Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) Slabesc 30Kg, las nevasta acasa si usurez motoru cu 100Kg. Se imbunatateste raportul de forta (CP/Kg), obtin si cai mai multi si consum mai mic. Eeeeeee !!!... ce ziceti ?... sunt savant ???? Nu ! nu esti! puterea motorului este aceasi, atentie puterea, da? asa poti foarte bine sa maresti pinionul spate si ai schimbat cuplul:moto: in cazul asta nu faci decat sa te apropii de adevar, adica de ce da producatorul. axa came hot-cams, evacuare leovince, supape de titan, ambielaj tip sonda de pe motoretele de cross, volanta cu greutate scazuta...nu stiu cat am scos in plus, dar am scos sigur )) pt ca se simte dracovenia cand pleaca blana pana in ultima treapta pe mombra de coclaureala? sau pe fazer? Modificare facuta de mine anul trecut pentru un client pe un Kawa VN 1500: stage1- motocicleta stock testata pe dyno. Rezultat - 43 cai la roata si 113 Nm cuplu. stage2- schimbat tobele cu altele custom made . scurte pentru a raspunde mai bine la evacuare in ture mari si carburator stock inlocuit cu unul high performance Mikuni 46mm. Admisia modificata pentru high flow. Rezultat pe dyno 68 cai laroata si 161 Nm cuplu. stage3- montat kit nos (varianta wet) cu computer pentru "kick in - kick out" adica sistemul Nos cupleaza de la 2500 rpm si decupleaza la 5500 (chiar dupa ce motorul iese din banda de putere) si cupleaza din ce trepta de viteza vrei (eu l-am setat sa intre dintr-a 2a) . Rezultat 98 cai la roata si 210 Nm cuplu. Anul asta lucrez la ceva similar. Acelesi tip de motor. Desfacut bucati. construit big bore kit cu pistoane facute lka comanda pe CNC (capacitate 1700 cc) compresie marita de la 9:1 la 11,5:1 ambielajul recalit ,cuzineti mai tari pentru a rezista la presiuni de ulei mai mari.Ambielajul a fost rebalansat pentru noua greutate a pistoanelor, pompa de ulei cu debit marit, axe cu came construite de la zreo cu "lift" mai mare al supapelor si unghi modificat pentru a putea ridica motorul in turatii. Scaune de supape taiate cu 5 unghiuri. ,supape de inox pentru a rezista la temperaturi mai mari. si bineinteles nelipsitul Nos.Sper sa-l termin curand dar anca astept ultima transa de bani de la client. Mda! din fericire traiesti in alta lume. Oricum ce ai spus tu......jos palaria! Editat Februarie 21, 2012 de Florin -v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SorinSenior Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Cred ca raportul de forta e cel mai important. 100 de cai la un vehicul de 200Kg nu e lafel cu 100 de cai la unul de 1500kg Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 pai nu vorbim de rapoarte ci cum sa cresti PUTEREA la un motor prin tot felul de tertipuri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SorinSenior Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 pai nu vorbim de rapoarte ci cum sa cresti PUTEREA la un motor prin tot felul de tertipuri. Aaa ! OK !... am inteles. Oricum treaba cu slabitul a fost o gluma. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shin Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Pana acum cea mai buna solutie pt a creste puterea motorului pare sa fie ... sa-ti iei unu si mai mare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NePlace Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Pana acum cea mai buna solutie pt a creste puterea motorului pare sa fie ... sa-ti iei unu si mai mare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SorinSenior Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Pana acum cea mai buna solutie pt a creste puterea motorului pare sa fie ... sa-ti iei unu si mai mare Corect Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) mai bine ai pune intrebari specifice sau macar spune: am fieru cutare si bugetul X000 din contra. nu vreau sa ma apuc sa-l fac. era doar un topic pur de realizari si ce se poate face la o mobra. o discutie normala nu de lauda sau de furat idiei. daca doream asta cu adevarat oasta faceam. Topicul asta s a nascut in urma unei discutii la sectiunea motociclete de viteza R6. cum ca se pot obtine cai in plus dintr un banal schimb de ulei Editat Februarie 21, 2012 de Florin -v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Black_wolf Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Topicul asta s a nascut in urma unei discutii la sectiunea motociclete de viteza R6. cum ca se pot obtine cai in plus dintr un banal schimb de ulei daca schimbi si antigelu' motorul se raceste mai bine si mai cistigi vreo 6 cai(frumosi sau nu) + ca eo am lipit un sticker cu "RACING" pe bascula care mai imi livreaza 20 de ponei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
shin Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Io vreau sa trec de la 954 2003 la 1000rr 2007. Nu stiu de ce ) Ca-i mai nou probabil si ceva mia frumusica. In rest nu stiu daca mai e comoda, daca e simtitor mai puternica, daca e mai manevrabila sau daca merita upgrade-ul asa, per total PS: o sa mearga mai tare nenea ?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) daca schimbi si antigelu' motorul se raceste mai bine si mai cistigi vreo 6 cai(frumosi sau nu) + ca eo am lipit un sticker cu "RACING" pe bascula care mai imi livreaza 20 de ponei bravam acum sau.........? intra acolo si ai sa vezi......... Editat Februarie 21, 2012 de Florin -v Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SorinSenior Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Dar la turbo-compresie s-a gandit cineva ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 Dar la turbo-compresie s-a gandit cineva ? Sorin! asa cum spuneam si mai devreme ideea esta daca a facut cineva si cum. nu daca ne-am gandit sau o sa ne gandim. Vorbim de fapte concrete, de proiecte finalizate de un rezultat pozitiv simtitor. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SorinSenior Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Sorin! asa cum spuneam si mai devreme ideea esta daca a facut cineva si cum. nu daca ne-am gandit sau o sa ne gandim. Vorbim de fapte concrete, de proiecte finalizate de un rezultat pozitiv simtitor. OK !... m-ai pus la punct. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Am urmarit proiectul de la inceput si uite ce s-a realizat pana la urma.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Am urmarit proiectul de la inceput si uite ce s-a realizat pana la urma.. si curba nu arata deloc rau Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Florin Daniel Postat Februarie 21, 2012 Autor Share Postat Februarie 21, 2012 si curba nu arata deloc rau care este emoticonul care se traduce prin: vise tata vise nu ma treziti inca visez Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) asta-i facuta pentru dyno glory? sau sa rupa wheely bari? posibil si pentru dyno glory este in opinia mea o foarte buna forma de reclama off: poate bem o bere in rotterdam peste 3 saptamani? Editat Februarie 21, 2012 de raduprint01 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
TNG Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Tipul de pe busa din filmulet,este unul dintre cei.care au inventat si dezvoltat Ecueditor, softul cu care se poate resofta Ecu de hayabusa. Iar ce este pe dyno este una din lucrarile lui.. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
stulewa Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 pe mombra de coclaureala? sau pe fazer? pe ktm, evident... fazerul nu are bicicleta pentru asemena tuning Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NASU Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) Geo cu tot respectul pentru munca acelui om( si stiu ca are ceva in cutia craniana) nu cred ca poate scoate atata din 4 cilindrii, chiar si cu turbo si nos ,pur si simplu nu iese la calcul Uite si de ce zic asta Cu un motor care scoate tot pe acolo adica 560cp si un cuplu de 680 Nm dintr-un motor V8 cu cilindree de 4,4 twinturbo este vorba de motorul de pe noul BMW M5. Cred ca este imposibil sa scoti din motor de busa asa ceva chiar daca maresti cilindreea si o duci la 2000 de ex . Uite ce au facut baietii astia care au sudat 2 motoare de busa si 2800cc . Cum spunea cineva cred ca este doar reclama. Respect!!! Editat Februarie 21, 2012 de NASU Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
robog Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 (editat) Geo cu tot respectul pentru munca acelui om( si stiu ca are ceva in cutia craniana) nu cred ca poate scoate atata din 4 cilindrii, chiar si cu turbo si nos ,pur si simplu nu iese la calcul Uite si de ce zic asta Cu un motor care scoate tot pe acolo adica 560cp si un cuplu de 680 Nm dintr-un motor V8 cu cilindree de 4,4 twinturbo este vorba de motorul de pe noul BMW M5. Cred ca este imposibil sa scoti din motor de busa asa ceva chiar daca maresti cilindreea si o duci la 2000 de ex . Uite ce au facut baietii astia care au sudat 2 motoare de busa si 2800cc . Cum spunea cineva cred ca este doar reclama. Respect!!! nu e reclama...si motoarele nu sint sudate ci carcasa si vibrochenul sunt construite pentru V8 si sunt folosite doar cilindrii,pistoane,biele,chiuloase de hayabusa... motorul exista si poate fi achizitionat din UK la pretul de 30000 lire. dezvolta cca 700 cai ... Editat Februarie 21, 2012 de robog Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Februarie 21, 2012 Share Postat Februarie 21, 2012 Geo cu tot respectul pentru munca acelui om( si stiu ca are ceva in cutia craniana) nu cred ca poate scoate atata din 4 cilindrii, chiar si cu turbo si nos ,pur si simplu nu iese la calcul Uite si de ce zic asta Cu un motor care scoate tot pe acolo adica 560cp si un cuplu de 680 Nm dintr-un motor V8 cu cilindree de 4,4 twinturbo este vorba de motorul de pe noul BMW M5. Cred ca este imposibil sa scoti din motor de busa asa ceva chiar daca maresti cilindreea si o duci la 2000 de ex . Uite ce au facut baietii astia care au sudat 2 motoare de busa si 2800cc . Cum spunea cineva cred ca este doar reclama. Respect!!! sunt si buse de peste 700 de cai... in alta ordine de idei eu lucrez acum la un sistem twin-turbo pentru un mille. fiind v2 de turatie relativ joasa un turbo simplu ar fi cam degeaba... stay tuned! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
NASU Postat Februarie 22, 2012 Share Postat Februarie 22, 2012 Stiu despre ce este vorba in acel v8 care scoate ,,numai " 400cp si asta vroiam sa zic ca ce a facut tipul ala din filmuletul postat de tng care zice ca scoate 540cp mi se pare reclama. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
raduprint01 Postat Februarie 22, 2012 Share Postat Februarie 22, 2012 (editat) Geo cu tot respectul pentru munca acelui om( si stiu ca are ceva in cutia craniana) nu cred ca poate scoate atata din 4 cilindrii, chiar si cu turbo si nos ,pur si simplu nu iese la calcul Uite si de ce zic asta Cu un motor care scoate tot pe acolo adica 560cp si un cuplu de 680 Nm dintr-un motor V8 cu cilindree de 4,4 twinturbo este vorba de motorul de pe noul BMW M5. Cred ca este imposibil sa scoti din motor de busa asa ceva chiar daca maresti cilindreea si o duci la 2000 de ex . Uite ce au facut baietii astia care au sudat 2 motoare de busa si 2800cc . Cum spunea cineva cred ca este doar reclama. Respect!!! puterea aia se poate scoate chiar si fara oxid de azot din 1300 cc. motorul va tine foarte putin, va merge foarte rar, dar cand merge, merge partea mecanica la un asemenea proiect este relativ simpla comparativ cu partea de management al motorului. stiu in romania motoare de cilindree relativ mica de la 2 litrii, in special opel, la 3,5 litrii (bmw) care merg la 400+ cai pana la 900+ cai. diferenta intre ele o face bugetul alocat atat partii mecanice, cat mai ales gestiunii motorului. toate au scos puterea scontata pe dyno, dar cele cu soft ieftin sau carpit in general au sfarsit prin a topi pistoanele. si la mojoritatea nu tin transmisiile, daca nu se baga bani grei daca aveti rabdare, in link o masina lucrata profi in romania masina este de strada, adica se circula zilnic cu ea, si este fiabila se merge pe la 1000 de cai, cu posibilitatea de apasa un "buton" pentru 1500 de cai. aceeasi reteta se poate oricand aplica la motociclete, buget sa fie http://forum.4tuning...alpha-12-a.html si una mai on-topic, de la amicul Cesar: "Scaderea pierderii din randament pe ansamblul sistemului mecanic: transmisie finala usurata - lant mai usor (520), pinion fata race, foaie din dural - elimina o parte din pierderile de randament inertiale. Roti de cutie de viteze usurate. Alternator de curse. Pompa de apa electrica. Vilbrochen usurat. Discuri de ambreiaj din dural. Pistoane mai usoare, biele mai usoare, supape si arcuri de supape din titan." Editat Februarie 22, 2012 de raduprint01 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate