Sari la conținut

Intretinere Moto Nou


Postări Recomandate

Salut,

 

Am cumparat un motor nou fiind de altfel si primul motor pe care il conduc.

Ideea e ca nu stiu cum trebuie intretinut ca sa fie in stare buna si peste 3-4-5 ani.

Am inteles ca primul lucru care trebuie avut in vedere e intretinerea lantului din 400 in 400 de km.

Asa ca am achizitionat una bucata spray lant. Am tot citit pe forum diverse metode dar nici una nu m-a lamurit ( sunt mai greu de cap :P ).

Ce am inteles din ele. Trebuie curatat lantul cu kerosen sau motorina, si apoi aplicat sprayul. Bun...acum cum se curata lantul .inmoi o carpa si dai pe el , il basi sub jetul de kerosen ? etc ..

Please help ca ma apropii vertiginos de primii 400 km. \

Si inca o intrebare , lantul trebuie iar dat cu spray daca a plouat afara sau daca am mers prin ploaie?

 

Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tinand cont ca esti mai greu de cap :P si intrebarile tale au fost raspunse , raspunsurile discutate comentate si intrerpretate de 100 de ori pe acest forum , iti recomand sa faci o vizita la service-ul celor care ti-au vandut motoreta si sa-i rogi sa te invete sa speli lantul.

Dai o bere omului de acolo si il rogi sa iti zice ce ai de facut cu spray-ul de lant si cu spray-ul de curatat lantul / motorina si te pui sa faci operatiunea in fata lui pentru a fi sigur ca nu gresesti.

Poti incerca figura si la arc, miercuri . Teoretic ar trebui sa gasesti un motociclist care sa nu faca misto de tine.

Succes.

 

Alternativa este sa te uiti la sectiunea de tutoriale / service / incepatori de pe motociclism.ro , sbz.ro si pro-bike.ro . Citesti totul , compilezi si tragi o concluzie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

cat despre intretinere.......uita-te si tu ca pe langa motocicleta ti-au mai dat si o sacosa de acte :P acolo ai si cartea unde zice ce si cand trebuie facut :D

Cartea respectiva are o denumire in genul:"Ghid de service" sau "manual de intretinere"

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da-ti-i omului macar un indiciu. Off..

 

Il speli cu periuta de dinti. (vezi ca ulterior o sa iti trebuiasca alta pentru toaleta bucala). Tre sa iei fiecare za in parte. Si nu exteriorul e important, si imbinarile, locurile cu O-ringuri. Dar curatarea asta nu trebuie facuta la fiecare 4-500 km. Ceva mai rar.

 

Ungerea lui: Daca ai cric central, pui motorul pe el, invarti roata cu mana si dai cu spray-ul (fara zgarcenie!!!). Daca nu ai cric central, rogi pe cineva sa se suie pe motor si sa inainteze incet in timp ce tu sprayezi.

 

Sau pacalesti pe cineva sa faca toata operatiunea pt tine. Unele service-uri fac treaba asta, dar contra cost.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Felicitari pt. achizitie!!

In primul rand, ca sa fie un motor super ok si peste cativa ani nu trebuie sa o scapi pe jos. Fii bland cu ea, nu o brusca si ingrijeste-o mereu. Du-o la service cand trebuie, baga benzina buna si cam asta e.

Nu trebuie curatat lantul la 400km. Il cureti cand ti se pare jegos, cand au trecut 800-1000 km poate chiar si mai mult, depinde pe unde ai mers.

De uns, il ungi dupa fiecare ploaie sau regulat, dupa 400-500 km. Iarasi, cu timpul o sa inveti sa aproximezi cand va fi nevoie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca nu ai cric central, rogi pe cineva sa se suie pe motor si sa inainteze incet in timp ce tu sprayezi.

Am eu metoda mai buna pentru motoare fara cric central si daca n-ai stand. Pui motorul pe cricul lateral si apoi pui un cric de masina pe bascula pe partea opusa a cricului motocicletei. E deajuns sa ridici roata la 1mm de sol ca sa poti unge lantul usor. Sa o muti din 2 in 2m e prea mare bataie de cap, mai ales de unul singur.

BTW, daca il ridici prin metoda asta foarte putin de la sol (1-2mm) nu e nici o problema daca aluneca cricul de masina de sub bascula.

Metoda functioneaza si pentru scoaterea rotilor fie fata sau spate, dar atunci trebuie sa-l pui destul de bine sa nu alunece de pe el. Ceea ce nu e prea greu, cand ungi lantul pica de sub bascula pentru ca misti motocicleta.

 

Edit: nu uitati sa blocati ghidonul!

Editat de Silenti
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci mult de raspunsuri . Am mai invatat cate ceva.. De asa e cand esti incepator nu stii nimic. Pana la urma m-am hotarat sa o duc la service sa unga lantul si pe masura ce ma voi simti mai cunoscator ma bag si eu la intimitati cu motorul.

 

Inca odata merci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna varianta cu cricul. Dar.... nu toti avem masina. (eu de exmplu n-am, iar cam toti prietenii mei au moto, nu masina.) Oricum, merge si cu caramizi sub bascula, sau buturuga.... etc (eu asa mi-am schimbat kit-ul de lant.. cu bascula pe buturga, ca n-am cric central). NUmai ca nu m-am gandit sa blochez ghidonul. Eh... nu am, avut ghinionul sa imi cada. Norocu meu!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fain motor ti-ai tras omule. Imi place la maxim modelu. Ai grija de el , da-i tot ce ii trebuie si te va duce unde vrei. Cu timpul cei invata tu toate chichitele legate de intretinere. Numa bine. :P

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...