Sari la conținut

Andrei Silvasanu

Membru
  • Număr conținut

    205
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Andrei Silvasanu

  1. Poate se schimba si la noi conceptia comunista si se introduce pedeapsa pt. vinovat moral! Eu personal i-o infigeam in usa
  2. Am trecut pe acolo imediat dupa... Mananca rahat cine spune ca baiatul venea pe linia de tramvai! Era o urma de aprox 6m de frana pe banda 2 exact langa terasamentul sinelor de tramvai. Din cate mi-am putut da seama autoturismul circula intre benzile l si ll cu intentia de a efectua intoarcerea,pentru ca in zona aceea nu e strada la stanga,intentia evidenta era de a intoarce.Deci s-a incadrat intre benzi pentru a reusii sa faca intoarcerea dintr-o bucata. Baiatul a crezut ca poate depasii vazand pozitia autoturismului,dar s-a trezit (clasic deja) cu masina care-i intoarce in fata. A franat, a tras (normal) stanga, a ajuns pe sina de tramvai (care probabil l-a "furat" unde s-a produs impactul in care a "sters" usa soferului. Nu stiu ce casca purta baiatul,dar era lovit destul de rau la fata si in stare de soc. Lume ca la circ, i-au scos casca, l-au mutat, l-au asezat in fund rezemat de o masina... cretini... Soferul implicat explica oricui il asculta cum a dat el semnal, cum s-a asigurat...imi venea sa-i dau o casca-n dinti, m-am enervat si-am plecat.
  3. Respect nenea! Pacat ca nu ai fost, intr-un fel sau altul ne-am distrat bine! Adevarul este ca numai pe curbe reusesc sa ma tin dupa tramvaiul tau de RT! ) Cit de spre Garmisch mai vedem, momentan am ajuns la asta mic al nostru, apropo ai ratat prima editie, eu as intra in pamant de rusine, ce beemer esti tu mai? )
  4. Nenea Ivane sa ne traiesti a fost o tura pe cinste! Am plecat sa ne relaxam in fond si am cunoscut oameni minunati la "Ciobanelul" in compania carora ne-am simtit tare bine. Am intilnit oameni cu care aveai ce discuta, oameni cu adevarat pasionati. Poate oameni ca mine sau ca "Enduristul" nu sint "bimari" dar iubim motoreta in esenta ei, incalecam si pornim la drum fara vedetisme sau dorinta de a demonstra cuiva ceva... Iar ce am vazut eu la "adevarata" intrunire a fost un fel de "scoala vedetelor", un fel de concurs cine e cel mai cuios bemveist... Traiasca noua generatie de motoristi!
  5. Eu merg zi de zi si n-am sezon, zapada sa nu fie sau polei, asta-i tot. Concluziile la care am ajuns in timp sint urmatoarele : -Pinlok nu folosesc pentru ca diminueaza cimpul vizual si vizibilitatea, prefer sa folosesc o solutie antiaburire, cu care tratez partea interioara a vizierei. Aplici solutia, o intinzi pe toata suprafata, astepti 3-10 min dupa care stergi cu o cirpa curata. Efectul dureaza 1-2 zile. Mie mi-e mai comod asa si nu ma complic. Solutia se gaseste ori la louis, paula's, sau la praktiker e o tipa cu masuta la intrare si vinde solutie antiaburire pentru ochelari. E nemteasca si foarte eficienta. Flaconul e mic si usor de carat in buzunar. - Cagula buna cu gat neaparat! -Echipamentul de piele nu prea merge pe frig, cel din textil e mult mai calduros. - Manusile sint foarte importante, frigul de la maini isi face simtita prezenta. Cele mai bune manusi din toate pe care le-am incercat sint cele de ski! Am ales unele de la Reusch (150 ron carefour) care sint usoare,comode si foarte calduroase. Nu intra vint,apa, frig, excelente, le recomand cu caldura! Pinlok pe o viziera normala, se poate? Da,se poate, teoretic e vorba de 2 gauri! Practic e mai complicat de realizat, trebuie sa le nimeresti fix pozitia altfel ai stricat viziera. Eu nu as risca!
  6. Domnule Popescu, referitor la cifrele accidentelor de motocicleta, de ce nu a-ti protestat "Stati domnule, cifrele nu sint chiar reale, sint accidente in care au fost implicati scuteristi fara carnet, tot felul de persoane care au "imprumutat" motociclete, neposedand permis, etc!"? Din pacate imaginea motociclistului e tot mai proasta, asta e realitatea! Sintem vinovati ca existam pe strada! NU am nici un dubiu!!! Acest caz se va musamaliza ca de obicei, mai ales ca este vorba de un vulpoi batrin tirit prin noroaie mult mai mari ca cel de fata! Ce as fi vrut sa spun mai sus este ca ar trebuii sa se faca o delimitare clara inre posesorii de scutere, ce nu poseda permis de conducere si motociclisti, in adevaratul sens al cuvintului! Daca un manelist tembel se urca beat pe un scuter si omora un copil pe trecerea de pietoni, stirea este: "UN MOTOCICLIST SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE A ACCIDENTAT MORTAL UN MICUT PE O TRECERE DE PIETONI!!!
  7. Un baiat de nota 10!!! Serios, cinstit si muncitor!

  8. Aha, deci nu te-ai lasat pina la urma Pompilica, tot te-ai dus! O potaie d-aia din showroom nu tineai si tu in brate peste noapte, ai ajuns sa dormi cu cainele...
  9. Stai domle ca io nu pricep, deci ala cu scuteru circula prin parcare? Atunci cum l-a pocnit tiru? Si tiru circula tot prin parcare? Ba da trafic intens mai este prin parcari! E cusuta cu ata alba porcaria aia de declaratie... Oricum, cand circuli prea aproape de ceilalti participanti la trafic, stationati sau nu, iti asumi un mare risc! D-aia trebuie sa ai mereu un spatiu liber in jurul tau care sa-ti permita sa eviti eventualele surprize.
  10. Mare curaj au unii, sau inconstienta, au spus ca era cu un grup de prieteni cu motoretele cind s-a intimplat.
  11. Sint tare curios sa-l vad p-ala caruia-i joaca ghidonul de la un limitator la altul cum accelereaza el cu grija si fara sa-si piarda cumpatul... Plm, de multe ori si picioarele-ti zboara din scari, nu doar mainile de pe ghidoane, de stringi din boci saua sa nu cazi de pe ea...
  12. Pentru a iesii din voblaj trebuie sa calci scurt si apasat frana spate, "sutul" va stabiliza motoreta instant! Nu incercati alte experimente !!!
  13. Se poate sa ai dreptate, la ce am vazut eu acolo e posibila si varianta in care moto merge pe banda doi spre Ploiesti, auto de pe banda 1 trece pe doi si il acroseaza lateral pe motorist trimitindu-l la pascut pe contrasens. Bine ca din sens opus nu l-a lovit nimeni frontal! Repet, motoreta nu parea decit acrosata, impact cine stie cit de violent nu a fost! O gresala fregventa pe care o vad in trafic la unii motociclisti,in special, este factul ca nu pastreaza o distanta "safe" fata de celelalte vehicule din jurul lor. In permanenta trebuie sa fii atent la tot ce se intimpla in jurul tau, sa anticipezi pe cit posibil reactiile celorlalti. Prea greu nu este, situatiile generatoare de accidente sint citeva si deja clasice. Intr-o tara in care soferii sint imprevizibili si fac manevre bruste si nesemnalizate, fara sa se asigure temeinic, nu-ti poti permite luxul de a te relaxa la ghidoane nici macar o secunda. In permanenta trebuie sa stii ce e in fata, in stinga, in dreapta si in spate! Sa lasi un spatiu liber fata de ceilalti astfel incit sa ai mereu o portita de scapare.
  14. Am trecut si eu pe acolo, veneam dinspre Ploiesti, mobra era de culoare maro, sau ceva asemanator. De la locul impactului si pina la mobra oprita pe cimp erau cam 200-250m ceea ce m-a uimit. Oricum impact prea mare nu a fost dupa resturile ce se vedeau pe sosea! Eu cind am trecut, faptul era consumat,nu mai era decit politia acolo si mobra la pascut, n-am oprit sa stau sa casc gura. Totusi dupa pozitia resturilor as spune ca motoristul a venit tare depasind peste linia dubla continua coloana de masini si a acrosat un vehicul din sens opus, moment in care a pierdut controlul oprindu-se pe campul din contrasens.
  15. Si eu cred tot asta! Mai ales ca intra 1 si 2, 3-4 nu, deci furca pt 3-4 e rupta! Sper sa gresesc, alfel trebuie "crapata" cutia.
  16. Salut! De ceva vreme ma chinuiesc cu o problema care momentan ma depaseste. Motoreta merge bine merci apoi intr-o zi incepe sa dea rateuri la decelerare si sa mearga cu intreruperi. Am observat ca situatia se remediaza daca inversez fisele la bujii, insa merge bine citeva sute de km, poate si o mie, dupa care fenomenul apare si iar le inversez. Asa ceva n-am mai pomenit, atit le-am inversat ca m-au zapacit de tot, clar e ceva defect dar ce? A mai patit cineva asa cava? Multumesc!
  17. Andrei Silvasanu

    Accident Dn1

    + un gard de vreo 1,8 m sa nu mai traverseze toti cainii si pietontii!
  18. Da, mai avansat tehnologic, in ideea de a fi usor de exploatat de oricine, oriunde. Motorul respectiv sa dea acelas randament de cind iese pe poarta fabricii in orice colt al lumii ar ajunge, fie la tropice sau in Siberia. Sa nu uitam ca au murit lucrurile "pe viata", traim intr-o societate de consum! Daca nu se strica nimic service-ul si vinzarea de piese nu mai aduc profit! Nu stiu, am crezut ca ai variante si nu esti hotarit!
  19. Foarte inteligent ! Dar ma intreb si eu acum, daca soferul "orbit" scapa utilajul de sub control, urca pe trotuar si omoara o mamica cu copilul in brate, de exemplu?
  20. Nu ma mai mira nimic! Intr-o dupa-amiaza mergeam linistit pe banda 1 pe langa sirul de masini parcate pe margine cu un 40 si atent sa nu-i vina vreunuia ideea sa iasa in trafic. Se mergea incet in coloana, eram obosit si lesinat dupa o zi de munca, asa ca mergeam in rind cu ceilalti. Pe banda 2 in paralel cu mine o soferita. A se retine in paralel! La un moment dat banda ei blocata de o lucrare, un canal! Eram atent la ea cind o vad ca vine spre mine. Dau discret un tit-tit, tanti sint si eu pe aici! Se uita la mine fix si trage brusc de volan!!! Daca nu eram atent ma urca fix pe masinile parcate! Retineti va rog deja ma inghesuise in masinile de pe margine iar cind am atentionat-o mi-a inchis unghiul complet! Daca era altcineva mai putin experimentat in locul meu sanse 99% de accident! Asta este tara in care traim, astea sint legile, astia sint oamenii, atit ii duce capul...
  21. Foarte corect ! Daca umblii la evacuare trebuie neaparat sa schimbi si admisia, adica filtrul de aer! Neaparat trebuie sa fie in concordanta filtrul si evacuarea cu tipul motorului. Mai precis, daca evacuarea se face mai rapid, neaparat absorbtia de aer trebuie sa tina pasul. Oricum inainte de a face aceste modificari trebuie studiata temeinic problema, altfel risti sa te trezesti ca ai facut o cheltuiala nejustificata. Personal sint indiferent de cit de bine "suna" o toba atita timp cit motorul nu-mi lucreaza in parametrii corespunzatori.
×
×
  • Creează nouă...