gabyshor Postat Noiembrie 20, 2010 Share Postat Noiembrie 20, 2010 (editat) Vreme frumoasa, soare si aproape 20 de grade. Acum pare ireal, la fel cum parea si acum doua saptamani. A fost un week-end excelent pentru plimbari, asa ca o sa va arat si voua ce a iesit. In prima zi, Dorohoi, Suceava, Gura Humorului (unde am vizitat manastirea Gura Humorului si manastirea Voronet). A doua zi, Dorohoi, Siret, peste podul de pontoane de la Dornesti spre Radauti (podul cel mare era deja reparat si se putea circula pe el), manastirea Sucevita si la sfarsit o masa binemeritata la popasul Bucovinean. Manastirea Gura Humorului e trecuta deobicei cu vederea, si e pacat pentru ca ai ce vedea. Vara sunt niste tufe superbe de trandafiri, iar peisajul vazut din turn, te lasa fara grai... E relativ usor de ajuns. Daca veniti dinspre Suceava, faceti dreapta in sensul giratoriu (dupa best western) si mergeti inainte aprox 5 km. Daca este deschis, incercati sa urcati in turn. E intuneric, culoarul e foarte stramt si treptele sunt foarte abrupte, dar merita. Peisajul e de vis... Sper ca v-am facut pofta de drum. Pentru mai multe poze, intrati pe picasa. Aici dureaza prea mult sa le atasez. http://picasaweb.google.com/10643518098056...689338605569650 Urmeaza continuarea... Editat Noiembrie 20, 2010 de gabyshor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
AllenC Postat Noiembrie 21, 2010 Share Postat Noiembrie 21, 2010 Am dat si eu o tura prin Bucovina in aceasta toamna , merita . Data viitoare , un cap tractor Iveco Stralis pentru aceasta zona , cu dedicatie pentru soferii din judetul Suceava , care vor sa ii prinda din urma pe cei de Arges . Aia saracii macar o fac din prostie ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Wollt_Rider Postat Noiembrie 21, 2010 Share Postat Noiembrie 21, 2010 frumoase poze Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Oformula Postat Noiembrie 23, 2010 Share Postat Noiembrie 23, 2010 foarte frumoase pozele,dar pune cateva si cu motorul.Salutari si la cat mai multe excursii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
atomis Postat Noiembrie 23, 2010 Share Postat Noiembrie 23, 2010 Manastirea Gura Humorului e trecuta deobicei cu vederea, si e pacat pentru ca ai ce vedea. Vara sunt niste tufe superbe de trandafiri, iar peisajul vazut din turn, te lasa fara grai...E relativ usor de ajuns. Daca veniti dinspre Suceava, faceti dreapta in sensul giratoriu (dupa best western) si mergeti inainte aprox 5 km. Manastirea este in localitatea Manastirea Humorului Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
doring Postat Noiembrie 26, 2010 Share Postat Noiembrie 26, 2010 Frumoase poze. Eu zic trebuia sa faci mai multe mai ales ca vremea a fost frumoasa. Si eu vreau sa jung pe acolo, n-am mai fost de la 8 ani. Stiu doar ca era frumos dar nu-mi aduc aminte nimic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 2, 2010 Autor Share Postat Decembrie 2, 2010 (editat) foarte frumoase pozele,dar pune cateva si cu motorul.Salutari si la cat mai multe excursii. pregatit de plecare... si da, manastirea se afla in localitatea Manastirea Humorului. (am descris drumul pana la ea doar). turnul manastirii: scari interioare acces turn; este intuneric, culoarul este f stramt si scarile sunt abrupte, dar merita sa urcati. peisajul e superb. vedere din turn: http://i1027.photobucket.com/albums/y339/m...ovina%201/9.jpg Mesaj completat Mesaj completat paznicul manastirii (e prea prietenos totusi) Editat Decembrie 2, 2010 de gabyshor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
90mat Postat Decembrie 2, 2010 Share Postat Decembrie 2, 2010 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 2, 2010 Autor Share Postat Decembrie 2, 2010 (editat) Si daca tot am mers la Manastirea Humorului, am profitat de vremea frumoasa si am vizitat din nou manastirea Voronet. Ctitorie a lui Stefan cel Mare, Voronetul a fost ridicat in anul 1488, in numai patru luni si jumatate, fiind un adevarat record pentru acea vreme. Din pacate, manastirea se degradeaza usor usor, iar din faimosul "albastru de voronet" n-a mai ramas mult. Cu toata delasarea statului roman, Voronetul inca atrage foarte multi turisti. Daca ajungeti in zona, vizitati-l. Merita! Mesaj completat a urmat apoi un binemeritat popas pe malul apei, prilej sa admiram apusul si sa ne recapatam fortele (am facut picnic ). Editat Decembrie 2, 2010 de gabyshor Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pomo Postat Decembrie 2, 2010 Share Postat Decembrie 2, 2010 Sa'ti traieste GS'ul gabyshor. Eu am auzit ca defapt Voronetul ar fi reconstructia unei manastiri mai vechi. Am revizitat'o si eu asta primavara. Pacat ca ni se ruineaza istoria si nimeni nu face nimic. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Decembrie 5, 2010 Share Postat Decembrie 5, 2010 cum de ai facut poze in biserica, stiu ca era interzis Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 6, 2010 Autor Share Postat Decembrie 6, 2010 cum de ai facut poze in biserica, stiu ca era interzis Eram singur. Doar eu si Cel de Sus. Oricum, mi se pare o prostia chestia asta. Nu fac poze sa le vand pe urma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gabyshor Postat Decembrie 6, 2010 Autor Share Postat Decembrie 6, 2010 cum de ai facut poze in biserica, stiu ca era interzis Eram singur. Doar eu si Cel de Sus. Oricum, mi se pare o prostia chestia asta. Nu fac poze sa le vand pe urma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
roscatica Postat Decembrie 6, 2010 Share Postat Decembrie 6, 2010 E simplu: se interzice fotografierea cu blit pentru a nu se degrada picturile si se interzice fotografierea in general pentru a fi mai tentat sa cumperi vederi, pliante etc de la micul magazin ... Frumoase locurile, nu indeajuns vazute. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MotĂśrizer Postat Decembrie 7, 2010 Share Postat Decembrie 7, 2010 corect dar tipic romanesc, cer bani si nu putin, daca vrei sa fotografiezi platesti 100 de euro si cred ca te lasa si cu blitz Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
marook Postat Decembrie 7, 2010 Share Postat Decembrie 7, 2010 Superb! Doamne, si ce culori!!! Extinctoarele, insa... Am fost acum foarte, foarte multi ani pe-acolo... De-as mai putea ajunge in locurile astea macar inca o data!... Multumesc! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate