Sari la conținut

Cabana "babele"-releu Costila


Postări Recomandate

Pentru ca tot n-am concediu si am strins un car de stres de vreo 5 ani incoa' m-am hotarit sa las leneveala si sa plec unde vad cu ochii numai sa scap de ingramadeala din Bucuresti.

 

Am reusit sa o pacalesc pe mama sa-l tina o zi pe neastimparatul ala mic si am plecat cu soata la munte.Am zis sa ajungem pina la "babele" daca putem.Acum eu stiam ca drumul e greu in 2 mai ales ca soata n-are nici o treaba cu motoretismu',ori ea in spate ori un sac de cartofi cam tot aia e .

 

Am inceput sa urcam si nu am trecut noi bine de "cuibul dorului" ca ne-a apucat ploaia.Ne-a plouat in toate felurile,marunt-mocaneste,ploaie rara,ploaie rece de toamna,aversa...Noi nu aveam echipament pt asa ceva ca de,aia la meteo au anuntat vreme frumoasa in toata tara si nici urma de nor... va dati seama prin pietroiele alea cu un pasager varza ce morcov a fost... Dar am trecut cu bine...

 

A stat ploaia pe la cabana "Miorita" sau cel putin asa scria pe marcaj...Claudia a scos camera si a filmat la greu.Am ajuns la babele cu bine,am mincat cite o ciorba de burta si am plecat spre "cruce". O vreme s-a putut merge bine dar mi-am dat seama mai apoi ca n-am sanse sa ajung decit poate singur asa ca am renuntat si ne-am indreptat spre releu pe Costila.

 

 

Am ajuns fara prea mari dificultati.Peisajul este de vis.Nu pot descrie in cuvinte ce simti.Trebuie neaparat sa mergeti si sa vedeti cu ochii vostrii.Nu-mi venea sa mai plec.Ma uit iar si iar la imaginile filmate si ma furnica pe spate.Nu am talentul de a povesti,asta e...

 

Am pornit apoi spre cabana "Omu". Drumul la un moment dat da intr-o viroaga mica plina de bolovani si zapada.M-a fost peste puteri sa o trec.Daca am fi fost 3 macar ne ajutam unii pe altii si le treceam...Vedeam "crucea" si "omu" sigur! Asa a trebuit sa ma intorc,dar nu am regretat nimic,oricum pentru o Jawa din 91 + pasager(varza) eu zic ca pot fii multumit.

 

In afara de ploaia de la inceput totul a fost de vis,vremea sus a fost superba,am facut plaja,ne-am batut cu zapada care era destul de multa pe alocuri. Oricum sa fii singur pe munte cu 1 motor este putin stresant.

 

Dupa lupte seculare am comprimat filmul si l-am taiat. Are vreo 25 min in total. O sa vedeti ca este calitatea de tot kktu dar macar va faceti o idee.Comentariile mele din film sint shit pt. ca drumul este greu+pasager si eram 99% atent si cu morcovu',incit debitam numai prostii.

 

Nu prea se abserva bine prin ce pietroaie mergeam dar priviti cum se zgiltiie motoreta in conditiile in care ocololeam cit puteam...

Movie01.wmv

Movie02.wmv

Movie03.wmv

post-11380-1154013232_thumb.jpg

Editat de Andrei Silvasanu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari ! Cunosc cat de cat traseul si nu e usor, mai ales cu pasager si care mai si filmeaza. Cunosc senzatia. :cheers: Apropo de asta, acum vreo 3-4 saptamani in urma cineva a urcat cu un Olcit, dar pana la Costila. Pe bune. Si pe portiunea Costila-Caraiman la un moment dat e o panta destul de abrupta. Nu va spun ce reactii au avut cei care asistau la spectacol. :D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 year later...

Faina plimbarea.

Am auzit ca nu prea mai este voie cu motoare prin Bucegi. Este adevarat?

Spunea cineva ca sunt probleme cu jandarmeria montana.....

De exemplu in Poiana Brasov exista o tablita pe care scrie ceva de genul " accesul interzis in masivul Postavarul cu orice fel de vehicul".

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

adica ne-ai minciunit la faza cu jawa in bucegi sau ti-ai luat bmw?

 

Am luat Bmw,mai mult la insistentele prietenilor,sincer sa fiu.Ma saturasem de "ia-ti dreak si tu o motoreta" sau "tataieee,du-o la muzeu"! :o Dar tot n-am scapat r-ar ai dreak,acu' zic "si-a luat Tapu tramvai". :cheers:

Acu' ma gindesc daca am dus jawa la Babele unde sa-l duc p'asta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am luat Bmw,mai mult la insistentele prietenilor,sincer sa fiu.Ma saturasem de "ia-ti dreak si tu o motoreta" sau "tataieee,du-o la muzeu"! :lol: Dar tot n-am scapat r-ar ai dreak,acu' zic "si-a luat Tapu tramvai". :D

Acu' ma gindesc daca am dus jawa la Babele unde sa-l duc p'asta?

:cheers: frumos , foarte frumos...pune si tu o schita cu niste puncte de reper , poate fac si eu haiducia cu xj- ul de 900....ce zici, ar merge...ai vazut , se poate face cu jawa orice, bucuria de a merge cu motoreta nu consta in marca motoretei ci in cu totul altceva ....peisajele de vis in mod sigur nu le puteai vedea cu o vitezana ....nu-ti trbuie mai mult de un cx 500, sau xs 400 sau cb 500 sa nu mai vorbesc de transalp...sau un mono cum ti-ai luat tu [sa-l stapinesti sanatos]...mama ce-o faceai din vorbe pe doamna ta ''' motoretele alea sunt gindite altfel, concepute , studiate etc''' numai sa fie de acord sa-ti iei bmw-ul....asa aproape mergeai de ripele alea?ma simteam cam aiurea numai cind vedeam filmul....frumos , felicitari...chiar frumos...ai avut multi ani jawa? :o

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 weeks later...

:D frumos , foarte frumos...pune si tu o schita cu niste puncte de reper , poate fac si eu haiducia cu xj- ul de 900....ce zici, ar merge...ai vazut , se poate face cu jawa orice, bucuria de a merge cu motoreta nu consta in marca motoretei ci in cu totul altceva ....peisajele de vis in mod sigur nu le puteai vedea cu o vitezana ....nu-ti trbuie mai mult de un cx 500, sau xs 400 sau cb 500 sa nu mai vorbesc de transalp...sau un mono cum ti-ai luat tu [sa-l stapinesti sanatos]...mama ce-o faceai din vorbe pe doamna ta ''' motoretele alea sunt gindite altfel, concepute , studiate etc''' numai sa fie de acord sa-ti iei bmw-ul....asa aproape mergeai de ripele alea?ma simteam cam aiurea numai cind vedeam filmul....frumos , felicitari...chiar frumos...ai avut multi ani jawa? :bounce:

 

1.ref.schita - trebuie sa ajungi la cab."cuibul dorului" si urci pe drumul forestier,pe creasta pina la "piatra arsa","babele",sau spre "bolboci",sint indicatoare te orientezi tu in teren.

 

2.ref.bucuria de a merge cu motoreta nu consta in marca motoretei - asa este,am facut plimbari de neuitat pina si cu mopedul.

 

3.ref.[sa-l stapinesti sanatos]... - multumesc frumos!!!

 

4.ref.mama ce-o faceai din vorbe pe doamna ta - initial am facut filmul pt. casa...apoi m-am gindit sa-l editez si sa-l comprim pt forum. Oricum sa stii ca sotia mea de mult ma batea la cap sa-mi iau altceva,dar eu eram ala care spunea ca avem alte prioritati si ca mobra e un "moft" si ceva de sezon...

 

5.ref. asa aproape mergeai de ripele alea? - da! Nu stiu de ce,dar am o placere bolnava sa merg cu motoreta pe marginea ripelor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitarile mele omule!!!Esti chiar de invidiat! :D Iti doresc cat mai multe iesiri de genul asta si fara peripetii! :bounce:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...