Sari la conținut

Nu Porneste Motorul


misionaru
 Share

Postări Recomandate

Salut, sunt prieten bun cu Thot, user aici pe forum care este detinatorul unui frumos motor Gs500E. Dansul nu poate posta azi deoarece este acasa racit stand aseara pana la 11 noaptea afara si nu mai are acces la internet. Din aceste motive obiective trebuie sa postez eu marea problema.

 

Aseara l-am ajutat sa isi monteze inapoi motorul dupa ce isi schimbase cuzinetii. Problema e ca la sfarsit motorul nu mai porneste. Am pus toate electricele, am pus contactul si cand sa pornim din buton s-a auzit un clac din partea stanga spate(partea cu frana) undeva in spatele bateriei unde sunt 3 cutii(sigurante cred) si nu porneste electromotorul. Se aude doar un clac. Mentionez ca luminile functioneaza, faza, claxon si toate becurile si uleiul si neutru si semnalizarea si faza lunga. In schimb motorul nu porneste.

 

Daca are cineva idee de ce sau ceva sugestii le astept cu nerabdare nu de alta dar ar cam trebui sa plecam saptamana viitoare amandoi la mare si nu vreau sa merg cu autocarul. :)

 

Multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

nu am umblat decat la motor, la segmenti. La sigurante si electromotor nu am umblat. Cred ca nu are destul curent intr-adevar. Trebuie impinsa poate asa porneste. :) Multumesc de sfaturi.

 

O sa va iasa ochii ca la melc impingand... Da-i curent cu cabluri de la o masina. "Clac"-ul pe care l-ai auzit este de la releul de pornire. Nu are suficient curent ca sa cupleze demarorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pai pana la urma ati schimbat cuzinetii sau segmentii sau ambele? Mai ales daca ati umblat la cuzineti ati incercat dupa ce ati inchis motorul sa vedeti daca se invarte?. Clancul ala poate veni ori de la curent insuficient in baterie ori de la faptul ca motorul se invarte prea greu sau deloc , in acest caz degeaba alimentezi cu o baterie mai mare ca nu vei reusi decat sa strici ( releul de pornire sau chiar demarorul)

Incearca intai sa vezi daca se invarte motorul ori cu o cheie direct pe arbore ( tre sa aiba un sistem ceva de invartire pe partea cu senzorul de aprindere) ori il bagi in viteza si il impingi da e mai sanatos cu cheia

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am schimbat doar cuzinetii dar motorul se invarte e testat deja :). Deocamdata nu a reusit nimeni sa-l impinga pentru ca eu sunt la servici si Thot in casa racit :D. Insa si eu tind sa cred ca e de la baterie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Multumesc la toti pentru raspunsuri.

Hai ca am iesit si eu din codru si am ajuns la o conexiune de net.

Nu pornea motorul de destept ce am fost cand am pus contactele :) . Contactul de la electromotor nu l-am pus la starter ci direct la baterie. Asa ca se auzea clack la starter dar nu-i dadea putere la electromotor.

Am remediat asta si am incercat iar sa-l pornesc si mi-am dat seama ca inecasem motorul :D . Scot bujiile, tai alimentarea, ii dau acceleratia la maxim si tin apasat pe start si-l tin asa sa se faca bine. Refac iar tot si incerc sa-l pornesc. Teapa, tot nu merge :D . Ma uit la bujii sa vad daca au scanteie, nu au :P

Acuma astept un ajutor mai specializat ca deja sunt depasit.

Am pierdut pana acuma 4 zile: 2 cu demontatu, 1 cu montatu (ca am schimbat ajutorul) si 1 cu depistarea cauze de ce nu porneste. Deja intru in ziua 5 pe care o pierd cu moto. Concluzia: de acuma fac numai in service orice, si schimbul de ulei tot acolo ice o sa-l fac ca mi-a ajuns cat timp mi-a mancat, :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Verifica firul de neutral.Daca nu e legat CDi`ul crede ca esti in o treapta de viteza si nu te lasa sa pornesti,shi mufa de la cric... acolo poa sa fie broblem`....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...