e cu el. O singura data l-am prins pe tipul respectiv lucrand la motor. Motorul + cutia erau de la o masina japoneza (a carei carcasa mi se pare ca inca este in fatza blocului) - cred ca era o toyota, oricum, era un model vechi, iar motorul era boxer, din amintirile mele. Pe langa prinderea pe cadru, singura modificare vizibila mai era legarea transmisiei la cardanul de nipru - asta era facuta prin aplicarea cate unui pinion pe fiecare ax - ce iesea din cutie si axul cardanic si legate printr-un lantz puternic. Desigur, mai trebuie si un rulment pe axul cardanic, rigidizat in cadru, plus o fixare suplimentara a cutiei de viteze in cadru. Acuma.. nici mie nu mi-e prea clar cum iesea axul ala prin spatele cutiei de viteze (cel mai probabil insa masina avea tractziune spate, deci de-asta nu avea iesiri pentru planetare). In concluzie - motorul ala era exact candidatul perfect - boxer - sa se aseze frumos pe cadru -, iar masina sa fie cu tractziune spate, pentru a se putea folosi civilizat cutia de viteze originala - raportul total de transmisie - c.v.+grup cardanic se aranjeaza convenabil din pinioanele de legatura intre c.v. si axul cardanic. In orice caz, transmisia spate cred ca e absolut necesara pentru masina donatoare, pentru a se putea folosi cutia originala, altfel apar probleme maaaaari de rezistentza a cutiei de nipru si mai ales de n-shpe flanse de adaptare a motorului pe ambreiaj/cutie... Pentru a lua motorul cu tot cu cutie (cutie cu transmisie fatza) s-ar putea ajunge la varianta de mai sus, dar ar insemna o data - obturarea gaurilor pentru planetare si apoi prelungirea axului secundar din c.v. incat sa iasa prin spatele acesteia - asta inseamna insa saparea unui lagar , rulment + semering.... Asadar, in vreun drum la munte, pe DN1, am vazut in vreo doua locuri niste cimitire de masini. Probabil se gaseste vreo "donatoare" care sa corespunda cerintzelor. Cum insa e absurd sa faci chestia asta doar ca sa faci vrumvrum prin curte.... ajungem tot de unde am plecat... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bandi Postat Aprilie 27, 2004 Share Postat Aprilie 27, 2004 Am vazut si eu un motor de-asta bricolat, a stat vreo doi ani sub o folie in Crangasi (...) am auzit shi io de motoru' asta, cre' ca era echipat de pe un nissan cherry in aceeasi ordine de idei cu moshulik, BiG, gandeshte-te ce cardu ne trebe ptr motoru' asta de ford: e de 2 litri, are racire cu apa shi daca mai punem shi cutia originala de viteze... iz'trebe 2metri numa' ptr asta! nici nu mai pui axu de cardan, bagi cutia direct in roata spate cre' ca mai bine facem un trike... poate se shi omologheaza mai ushor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Pannoniachopper Postat Mai 2, 2004 Share Postat Mai 2, 2004 Pt. Robybiker! Nu stiu, cine a facut motorul, am vazut imaginile pe un site maghiar, dar daca mai este sus pe net o sa aflu pt. tine. E cu test, cu nume, cu tot. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate