Vitezistu Postat August 26, 2006 Share Postat August 26, 2006 Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca stiti care ar putea fi cauza pentru care acul turometrului meu urca pana la 8000 de ture si coboara brusc la fiecare 6 secunde (ori in mers ori cu motorul oprit si doar cu contactul pus acul o ia razna). Am verificat cablurile si nu fac scurt nicaieri, am verificat cablul de la iesirea din bord si e Ok, are si masa ........deci nu mai stiu ce sa-i fac ca sa-i dau de capat. Daca aveti cumva vre-un manul de reparare ar fi super si fac si cinste cu . Apropo motorul este o Yamaha YZF600R THUNDERCAT model 1997. Salutari la toti Astept sfaturi si idei pt al putea repara. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
boieru' Postat August 26, 2006 Share Postat August 26, 2006 La ce iti trebuie turometru? Bagi in seama toate nimicurile....Nu stiu ce are, dar bine-ti face. Sa nu te superi pe mine, dar daca te ghidezi dupa turometru atunci cand mergi cu motorul si nu simti tu motorul vibrand atunci cand cere sa-i schimbi viteza sa poata sa mai inghita o tava cu jaratic si sa zboare precum calul lui Fat - Frumos "ca vantul si ca gandul", atunci cumpara-tzi o Dacie ca aia are ditamai turometrul si stai si uita-te la el. Nu zic, e necesar pentru reglajele carburatoarelor, dar in rest, in afara de maneta de frana, acceleratzie si pedala de pe stanga, mie nu-mi mai trebuie nimic. Poti sa incerci sa cautzi unul SH pe E-bay sau pe la cineva care aduce motoare de afara, sau in catalog la Louis. Dar mai intai du-te la un service, sau un electronist sa iti verifice instalatia, poate nu e turometrul de vina, poate e senzorul care transmit informatzia la turometru, un scurt, un contact imperfect la vreo mufa, sau vreo piesa arsa... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat August 27, 2006 Share Postat August 27, 2006 La ce iti trebuie turometru? Bagi in seama toate nimicurile....Nu stiu ce are, dar bine-ti face.Sa nu te superi pe mine, dar daca te ghidezi dupa turometru atunci cand mergi cu motorul si nu simti tu motorul vibrand atunci cand cere sa-i schimbi viteza sa poata sa mai inghita o tava cu jaratic si sa zboare precum calul lui Fat - Frumos "ca vantul si ca gandul", atunci cumpara-tzi o Dacie ca aia are ditamai turometrul si stai si uita-te la el. Nu zic, e necesar pentru reglajele carburatoarelor, dar in rest, in afara de maneta de frana, acceleratzie si pedala de pe stanga, mie nu-mi mai trebuie nimic. Deaia turometrul este cel mai mare indicator atat la masinile de curse cat si la motociclete, de inutil ce e Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticalosu Postat August 27, 2006 Share Postat August 27, 2006 sal ! ai stecherul de la rezervor (arata nivelul de benzine) desfacut! sper ca ai inteles ce vreau sa spun ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat August 27, 2006 Share Postat August 27, 2006 (editat) Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine cu un sfat daca stiti care ar putea fi cauza pentru care acul turometrului meu urca pana la 8000 de ture si coboara brusc la fiecare 6 secunde (ori in mers ori cu motorul oprit si doar cu contactul pus acul o ia razna). Am verificat cablurile si nu fac scurt nicaieri, am verificat cablul de la iesirea din bord si e Ok, are si masa ........deci nu mai stiu ce sa-i fac ca sa-i dau de capat. Daca aveti cumva vre-un manul de reparare ar fi super si fac si cinste cu . Apropo motorul este o Yamaha YZF600R THUNDERCAT model 1997. Salutari la toti Astept sfaturi si idei pt al putea repara. o sa arunc o privire prin colectie sa vad daca am manualul daca nu e o pb cu turometrul in sine, verifica valvula EXUP (cabluri, servomotor...etc). Ca sa'ti faci o idee, FZR'ul meu 1000 (95) are o chestie ce se cheama"eroarea 7000" adica daca exista vreo problema la EXUP si valvula nu se misca sau ramane blocata dintr'un motiv sau altul, turometrul arata NUMAI 7000rpm. Daca blocajul este intermitent, la fel si "eroarea". In plus, procesorul comanda dezactivarea servomotorului (ii taie alimentarea) si informeaza aprinderea care nu mai te lasa sa urci in ture ... din pacate am gasit doar manualul de REPARATII ptr yzf750r, 750sp, 1000r thunerace (vreo 200MB!!!) il gasesti la http://www.exupbrotherhood1.com/brotherhood/YZF750/ La ce iti trebuie turometru? Bagi in seama toate nimicurile.... cand nu te pricepi la ceva (in cazul tau la motoare sport) e mai bine sa te abtzii sa comentezi Editat August 27, 2006 de yo4hgx Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Baiazid Postat August 28, 2006 Share Postat August 28, 2006 Deaia turometrul este cel mai mare indicator atat la masinile de curse cat si la motociclete, de inutil ce e Eu zic ca e util. 1. pt incepatori pe motorul respectiv ii comunica CAND sa schimbe vitezele (pana le schimba dupa auz) 2. eu citesc si viteza dupa turometru. In viteza a 6-a stiu dupa turometru exact ce viteza am. ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Vitezistu Postat August 30, 2006 Autor Share Postat August 30, 2006 Multumesc de raspunsuri.....intr-adevar era scoasa mufa ce indica nivelul de benzina si de aia dadea turometrul eroarea aia.Cum am pus-o la loc si-a revenit si turometrul.Raman dator cu o bere.See Ya Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticalosu Postat August 31, 2006 Share Postat August 31, 2006 Multumesc de raspunsuri.....intr-adevar era scoasa mufa ce indica nivelul de benzina si de aia dadea turometrul eroarea aia.Cum am pus-o la loc si-a revenit si turometrul.Raman dator cu o bere.See Ya sal ! sa nu uiti !!! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
yo4hgx Postat August 31, 2006 Share Postat August 31, 2006 ps ptr yo4hgx: Thundercatul nu are EXUP, doar race'ul are.. wooooops! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lupu Postat Septembrie 2, 2006 Share Postat Septembrie 2, 2006 Ce face EXUP asta oameni buni? din ce consta? Supraalimenteaza motorul sau cum? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ticalosu Postat Septembrie 2, 2006 Share Postat Septembrie 2, 2006 (editat) Ce face EXUP asta oameni buni? din ce consta? Supraalimenteaza motorul sau cum? sal ! simplu spus iti modifica diametrul tevii de esapament (nu are nici o "directa" legatura cu admisia) ! Editat Septembrie 2, 2006 de ticalosu Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate