Sari la conținut

Jorge Lorenzo

Super Membru
  • Număr conținut

    3.720
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de Jorge Lorenzo

  1. N-am mai intrat de mult pe forum, nici macar sa citesc mesajele voastre (job-ul e de vina ), dar nu am uitat ca aici gasesc pasionati de Formula 1. Din pacate, noi suntem pasionati, dar Formula 1 s-a schimbat in asa hal, incat nici macar pilotii nu mai au satisfactie in aceasta competitie. Ce sa mai spunem de noi, cei care ne uitam din fata TV-ului? Va las mai jos un clip ca sa intelegeti ce zic: https://www.youtube.com/watch?v=e5yoldSte64
  2. Jorge Lorenzo

    accident dn1

    Am vazut si eu urmarile accidentului cand ma intorceam de la Smaeb. Din cate am putut observa, soferul a vrut sa intoarca pe linia dubla continua si nu s-a asigurat. Nu l-am vazut pe motociclist, era doar politie si pompieri la fata locului (plus vreo 2 motociclete oprite pe dreapta)
  3. Din cate am inteles, F1 o sa fie si pe Dolce si pe Digi.
  4. @Method: Legat de dezvoltarea motoarelor de strada... cred totusi ca inginerii, constructorii de masini mai bine zis, vor apela tot la solutia cea mai simpla. Adica in loc sa caute si sa dezvolte solutii precum cele spuse de tine, le va fi mult mai usor sa ataseze un motor electric si astfel creste performanta, scade consumul Garantat asta e viitorul apropiat... motoare turbo de capacitate cilindrica redusa, alaturi de motor electric. Hibrid. Si deja ne uitam la Porsche 918 cat de eficient poate sa fie. Un hipercar cu performante de neimaginat acum cativa ani, care sa consume cat o masina cu 150 de cai (si asta atunci cand motorul termic e pornit tot timpul... daca mai mergi si pe full electric, deja consumul e nesimtit de mic) Dupa ce n-o mai fi petrol, vom avea doar masini electrice. Oricum, din punctul meu de vedere, viitorul nu e rau deloc. Tesla are chiar si in prezent tehnologii impresionante; pe langa acceleratia extraterestra, capacitatea masinii de a se conduce singura, etc., am inteles ca si statiile alea de incarcare denumite "superchargers" incarca masina la 50% in circa 20 de minute. Deci pe viitor garantat timpul de incarcare o sa scada si mai mult, iar autonomia bateriilor va fi mult mai buna. Asta pe langa inmultirea statiilor de alimentare.
  5. Mda... m-am uitat si eu adineauri, insa doar la 3 sferturi din el. Nu prea m-a impresionat... adica iti arata exact ce s-a intamplat in ultimii ani in motogp cu cei 6 piloti. Despre unii se vorbeste mai mult, despre altii mai putin. Dar e ca un rezumat al celor intamplate. Mi-ar fi placut mai multe comentarii din partea pilotilor, ceva muzica pe fundal ca sa iti starneasca ceva emotii. Nu stiu, ii lipseste ceva. Probabil si faptul ca am urmarit in detaliu ultimii ani de motogp, sesiuni de antrenamente, declaratii, analize, discutii, etc. si probabil cunoscand bine cele intamplate, nu mi s-a mai parut impresionanta relatarea evenimentelor din documentar. Mai misto mi s-a parut trailerul Si da, sunt de acord cu bibi... e cam fara sare vocea lui Brad Pitt.
  6. Bravo lui ca nu i-a cedat locul... frate, esti atat de rapid incat poti sa il depasesti cu usurinta pe cel din fata mea? atunci depaseste-ma mai intai pe mine. Daca era vreo decizie care sa influenteze soarta campionatului, atunci intelegeam. Dar sa il pui pe Verstappen sa se dea la o parte doar pentru ca in spate coechipierul sau are pneuri mai noi, mi se pare o prostie.
  7. M-am uitat si eu astazi la o parte din cursa de F1 de la Singapore... m-am uitat fiindca am auzit ca e Vettel in pole, iar astia de la Mercedes sunt cam varza, si am zis ca o sa fie interesant. A fost ok, dar tot cam anosta cursa... abia daca am vazut 3 depasiri, in rest trenulet si cateva incidente. Apropo, acum am auzit si eu de "virtual safety car"... ce naiba mai e si asta?
  8. Dupa cum probabil stiati, echipa Forward racing are probleme... Contractul dintre ei si Bradl a fost reziliat de comun acord, iar acum germanul a semnat cu Aprilia. Va fi coleg de echipa cu Bautista pentru restul sezonului.
  9. Intr-o zi il vad pe un vecin care are un scuter chinezesc ca tot da ture pe strada si discuta cu un alt vecin aratand spre scuter. Ma bag in seama cu el, imi zice ca a schimbat cauciucul pe fata si dupa ce a pus roata la loc, nu mai tine frana. La fel, se auzea un huruit teribil cand impingeai scuterul, cel mai praf in ale mecanicii sa fi fost si tot iti dadeai seama ca ceva freaca de disc, iar acel ceva sigur nu era placuta Am ras o gramada cand i-am desfacut etrierul si am vazut ca pusese ambele placute fata in fata pe o singura parte a discului (exact ca in pozele atasate pe acest topic). Nu credeam ca o sa mai vad vreodata un alt caz, dar iata ca se poate intampla chiar si la un service )) Pe vecinul meu l-am inteles, e mai in varsta, e gras, se apleaca greu a pus si el roata la loc si n-a nimerit cu discul printre placute. Dar la un service moto sa faci greseala asta, mi se pare incredibil. Si nu mai vorbesc de greseala in sine, dar sa nu iti dai seama dupa huruit si dupa ce clientul iti spune ca ceva nu e in regula cu frana, inseamna ca e cazul sa inchizi service-ul urgent.
  10. Asa este. Masuri de securitate sunt, mai ales in F1... de la Senna nu mai murise nimeni. Si cu toate masurile de protectie, nu s-a gandit nimeni ca o macara poate fi periculoasa la marginea circuitului... credeau ca steagul galben e suficient pentru ca pilotii sa nu piarda controlul masinilor si sa iasa in decor lovind macaraua. Acum cu siguranta lucrurile se vor schimba in acest sens (daca nu cumva deja s-au si schimbat). Imi pare rau de Bianchi, mai ales ca s-a chinuit si el si familia timp de 9-10 luni.
  11. A murit Jules Bianchi... Habar n-aveam in ce stare se mai afla, ma gandeam ca si-o fi revenit...
  12. Nu am apucat sa vad acel shootout de mai sus, dar l-am vazut/citit pe cel de la motousa (link mai jos). Aveti clipuri video in link, puteti sa le vedeti doar pe alea ca acelasi lucru e spus si in text. https://motousa.uberflip.com/i/525234-motousa-2015-06-issue-06
  13. Eu din cate stiu, n-au transmis live pana acum. Erau doar emisiuni cu rezumate ale zilei, in genul celor de la etapele de raliu.
  14. Audi. Apropo, cei de la Nissan vor participa inca de anul asta, corect? Chiar sunt curios cum se vor descurca, avand in vedere ca masina lor e total diferita fata de celelalte. Chiar daca nu vor avea rezultate prea bune, e de apreciat faptul ca au ales sa vina cu ceva nou, complet diferit... nu au incercat sa copieze un design care functioneaza si sa incerce sa il imbunatateasca. Ei au ales sa plece de la 0. Bravo lor. Si imi place ca aceasta competitie e printre putinele care ofera ceva mai multa libertate, si ii lasa pe ingineri sa isi puna ideile in practica. E interesant de vazut clipul de mai jos despre Nissan GT-R LM Nismo:
  15. Eu n-am vazut nicio cursa de F1 anul asta O singura data m-am uitat ceva mai multe tururi, si atat. Nu ma mai atrage... e prea plictisitor.
  16. Un review foarte interesant facut de Marcel Irnie (pilot canadian de SBK), despre modelul S1000RR 2015. E putin cam lung, dar auzi multe lucruri interesante din perspectiva unuia care chiar stie sa foloseasca motocicleta aia asa cum trebuie
  17. Sunt fan McLaren (deci RWD), dar scuza-ma... - Porsche 918 Spider - Lamborghini Aventador (versiunea 750-4 SV a scos recent un timp sub 7 minute pe Nordschleife) - Lamborghini Huracan - Audi R8 - Nissan GT-R - Porsche 911 Turbo S Nu stiu daca in vreuna din masinile astea te-ai simti naspa din cauza sistemului de tractiune integrala. Eu am mers cu un EVO X si mi-a placut maxim.
  18. E corect. Dar oricum, vorbim de linie dreapta... accelerare (nu neaparat cu plecare de pe loc), deci o situatie in care poti folosi 100% din ce poate motocicleta, chiar daca nu esti vreun pilot prea talentat. Mai ales la motocicletele astea (s1000rr, h2, zx10r) pline de electronica, unde motocicleta stie singura sa nu se salte pe o roata, sa nu invarta roata in gol, sa taie aprinderea la schimbarea treptei, etc. Sunt convins ca H2 trage de rupe... mai ales de la turatii joase. Problema e ca atunci cand un SBK intra in plaja de turatii unde se simte cel mai bine, diferenta nu mai e asa mare. Iar Kg alea multe in plus pe care le are H2-ul, conteaza si ele foarte mult.
  19. In sfarsit cei de la Lotus au conceput un monopost special pentru Pastor Maldonado :
  20. Trage, dar nu atat de tare pe cat credeam initial. Adica ma asteptam ca un motor de 1000 supraalimentat sa manance pe paine SBK-urile in linie dreapta. Mai ales ca anuntau peste 200 de cai putere. Iata ca nu e chiar asa: Urmariti tot clipul, dar la 0:45 e partea interesanta: Si altul, cu un ZX10R https://www.youtube.com/watch?v=tDK4O-hb7Y4
  21. Da, am incercat si eu sa ma uit la cursa, dar nu ma mai atrage deloc. Pur si simplu nu ai nicio emotie, nimic. Mai multa placere iti face sa te uiti pentru a 50-a oara la Singur Acasa pe ProTV, sau la Titanic
  22. Weekend-ul asta nu imi fac probleme pentru livestreaming, ca oricum sunt la munca
×
×
  • Creează nouă...