Geo_ZGA Postat Ianuarie 31, 2019 Share Postat Ianuarie 31, 2019 (editat) Ai grija in zonele de razboi, e ramasa si munitie activa (si nu doar cartuse). Sapi cu grija, langa semnal, si nu te joci cu ele... daca e vreun obiect neidentificat, ciudat si posibil sa fie ceva exploziv, considera-l periculos. Munitia activa se anunta la 112 (sau politia localitatii). Editat Ianuarie 31, 2019 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Ianuarie 31, 2019 Share Postat Ianuarie 31, 2019 Ma bag pe 16---17 februarie... si cred ca ne vom vedea la Baneasa, cu sapatul eu o sa fiu mai cu grija si poate vi si tu Geo ce zici?? o seara frumosa tuturor... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raluca_carlan Postat Februarie 3, 2019 Share Postat Februarie 3, 2019 (editat) Video-ul asta mi se pare putin suspect. Obiectele acelea care au stat zeci de ani sub pamant, arata ca scoase din cutie. Am vazut ca sunt dezactivate si comentariile de pe youtube. Ceva e putred aici ... Editat Februarie 3, 2019 de raluca_carlan Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Februarie 4, 2019 Share Postat Februarie 4, 2019 SI mie mi se pare putin aranjat, macar carpele care au fost inpachetate nu sunt umede, mucegaite.... cred ca cineva a incercat sa braveze.. dar in fine ... aceasta este parerea mea .. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 4, 2019 Share Postat Februarie 4, 2019 Fake Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Februarie 7, 2019 Share Postat Februarie 7, 2019 (editat) Buna seara, Azi am fost iar la o detectie la padure la baneasa am gasit multe chesti intereante dar mai mult comuniste decat ww2,printre gunoaiele care le-am scos clasicile capace de bere,doze,capace citro/rpr au aparut niste chestii ww2 un proiectil explodat un capaca de grenada "cred" un inele de cort si doua bile de Shrapnel. Editat Februarie 7, 2019 de DARLA MIHAI ANDREI Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat Februarie 7, 2019 Share Postat Februarie 7, 2019 Cul, man, dar, ca o sugestie, în loc de palmă poți să iei cu tine un prosop alb sau gri, pe care să expui trofeele. Ar fi mult mai estetic. No offence. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Februarie 7, 2019 Share Postat Februarie 7, 2019 Salut pasquinel un prosop stiu ca este estetic dar azi mi-am uitat manusile sa le iau ca de obicei am cu mine perechea de manusi cand ies cu detectorul sa nu ma murdaresc pe maini.Oricum cand ajung acasa ce gasesc si este mai important le curat cu apa calda si si sapun. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasquinel Postat Februarie 7, 2019 Share Postat Februarie 7, 2019 De fapt doar sunt invidios. Aș găsi o grămadă de trofee în zona mea, cred că aș găsi și bombe (locuiesc la granița româno-ucrainiană, pe lângă râul Siret, unde au fost bătăi adevărate (am găsit gloanțe doar cănd mi-am scos morcovii din grădină), da' nu pot să o conving pe nevastă-mea că un detector de metale e absolut necesar într-o gospodărie! Am reușit până acum să o conving că fără un chopper, o vitezană și un touring viața e pustiu... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Februarie 7, 2019 Share Postat Februarie 7, 2019 In zona la tine au fost batalii importante ww1 si ww2 eu sunt nascut la Baia-Mare si imi povestea bunica mea ia fiind nascuta in vile Satu-Mare cum au trecut divizii de soldati si tancuri germane la Carei la granita intre Ucraina si Ungaria.In Bucovina nu am fost niciodata dar mi-as dorii sa trec pe acolo poate in vara asta care urmeaza si stai linistit si eu stau la tara dar detectorul care l-am cumparat anul trecut in martie l-am luat in rate pot sa iti dau sit-ul de unde l-am cumparat si pe un an jumate platesc pe luna pentru detector+pinpointer 360 lei. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 8, 2019 Share Postat Februarie 8, 2019 Nu imi seamana a capac de grenada... dar nici nu stiu ce e. Mai invidios (sa zicem) sunt pe catarama de pionier Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Februarie 8, 2019 Share Postat Februarie 8, 2019 13 hours ago, Geo_ZGA said: Nu imi seamana a capac de grenada... dar nici nu stiu ce e. Mai invidios (sa zicem) sunt pe catarama de pionier Salut Geo_ZGA paftaua de pionier a fost o surpriză plăcută ca este prima pafta/cataramă găsită de cand am inceput acest hobby dar mai placut a fost vârful de proiectul explodat la cat de mic presupun ca e de la un tun antitanc germana pak38/pak40.Dacă dorești să iesim la o detecție eu sunt liber pe 16-17 luna asta. Toate cele bune, Darla Mihai Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Februarie 11, 2019 Share Postat Februarie 11, 2019 Salutare, Eu mam abonat, ramane sa stabilim unde si la ce ora... si as-i prefera pe 16 ca pe 17 am ceva treaba dimineata.. o saptamana faina... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 11, 2019 Share Postat Februarie 11, 2019 (editat) Ieri am iesit pe langa Ploiesti... printre multe, extrem de multe gunoaie, au iesit si 2-3 chestii mai interesante. Statueta religioasa mica (pandantiv poate?) este germana ww2, Der heilige rock von trier - camasa lui Isus. Zar metalic, catarame de la masca de gaze germana (erau si bucati din filtru pe acolo, dar nu si restul pieselor), ramasite de la tija detonator grenada Stielhand, nasture german, ceva crema, o ratie de unt si alte cateva maruntisuri. Editat Februarie 11, 2019 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 Foarte tare , si in cat timp ai detectat toate astea? Mai ai avut timp sa le si cureti ... mi se pare totusi lucruri interesante si presupun ca ai o colentie vasta.? Felicitari Dl.Geo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 De pe la 10 la 11.30 am pierdut vremea intr-o locatie noua, despre care citisem intr-un jurnal. De pe la 12 pana pe la 16 am detectat ce se vede mai sus, cataramele si statueta fiind gasite in ultima ora. Am plecat mai devreme pt ca nu puteam sa stau extrem de mult seara si le-am curatat cand am ajuns acasa. Fiind putine, le-am curatat rapid. Pe langa ce am pozat au mai fost multe, multe gunoaie... conserve, table, capace de bere, schije etc. Multumesc. Am adunat destul de multe fiare, in curand trebuie sa le sortez din nou si sa fac niste rafturi mai mari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 WAW, in atat de putin timp ai gasit ceva piese interesante unele... si sunt convins ca si multe " gunoaie " care le poti gasi aproape peste tot.... cartuse de obuze daca arunci sau de cei mai mari ma intereseaza... mai fac un ghiveci de flori mai un ormanent... le gasim intrebuintare... Est tare TOT Respectul, asta zic si eu detectie....poate iesim in pe 16 si cu Andrei... daca si poti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 (editat) Nope, e capatul unui detonator de grenada Stielhand. Cele 2 de langa el sunt de la capatul opus. Poza exemplificativa, luata de pe net Editat Februarie 12, 2019 de Geo_ZGA Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 Seamana putin, dar rezervorul e mult mai mare decat dracia asta de detonator. Apropos de IMCO, am una in stare f buna acasa (cumparata)... dar nu reusesc sa o aprind :)) Cred ca o sa incerc cu un fitil nou, ca nu imi dau seama de ce nu s-ar aprinde. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
DARLA MIHAI ANDREI Postat Februarie 12, 2019 Share Postat Februarie 12, 2019 Felicitari Geo_ZGA nici eu nu am gasit atatea chesti cate ati gasit dumneavoastra intr-o zi ma fascineaza chestile germane ww1/ww2 si a altor armate care au luptata in tara noastra eu sincer am noroc sa gasesc la intamplare avioane germane anul trecut am gasit unul la noi in padure un Fw-190 cazut in 1944 cel de al doilea inca nu i-am gasit seria lui.Mi-as dori sa ies cu dumneavoastra la o detectie pentru ca dumneavoastra stiti locuri importante eu sincer sa fiu eu ies la detectie la intamplare sau noroc si mi-as dori sa imi fac un prieten in domeniul acestui hobby ca sincer nu am pe nimeni care sa imi aprecieze acest hobby in afara de familia mea.Daca doriti eu pe 16 ies la o detectie la padure la Baneasa si daca vremea e frumoasa pe 17 ies la detectie aproape de intrare ploiesti sau daca doriti la paulesti vin eu cu mancare de acasa,ceva bere daca doriti si va ofer si transport prin intermediul unui prietent. Tot Respectul, Darla Mihai Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Februarie 21, 2019 Share Postat Februarie 21, 2019 Ieri am iesit cateva ore spre sud... o fosta statie radar germana ww2. Din pacate, fara mari rezultate. Padurea in sine este f curata, putina mizerie pe margine, dar pe langa bunkerele germane extrem de multe ramasite de fier, aluminiu si alte metale topite, bucati de beton... urme ale detonarii bunkerelor de catre rusi. La capitolul obiecte, f slab. O catarama de masca de gaze, tub de pasta de dinti Biox, ambalaj branza la tub Bona din 1942 si niste capace de bautura germana care se numesc Sauer... ceva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Valerica 2 Postat Februarie 22, 2019 Share Postat Februarie 22, 2019 Foarte tare, In cel mai scurt timp voi intra si eu in clubul Detectoristilor amatori ... trebuie sa-mi vina jucareala apoi politie apoi camp.... munte... padure... bravos Geo ai mai iesit si ai mai scos ceva la iveala... sper sa pot pune si eu ceva poze cu ce voi gasi.... Cele bune tuturor.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 4, 2019 Share Postat Martie 4, 2019 Intre timp am identificat capacele Sauer... Sauer e un vechi producator de extracte din plante, inclusiv medicinale. La Ploiesti am gasit multe sticle, pe care nu le puteam identifica neavand ceva scris pe ele, se pare ca erau pereche cu capacele de genul asta. Aici nu am gasit sticle, la Ploiesti nu am gasit capace :)) Ieri am iesit tot pe langa Ploiesti, dar am fost in 2 paduri noi. Prima padure, conform cartilor, ar fi avut 2000-6000 de soldati nemti in ea. Cu lupte, atacuri, incercuire, retragere etc. Ori nu am nimerit eu zona buna a padurii, ori povestile sunt exagerate mult. Un nasture romanesc simplu, unul de infanterie (cel cu grenada in flacari), ici colo cate un tub, cate o moneda romaneasca... Dupa pranz am schimbat padurea, am gasit transee si pozitii de tun, f multe cartuse explodate, f multe schije si fiare... plus o bucata de banda de mitraliera AA de 30mm, un nasturel si alte cateva maruntisuri. Din pacate aici nu am apucat sa stau mult, vreo 90 min, ca se intuneca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Geo_ZGA Postat Martie 11, 2019 Share Postat Martie 11, 2019 Ieri am revenit la padurea de acum o saptamana... diverse si marunte, tone de capace de bere Azuga, tuburi trase, conserve etc. Vreo 2 monede germane, una romaneasca, o jumatate de tag (iar blank, zici ca-s blestemat), nasture rusesc, focoase (goale, inerte) de flak 20, tuburi de flak 20, tuburi de semnalizare (cu inca unul mai mic infipt in el), o piulita de roata Michelin (tot de atunci, tot germana) si altele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Silver Arrow Postat Martie 11, 2019 Share Postat Martie 11, 2019 Coane Geo_ZGA, daca tot esti pasionat de vestigii si ramasitze WW2 merita sa dai o fuga pe langa Ploiesti. Acolo erau o gramada de instalatii germane pentru protejarea rafinariilor Astra, Vega si care or mai fi fost. Cred ca poti gasi pe net pe unde se aflau. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate