Sari la conținut

Un wk-end prelungit


Postări Recomandate

Intro:

De ani de zile, de cate ori am trecut prin creasta Parangului, tot ne ziceam sa coboram in Cheile Jietului la Groapa Seaca. Citeam RT-uri (Raport de Tura) pe Alpinet, vedeam poze, auzeam de bine, dar tot nu ne induram sa coboram, fie vara pe picioare sau iarna pe schiuri. Dar uite c-am ajuns din intamplare :smoke:

 

Sambata, cald ca naiba, hotaram sa plecam pe la 14 la racoare. Unde-unde... ? Hai la Groapa Seaca, ca tot lauda lumea zona si cabana. Zis si facut. Calculat traseu, bani, da-i bice. Sunt fericit ca gentile laterale din textil se potrivesc bine, nevasta-mea e si mai fericita ca nu mai cara in spate bagaj :laugh:

 

Despre autostrada noastra A1 nu as putea spune decat post-2950-1153344236.gif si ceva :banana: - dupa 50 km am tras pe dreapta sa imi relaxez mainile.

 

Dupa ruperea de nori privita de sub pod si micii mari de la Dedulesti, pe Valea Oltului am inceput ceva poze :lol:

Cozia in zare -> post-2950-1153344498.jpg

 

Apoi spre Voineasa, pe un drum foarte bun si in mare parte pustiu. Am regretat ca nu am avut undita sa dau la peste :-L post-2950-1153344824.jpg

 

Ploaia ne-a scutit de prezenta, a fost ba inainte ba dupa noi. In schimb se lasase un frigulet de EA si-a pus inca 2 bluze pe sub geaca :-L

Dupa un drum excelent, aproape de Obarsia Lotruluiincep gropanele urate iar dupa Obarsie, la intretaierea drumurilor Transalpina-Petrosani, incepe un drum desfundat de mai mare frumusetea. Cativa km ne-a cam zdruncinat, dar asta micu' (aka geseul) s-a tinut din nou tare.

La Groapa Seaca ama ajuns pe inserat, ne-am cazat si de bine ce ne-a fost am ramas 2 nopti, nu doar una cum planuisem initial.

 

Ca idee, legat de Cabana Groapa Seaca:

+ curatenie peste tot

+ mobilier nou, asternuturi curate

+ dus cu apa calda permanent

+ bucatarie in care iti poti prepara singur ce doresti, vesela si gaz la discretie. Conditia era sa lasi curat dupa aia

+ oameni de omenie, fac cinste meseriei de lucrator in turism

+ tarife de bun simt (intre 20-25 RON/persoana/noapte)

+ mancarea foarte buna si la preturi rezonabile (ceai - 1.5 RON , mamaliga cu branza si smantana - 5 RON , omleta cu sunca 2.5 RON, etc)

+ oaza de liniste cu adevarat (duminica venisera niste cheflii la poarta, luasera niste beri si pornisera manelele de rasuna toata zona. Cabanierul a iesit si la inceput cu vorba buna apoi cu vorba "rea" le-a explicat ca acolo este o zona linistita si ca daca doresc muzica sa se duca in alta parte. Si-au plecat)

+ parcare de masini/moto asigurata (curte inchisa)

 

- sincer nu am gasit nici o hiba in zilele cat am stat

post-2950-1153345624.jpg

 

Duminica dimineata de cum am iesit la balcon am dat peste Doly, apoi peste consoarta lui bizoo_n si in final peste el. Mai ca nu ne venea sa credem ca ne-am gasit taman acolo :P Poza o aveti in topicul lui :moron:

 

Apoi am plecat si noi la plimbare in Cheile Jietului si in Petrosani, cu ploaia ce statea sa cada.

post-2950-1153345677.jpg post-2950-1153345720.jpg post-2950-1153345749.jpg post-2950-1153345789.jpg

 

Luni am intins-o devreme (06:30) pe traseul Petrosani - Tg Jiu - Filiasi - Craiova - Alexandria - Buc. - ~ 420 km. Defileul Jiului cu adevarat impresionant, apoi sudul tarii cu frumusetile aparte. Drumul foarte bun in marea lui majoritate, mai putin radarele care stateau la ciupeala. Deh, asta e.

Si ultimele poze

post-2950-1153345999.jpg post-2950-1153346021.jpg post-2950-1153346054.jpg

post-2950-1153346087.jpg post-2950-1153346113.jpg post-2950-1153346165.jpg

post-2950-1153346195.jpg post-2950-1153346241.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Foarte frumoasa calatoria din cate vad in poze.

Mai exact unde este Cabana asta? La ce distanta de Petrosani? Ce comuna? Niste informatii s-o gasesc si eu cand am drum pe acolo, poate si o localizare pe harta :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:banana:

Fantastice poze, bai nene :laugh: numa bune de pus pe desktop.

Bravos... acum planuiesc si eu o tura bunicica pe Trans (dar nu tot, doar portiunea buna, nordica)... sper sa "acumulez" si eu cateva poze misto. :smoke:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da dom'le, asa da! Un sincer :smoke: de la baiatu'. Vezi mai Thomas, ce-nseamna sa ai GS? Ca-i BMW sau Suzuki, astea-s amanunte. Foarte frumoasa tura, plus ca tu ai cu floarea soarelui, baga-mi-as, io n-am gasit :laugh: . Desi aveam si io planuri mari...

 

 

DECI, foarte tare! :banana:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Imi pare rau ca nu am stiut ca esti prin zona, dadeam si eu o bucata de binete, mai ales ca am tot pledat si eu pentru frumusetea cabanei Groapa Seaca si a Cheilor Jietului ca un localnic ce sunt. E locul meu favorit in toata Valea, si am descoperit cu placere ca este si baza de plecare a multor motoristi de pe afara in raiduri enduro. Daca dadeam ascultare nevesti-mii, care imi tot zicea ca ar bea o ciocolata calda la cabana, poate ne gaseam :banana:

Pozele sunt evident superbe, norii zici ca au venit anume ca sa dea culoare fotografiilor, pentru ca apoi sa plece in treaba lor.

 

 

@ Crisluca: Cabana este pe drumul catre Voineasa, la 16-18 km de Petrosani, poti ajunge in 2 moduri, cel mai simplu fiind sa urmezi semnele catre Voineasa de la primul semafor din oras cand vii dinspre Deva sau ultimul daca vii din sud (sunt 4 de toate :smoke:)

Din Petrosani urci catre Parang pana la prima intersectie majora de dupa iesirea din oras. Intersectia e marcata. Acolo o iei la stanga cam 2km si din nou catre munte pe malul paraului Jiet. Intri in defileu, iti faci timp sa admiri una din cele mai frumoase chei sapate de apa in tara asta, si urmezi serpentinele pan'la iesire, trecand pe langa mai multe cabane, unele forestiere, altele publice. Ultima cabana, chiar dupa ce ai inceput urcusul serios catre limita dinte Hunedoara si Valcea este cabana Groapa Seaca, daca nu ma insel are si un alt nume, Ghiocelul sau ceva de genul asta.

E o cabana izolata, ferita deocamdata de marlani si alte specii nocive, un loc linistit, placut, pana si curent este doar de la un generator cu combustibil lichid, dar e suficient de fain cat sa te simti ca in sanul lui Avram daca esti pregatit sa traiesti cateva zile in conditii veritabile de munte. Ca daca vrei trei stele, aer conditionat, TV 'prin cablu si ai si 140 RON de dat de persoana si pe noapte, mergi la Cabana Rusu.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

foarte frumos, la groapa seaca am facut cel mai distractiv revelion din viata mea, in '96 sau '97, nu mai stiu. iarna toata zona arata ca in cartile cu basme, e de o frumusete aproape ireala. dar eu m-am lecuit de a merge cu un motor de strada pe drumuri neasfaltate dupa aventura de weekendul trecut. (poze& detalii :la topic mai sus)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

trebuia sa zice-ti ca veniti ! Veneam si noi petrosenenii !

Va anuntam cand mergem in Sureanu la Sarmisegetusa. Si poate reusim o traversare peste Sureanu, pana la Sebes sau Oasa. Vedem mai spre sfarsitul lui August :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fac oamenii si cu scutere mii de km (vezi topicul initiat de gogo007), deci merge si DNEPRA :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Va anuntam cand mergem in Sureanu la Sarmisegetusa. Si poate reusim o traversare peste Sureanu, pana la Sebes sau Oasa. Vedem mai spre sfarsitul lui August :crack:

 

 

Daca e la sfarsitul lui august si tine vremea cu noi ma primiti si pe mine ??? :crack:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...