Grigore Dolghin Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Deodorantul e rece fiindca atunci cand il pulverizezi isi mareste volumul, ceea ce are ca efect racirea lui. Frigiderul functioneaza pe acelasi principiu. doh..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dumitrasrazvan Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Deodorantul e rece fiindca atunci cand il pulverizezi isi mareste volumul, ceea ce are ca efect racirea lui. Frigiderul functioneaza pe acelasi principiu. doh..... Si cand nu il pulverizez (sta in recipient) e cald, nu? Din cauza presiunii... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dumitrasrazvan Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Atunci poate ne explici si principiul motorului Diesel Daca ar avea vreo legatura cu "explozia" cauciucului ti l-as explica. Dar avand in vedere ca in timpul mersului nu-ti mareste nimeni presiunea in pneu ... nu vad rostul. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore Dolghin Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Si cand nu il pulverizez (sta in recipient) e cald, nu? Din cauza presiunii... Nu. Poate sa fie rece chiar daca este comprimat. Cand comprimi un gaz temperatura lui creste. Dar odata ce ACTIUNEA de comprimare se opreste, caldura se degaja in mediul incojurator. Repet - temperatura creste DOAR atat timp cat se exercita forta de comprimare; cand aceasta inceteaza, cresterea temperaturii se opreste si ea. Functie de cat de bine izolat termic este recipientul respectiv, ajunge la temperatura inconjuratoare mai repede sau mai tarziu. Daca era cum zici tu, luai premiul nobel pentru inventarea primului perpetuum mobile. Comprima un gaz si voila, caldura gratis for ever..... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dumitrasrazvan Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Nu. Poate sa fie rece chiar daca este comprimat. Cand comprimi un gaz temperatura lui creste. Dar odata ce ACTIUNEA de comprimare se opreste, caldura se degaja in mediul incojurator. Repet - temperatura creste DOAR atat timp cat se exercita forta de comprimare; cand aceasta inceteaza, cresterea temperaturii se opreste si ea. Functie de cat de bine izolat termic este recipientul respectiv, ajunge la temperatura inconjuratoare mai repede sau mai tarziu. Daca era cum zici tu, luai premiul nobel pentru inventarea primului perpetuum mobile. Comprima un gaz si voila, caldura gratis for ever..... Asa este, dar parca vorbeam de "explozii", pneuri, etc. Nu cred ca se mai aplica ce spui tu. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Grigore Dolghin Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Corect, nu se aplica eu doar am raspuns la intrebare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
dumitrasrazvan Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Corect, nu se aplica eu doar am raspuns la intrebare Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Jorge Lorenzo Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 (editat) Daca tot va contraziceti pe tema asta cu presiunea in pneuri, hai sa va arat eu aici ceea ce spune un pilot din MotoGP, Nicky Hayden: “After warm-up Bridgestone told me the hard tyre I was planning to use for the race might blister, so they wanted me to use the extra-hard,” said Hayden. “I said ‘no way’, so we raised the pressure in the hard tyre instead.” Increasing tyre pressure reduces temperature but also shrinks the contact patch which reduces grip. Sursa Editat Iulie 25, 2012 de bogdan_gba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
silvik1313 Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 (editat) Ati amestecat doua chestii diferite aici, legate de temperatura. Este clar ca o presiune mare in pneuri face ca suprafata de contact a cauciucului pe asfalt sa fie mai mica, deci frecarea este mai mica de unde rezulta temperatura mai mica. Evident, exista si alte consecinte ale presiunii din pneuri. Dar repet, temperatura pneurilor nu are nicio legatura cu legea gazelor, deodorante, frigidere si aere conditionate ci este o problema mecanica, un rezultat al frecarii. Editat Iulie 25, 2012 de silvik1313 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
scania.topline Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 A devenit un topic tehnic, uitandu-se complet scopul lui. Deci: mai stie cineva ceva despre cei doi motociclisti?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
pasatux Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 Alt topic ce-o ia in balarii Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SiD Postat Iulie 25, 2012 Share Postat Iulie 25, 2012 mbine, mmha mbucur. Stau-De-6 NU ARE NIMIC DE ZIS ? Sau sta degeaba prin zona lui? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Stau-De-6 Postat Iulie 26, 2012 Share Postat Iulie 26, 2012 Stau-De-6 NU ARE NIMIC DE ZIS ? Sau sta degeaba prin zona lui? Imi place cum se balacaresc oamenii, ca pe fiecare topic, de altfel. Pt cei interesati: motociclistii n-au stat nici macar 24 de ore in spital. Sunt bine, au plecat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
scania.topline Postat Iulie 26, 2012 Share Postat Iulie 26, 2012 Imi place cum se balacaresc oamenii, ca pe fiecare topic, de altfel. Pt cei interesati: motociclistii n-au stat nici macar 24 de ore in spital. Sunt bine, au plecat. Bine de stiut. Multumesc de informatii. mbine, mmha mbucur. Ai mancat m&m? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
SiD Postat Iulie 26, 2012 Share Postat Iulie 26, 2012 Bine de stiut. Multumesc de informatii. Ai mancat m&m? Vroiam sa schimb aerul caterincii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate