Sari la conținut

Motocicleta IMS de vanzare!


titi_rulment
 Share

Postări Recomandate

Salutare,La multi ani! sa va aduca anul ce vine mult doritul IMS 53 in tara.

 

La inceputul anilor 90 in urma achizitionarii ...unei gramezi de motoare vechi m-am ales si cu o ciudatenie de motor pe care la vremea respectiva nu-l pute-am identifica(nu avea tablita,scria pe rezervor cam sters IMS,kilometraj rusesc,Brasov pe carburator si seria 0...6 sau 0...7/53 pe blocul motor),am cautat informatii pe la motociclistii vremii, in diverse carti,cataloage dar nimic.

L-am pus in functie (niste numere si un talon de la un BSA 350 pe care am reusit sa-l gripez) si-l mai scote-am la plimbare din cand in cand.am fost cu el la renumitul mecanic al vremii din Arad domnul Inclovici prin mana lui trecusera sute de motoare (avea omul un atelier moto super dotat facea omul de la segmenti,cilindrii,camasi,roti dintate,vibrochene,butuci de roata etc) l-am studiat impreuna si am ajuns la concluzia ca era un motor facut ...artizanal de cineva pe care la chinuit< talentul>.

- ducea a ceva englezesc(carter uscat,dispunerea rezervorului de ulei, comenzi inverse) dar nu avea acea finete in prelucrare tipica motoarelor englezesti,lipsa filetelor whitford sau cu pas marunt=aproape toate filetele erau metrice ,pe un motor englezesc pe dinam,magnetou erau placute cu detalii patent nr:...,aici nimic.furca fata +aripa ducea a MZ125, cadrul suspensia spate =inspiratie MZ 125,BK350,roata fata EMW,Simson AWO,concluzia finala la vremea respectiva o...coproductie.

 

Dupa un an motorul a ajuns in Ungaria la un tip Csobi (pasionat de motoare vechi) mai multe nu stiu despre el, uitandu-ma la pozele de pe forum cel pe care l-am avut nu avea modificari la distributie,avea alte tobe,far cu kilometraj,carburator Brasov(identic cu cel de pe motorul static 350cc(folosit in agricultura) fabricat la Brasov) filtru de aer,nu avea modificarea in chiulasa din stanga (aerisire,sau rol de obturator de gaze de carter sau ...incalzitor pt sezut sau cine stie ce inventie),nu avea modificarea din spate la aripa spate,alt stop,nu aveam portbagaj aveam pe el un sezut lung si urat.

 

Cam atat nu era un motor de pe urma careia sa am amintiri prea placute(cutie viteze=dezastru,magnetou scanteie slaba,cilindrul din stanga ancrasa des bujia).

 

pretul cerut e urias,dupa mine si 3000e e mult.

 

Ar fi interesant de cautat in arhiva fabricii mai multe detalii ,de ce nu sa continuat(motive de patent, politice { un rival pt importul de motoare URSS si RDG in 2 timpi care era in floare},nu era fiabil,etc....cine stie ,sunt ferm convins ca cineva are mult mai multe detalii si pe parcurs le va..... VALORIFICA.

 

O zi buna!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 143
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Crezi ca ai putea afla mai multe despre istoria "coproductiei" (unde este si cum a ajuns acolo)? Ar fi foarte interesant de aflat daca e vorba de a patra motociclata IMS intreaga.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

A patra ?

1 : Campulung

2: cea neagra care este tema topicului

3: cea plecata in ungaria mai demult.

Cea de care zice @ozorotchi41 ar putea fi cea de la punctul 3.

 

Ar mai fi vreuna ?

 

sa nu fie cumva varianta 2=3 (am zis ca avea seria 0...6 sau 0...7)tobele ce erau pe el erau ciur,lipsa portbagajului =sezut lung si sa fi suferit modificari ulterioare in Ungaria?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@Orotzchi, am vrut sa te intreb daca i-ai dat motocicleta lui Csobi in schimbul unui BMW R27?

Salut! nu a fost nici un BMW la mijloc afacerea e mai incalcita,Csobi a ajuns la mine printr-un intermediar ne-am inteles la 800marci a achitat si a plecat,dupa aceea intermediarul a avut pretentia la jumatate din suma ,dupa lungi negocieri pt jumatate de suma ceruta am intrat in posesia unei motociclete cu motor JAPP incompleta si modificata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 4 weeks later...
A patra ?

1 : Campulung

2: cea neagra care este tema topicului

3: cea plecata in ungaria mai demult.

Cea de care zice @ozorotchi41 ar putea fi cea de la punctul 3.

 

Ar mai fi vreuna ?

Mai exista un exemplar de urma caruia a dat unul din userii de pe acest forum insa nu pot spune mai multe.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Că muri topicul ăsta. Mă gândesc Âşi eu. Sunt 37.000 utilizatori înregistrați. Facem un topic cu anunț mare cât o zi de post pentru chetă de un euro fiecare? N-are decât să se-mbogățească actualul proprietar, că noi nu sărăcim prea mult. E drept că Âşi el cere marea cu sarea. Da' ca chestie, ce-avem de pierdut? O băgăm în țară Âşi pe urmă n-au decât să se certe românii până în secolul XXII cine s-o țină acasă-n vitrină.

Mesaj completat

Revin: ceva în genul unui anunț de-ăsta prostuț pe pagina principală a câtorva forumuri, începând cu motociclism.ro. :blink: Ba nu, că pe urmă cine Âştie cărui bancher îi trezim interesul ;).

 

post-7792-1299195791_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 month later...

Ma, ungurul care o are e un tampit, mai ales ca citeste si pe aici. Deci, omul vrea 15000 de euro, nu intelege ca pt colectionarii din afara motocicleta nu are valoare mai mare de 3-4000. Si ca sa nu mai fie discutii, informatia cu 15000 de euro o am de la o alta persoana, serioasa o descriu eu, tot din Ungaria, care a facut schimburi/tranzacții de bun simț cu useri de ai noÂştri de pe site.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

as fi curios daca remarca cineva ceva asemanari intre cele 2 poze!

parerea mea e ca este o "restaurare " smechereasca "in patina",adica cu vopseaua originala,completata cu piese aiurea,tocmai ptr. a pacali nestiutorii,profitand de faptul ca exista putina documentatie despre exemplare originale.gretoasa incercare ptr. a scoate un profit maxim :P

se vede destul de bine in prima poza cam ce piese lipsesc de pe motocicleta.aveti de grija pe ce aruncati banii cu toate ca el a scazut undeva la 8/9mii.

 

ps.acum inteleg de ce s-a cerut cu insistenta stergerea primei poze postata pe un topic!

ps2.poate ne relateaza cate ceva de la fata locului @scafbikes,ca din cate stiu eu moto e in Bautzen/Germ.ai legatura.

post-19117-1303654566_thumb.jpg

post-19117-1303654589_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

probabil ca unii,din cauza paranoiei vad numai teorii ale conspiratiei.poate si cu pozele am vedenii :P. ma duc sa ma tratez :P adevarul e ca informatiile complete nu se dau la orisicine,vreun fraier mai tre sa muste si o pesa "orijinala" la un pret maxim.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

:P :moron: :D surpriza tare de tot 4bike de unde ai prima poza ?in prima poza sunt eu cum imping un fier cu roata spate blocata si cu fostul IMS la mine in curte, cred ca atunci il daduse-m jos din remorca, mai ai si altele ca curtea era plina de fiare? eu nu -mi amintesc sa se fi facut poze . :P :P
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...