b374 Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 A folosit cineva pt benzina proasta? Ce? De unde? Are efect? M-am uitat prin toate benzinariile / hypermarket-urile / norauto etc in ultima vreme si nu am vazut decat diversi aditivi de fac minuni dar pe niciunul nu scria octane booster. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
XorX Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 nu o sa faci nimic cu el.. daca nu merge e din alta parte.. nici o benzina nu poate fi ATIT de proasta incit sa se simta ca pui aditiv in ea. Singurul rol al aditivului la benzina este stabilizarea lui atunci cind o lasi sa stea mai mult de 6 luni (nu mai face "paienjeni") Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 corect bec si XorX ..... de mentionat ar fi ca benzina cu cifra octanica mai mare face minuni doar intr-un motor performant ... nu te gandii ca pui benzina " d-aia scumpa" in dacie si mergi ca BMW-ul ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 22, 2012 Autor Share Postat Iulie 22, 2012 1, de unde gasesti benzina proasta? cum ti-ai dat seama ca e proasta? inca n-am gasit, o sa gasesc 2. daca nu ai modificat raportul de compresie, avansul si alte treburi la motor n-are nici un sens sa cresti cifra octanica a benzinei. ma gandesc ca daca lipseste varianta premium de aici, ar folosi sa am, nu? nu o sa faci nimic cu el.. daca nu merge e din alta parte.. nici o benzina nu poate fi ATIT de proasta incit sa se simta ca pui aditiv in ea. Singurul rol al aditivului la benzina este stabilizarea lui atunci cind o lasi sa stea mai mult de 6 luni (nu mai face "paienjeni") nu ma intereseaza stabilizator, detergent, facut minuni la motor, ma intereseaza strict ridicarea cifrei octanice in cazul benzinei proaste. corect bec si XorX ..... de mentionat ar fi ca benzina cu cifra octanica mai mare face minuni doar intr-un motor performant ... nu te gandii ca pui benzina " d-aia scumpa" in dacie si mergi ca BMW-ul ... vezi mai sus... nu vreau sa fac liniute cu ursuleti cu tenere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 da .. alimentezi de obicei din benzinarii dubioase ? acum ceva vreme am alimentat si eu ..( cred ca sunt vreo 3 ani .. de la o benzinarie de prin intorsura buzaului ..... dupa circa 15-20 de km .. m-am apucat sa demontez filtru de benzina si sa-l golesc de apa ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 22, 2012 Autor Share Postat Iulie 22, 2012 da .. alimentezi de obicei din benzinarii dubioase ? De obicei nu, as fi stiut de unde sa iau si ce efect are, deci nu era cazul sa intreb... sa zicem ca varianta "premium" o sa fie cam de 93 dar nu peste tot exista. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 (editat) ok .. pai aditivi buni gasesti de la LIQUI MOLLY , in functie de motor ( diesel , benzinar) / capacitate ai mai multe sortimente din care poti alege , eu am fost nevoit sa folsoesc atat ptr benzina cat si diesel ... o sticluta de aditiv se toarna la un rezervor plin ( 40-50 l) astea sunt valoriole date de ei , dupa 20-30 d ekm parcursi se simte o imbunatatire la raspunsul acceleratiei ,nemafiind nevoie sa dai acul la turometru peste cap ca sa simti ca pleci de pe loc , la diesel singura imbunatatire observata , nu mai afuma in ture mari aproape de plafonare PS vezi ca este LIQUI fabricat si ambalat in germania si mai este fabricat in germania si ambalat in UE ... preferabil ar fi prima categorie Editat Iulie 22, 2012 de R6 lover Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 22, 2012 Autor Share Postat Iulie 22, 2012 liqui moly au ceva ce m-ar interesa ( http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_8351.html?OpenDocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf sau http://www.liqui-moly.de/liquimoly/produktdb.nsf/id/en_2527.html?OpenDocument&land=GB&voilalang=e&voiladb=web.nsf - cred ca difera doar ambalarea la bax ) dar nu am gasit pe la nici un distribuitor in Romania. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 cu cat cantitatea care o cumperi e mai mare cu atat iesi mai ieftin ... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 22, 2012 Autor Share Postat Iulie 22, 2012 cu cat cantitatea care o cumperi e mai mare cu atat iesi mai ieftin ... doar sa gasesc de unde... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat Iulie 22, 2012 Autor Share Postat Iulie 22, 2012 Astea nu fac rau ambreiajului umed? E aditiv de benzina, daca ajunge ala in ulei si de acolo in ambreiaj cred ca am probleme mai mari decat benzina proasta Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
R6 lover Postat Iulie 22, 2012 Share Postat Iulie 22, 2012 doar sa gasesc de unde... eu am comandat anul trecut de pe net .. sa vad daca mai am factura si iti spun exact ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
fesu' Postat Iulie 23, 2012 Share Postat Iulie 23, 2012 ok .. pai aditivi buni gasesti de la LIQUI MOLLY , in functie de motor ( diesel , benzinar) / capacitate ai mai multe sortimente din care poti alege , eu am fost nevoit sa folsoesc atat ptr benzina cat si diesel ... o sticluta de aditiv se toarna la un rezervor plin ( 40-50 l) astea sunt valoriole date de ei , dupa 20-30 d ekm parcursi se simte o imbunatatire la raspunsul acceleratiei ,nemafiind nevoie sa dai acul la turometru peste cap ca sa simti ca pleci de pe loc , la diesel singura imbunatatire observata , nu mai afuma in ture mari aproape de plafonare PS vezi ca este LIQUI fabricat si ambalat in germania si mai este fabricat in germania si ambalat in UE ... preferabil ar fi prima categorie germania tot in ue este ))) din surse (foarte) sigure liqui-moly nu produc si nu ambaleaza decat la ei in de. Astea nu fac rau ambreiajului umed? desi e vorba de aditiv de benzina... nu, aditivii pentru ulei nu strica ambreiajul si nici nu-l fac sa patineze. astea-s mituri. am folosit liqui cu mos2 in cantitate dubla si n-a avut nici o treaba... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gtr 1000 Postat Iulie 24, 2012 Share Postat Iulie 24, 2012 Atentie mare !!! Un aditiv care modifica cifra octanica ,nu va modifica ABSOLUT NIMIC la o benzina proasta ! Si cand zic proasta, nu ma gandesc la cifra octanica a acelei benzine, ci la " contaminarea " acelei benzine cu apa si tot felul de"aditivi" adaougati de soferul cisternei care a transportat benzina,sau "pompagiul" care o vinde. Daca o benzina are cifra octanica mica, nu se cheama ca acea benzina este proasta ! Si in Rusia,in orient,daca gasesti o benzina de CO 75,daca nu are apa, vei constata cu surprindere ca motorul tau merge binisor cu acea benzina.Nu va dezvolta puterea maxima constructiva, poate ca va mai "tacanii" asa din cand in cand,dar va merge. Si asta au constatato cei care au folosito la motoare cu injectie de benzina si senzor de detonatie ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
adiy32 Postat Iulie 24, 2012 Share Postat Iulie 24, 2012 (editat) Liqui gasesti gasesti pe BD.GLORIEI(mai cunoscut ca Damaroaia),inainte cu o statie de capatul tramvaiului 24!Este un parculet si peste drum un magazin de uleiuri,aditivi,etc! Editat Iulie 24, 2012 de adiy32 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
cata_30 Postat Iulie 24, 2012 Share Postat Iulie 24, 2012 una e benzina rafinata cu cifra octanica mare si e altceva sa o aditivezi.....e o problema si de vanzare la peco Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
mircea_simson Postat Iulie 24, 2012 Share Postat Iulie 24, 2012 Atentie mare !!! Un aditiv care modifica cifra octanica ,nu va modifica ABSOLUT NIMIC la o benzina proasta ! Si cand zic proasta, nu ma gandesc la cifra octanica a acelei benzine, ci la " contaminarea " acelei benzine cu apa si tot felul de"aditivi" adaougati de soferul cisternei care a transportat benzina,sau "pompagiul" care o vinde. Daca o benzina are cifra octanica mica, nu se cheama ca acea benzina este proasta ! Si in Rusia,in orient,daca gasesti o benzina de CO 75,daca nu are apa, vei constata cu surprindere ca motorul tau merge binisor cu acea benzina.Nu va dezvolta puterea maxima constructiva, poate ca va mai "tacanii" asa din cand in cand,dar va merge. Si asta au constatato cei care au folosito la motoare cu injectie de benzina si senzor de detonatie ! Te rog sa-mi spui si mie ce are cifra octanica cu apa.Umblu cu benzina din Ukraina si nu are apa si octanica este OK. Daca nu poti ajuta macar nu pacalii oamenii ca unii probabil te si cred Numai bine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gtr 1000 Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Te rog sa-mi spui si mie ce are cifra octanica cu apa.Umblu cu benzina din Ukraina si nu are apa si octanica este OK. Daca nu poti ajuta macar nu pacalii oamenii ca unii probabil te si cred Numai bine Te rog sa te uiti la prima postare din acest topic ! ! ! Ce vezi ? < " A folosit cineva pt benzina proasta? Ce? De unde? Are efect? " > Eu am vrut doar sa "deschid" ochii colegilor de ghidon,ca benzina cu cifra octanica mica,nu este benzina "proasta" ! Benzina proasta este cea contaminata in dulcele stil balcano-romanesc,cu apa ,etc !!! Asta este o benzina cu cifra octanica necorespunzatoare ,eventual,la utilajul omului. Am vrut doar sa se inteleaga,ca daca ai luat teapa de la o benzinarie, fie ea si cu nume sonor,poti sa pui aditivii lui Dumnezeu,ca tot nu te ajuta .Asta asa, in cazul in care el ar fi vrut sa spuna prin "benzina proasta",benzina cu apa sau mai stiu eu ce, sa nu dea banii aiurea ci mai degraba sa schimbe benzina din rezervor. Din partea mea,asta a fost intentia ! Si daca te-am " pacalit " cu ceva, IMI CER SCUZE in fata tuturor, umil, cu caciula in mana !!! Din partea mea ,consider ca ne putem oprii aici cu "poluarea" topicului ! Merci,si cele bune ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
binox Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Din cate stiu eu exista si aditivi pe care-i bagi in rezervor in cazul in care ai apa in benzina. Parca sunt pe baza de metanol, nu mai stiu sigur.Eu n-am folosit dar cineva mi-a spus ca ar fi folosit la masina si ar fi avut efect. Referitor la motoarele cu senzor de detonatie, e normal ca alea sa mearga ok si cu benzina cu cifra octanica mai mica pentru ca-si pot ajusta automat avansul in cazul in care benzina detoneaza. Probleme pot aparea la motoarele cu raport de compresie foarte mare(deobicei supersporturile) , fara senzor , dar presupun ca nu e cazul aici. Dupa logica mea un motor pe injectie ar trebui sa fie mai putin sensibil la apa din benzina decat un motor pe carburatie.(totusi s-ar putea sa ma insel la treaba asta ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
b374 Postat August 22, 2012 Autor Share Postat August 22, 2012 Update... benzina de 80 si probleme majore n-au fost... se oprea singura la relanti si tragea prost dar in turatie mergea bine. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate