Sari la conținut

Sa intocmim o ...


Vrsv Gunoier
 Share

Postări Recomandate

Cu ce ar cam avea nevoie omu' cand pleca cu cortu" asa ca incep io"

 

cort

sac

patura

haine groase

pantaloni

ciorapi

bricheta

medicamente

bautura

mancare

gratar

tigaie

sare

piper

tacamuri

cutite

topoare

scule

aparat foto

sapun

prosop

pasta

hartie

cana

folie

 

completati voi cu restu'

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu ce ar cam avea nevoie omu' cand pleca cu cortu" asa ca incep io"

 

cort

sac

patura

haine groase

pantaloni

ciorapi

bricheta

medicamente

bautura

mancare

gratar

tigaie

sare

piper

tacamuri

cutite

topoare

scule

aparat foto

sapun

prosop

pasta

hartie

cana

folie

 

completati voi cu restu'

Mai adauga 5-10 m de sarma si sfoara,o lopata de armata

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da la mobre nu va ganditi :scratch: si numa la voi :crack: . Camera de rezerva , cilindri , pistoane , segmenti , platine , leviere , bobine de inductie , pompa si ar mai fi dar nu-mi vine acu in minte .

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Completez la ce s-a scris;

 

Saltea gonflabila + perna gonflabila - foarte utile la dormit comod;

Scaun pliant si masa plianta - utile si astea;

Pompa de saltea (de picior sau electrica) - altfel nu ai ce face cu salteaua;

Prelungitor cu stecher 30-40 m - majoritatea campingurilor ofera curent electric;

Veioza pentru luminat noaptea in cort;

Aragaz cu butelie de voiaj;

Aparat tantari + Pastile;

Sfoara rufe+clesti;

Un laptop micut - si asta e foarte util;

Cine crede ca nu incap toate astea pe o motocicleta (pe o moto mica de 150 cc) se inseala:

post-45393-0-73824900-1344883067_thumb.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da la mobre nu va ganditi :scratch: si numa la voi :crack: . Camera de rezerva , cilindri , pistoane , segmenti , platine , leviere , bobine de inductie , pompa si ar mai fi dar nu-mi vine acu in minte .

 

ionele, sa speram ca nu e cazu'

 

apropos, cu cine pleci?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator VULPOIU

Mai aveți oleacă Âşi o luați Âşi pe mama soacră. Cu nevastă cu tot. Sau invers.

 

în fine, toate au o logică.

principiul modern ar fi multifuncționalitatea. Reduce din volum/greutate. Adică un briceag multifuncțional (are lingură, furculiță, cuțit, tirbuÂşon, etc), brichetă cu lanternă, etc.

 

1. Ce ce te duci? Călare. Ce-ți trebe? Să meargă. Păi o iei pe căprării:

- roatele. Verifici starea anvelopelor. Apoi: valvă, cameră, petec anvelopă/cameră. Leviere de scos anvelopa. Pompă de umflat / minicompresor 12v, util Âşi la umflatul saltelei

- transmisia. Verifici lanțul. Foaia. Pinioanele. Jocul în rulmenți.

- frînele.

- electrica. Becuri, siguranțe, papuci, cablu, bujii.

- motorul. Segmenți. Nu se Âştie niciodată.

 

ÂŞi, scule: cuțit, Âşurubelniță reversibilă, cleÂşte papagal (salvezi spațiu cu multifuncționalitatea acestora din urmă), levierele de scos anvelope cu capurile pentru strîns (la Planetă am aÂşa ceva originale), cheie bujie, cheie fixă reglabilă. tubulară mărimea unde-i bîja de umblat altfel (cap chiulasă de regulă), imbus la fel.

Ulei de amestec.

 

Bun. Mergătoarea are tot.

 

2. Unde te duci? la munte/mare. Unde stai? Cu cortul. Păi:

- cort cu supratena lui sau foaie de cort / folie plastic

- izopren / mai nou se merge pe saltea gonflabilă - e mai practică Âşi la fel de voluminoasă.

- pompă de saltea, de picior, dacă nu ai mini-compresor sau tub sub presiune umplut la ultima vulcanizare

- sac de dormit / pătură

- haine moi, uscate, de schimb Âşi la nevoie

- lenjerie curată la bunul-simț (nu fără, nu o cutie... 2-3 chiloți, 2-3 perechi de Âşosete, 2-3 tricouri etc. în funcție de perioada Âşederii)

- flanele de corp / treining

Cantitatea hainelor e relativă. În funcție de durata Âşi tipul Âşederii. De preferat cît mai puțin bagaj pe motor.

- igienă. Prosop, săpun, hîrtie igienică musai! asta e polivalentă, sau Âşervețele / Âşervețele umede

ÂŞi aci e relativ. Dacă vrei să te bărbiereÂşti în fiecare zi, sau să te speli pe dinți la o Âşedere de după o noapte, înainte de plecarea spre casă

- medicale: pansament, leucoplast, aspirină, dezinfectant/neutralizant (rachiu, palincă, alcool sanitar, iod, soluție salină, apă oxigenată.... )

- lanternă frontală - cîÂştigi o mînă liberă

- sursă de foc, de preferat brichetă anti-vînt care au Âşi lanternă, mai nou.

 

3. Ce faci? ieÂşire cu cortul, urcare pe munte... trebuie să mănînci/bei. Cu ce?

- există seturi de camping, dar Âşi separat lingură/furculiță/cuțit multifuncțional/cană/oală

- papa: conserve Âşi biscuiți musai, indiferent că ai Âşi carne de grătar cu legumele de pe lîngă el.

- o sticlă de Âşi pentru apă, mărime medie (1,5-2 litri)

- ață/ac pentru cusut

 

Mai sunt Âşi altele care nu-mi vin acum în minte, dar de regulă se găsesc de cumpărat, ecceptînd cazurile cînd se organizează expediții pe vîrf, acolo participă de regulă oameni cu experiență care Âştiu ce Âşi cum,

o întrunire moto la margine de pîrău e cam ca... după casă.

 

Restul sunt alese în funcție după placul Âşederii. Că îți iei telefon, chitară, camere, beutură.....

Editat de VULPOIU
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator VULPOIU

Păi ...NU! Nici documentele tale Âşi a motocicletei, le laÂşi acasă să nu le pierzi! :blink: Ca Âşi casca din cap, dacă cazi Âşi-o strici?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

imi place topicul asta.mai pun si eu ceva pe lista : telefon mobil + incarcator. incarcator si pt aparat foto.sac menajer,ca sa ocrotim natura. :cheers:

Acu pentru incarcatoarele alea musai trebe gasit un brad conectat la retea :crack: ca acolo nus de unde faci rost de curent electric numa daca meri la vre-o pensiune iar in privinta sacului menajer alai musai sa il avem ca e pacat de cat gunoi este in natura de te doare sufletu cand vezi atata nesimtire din partea unora . :cheers:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator VULPOIU

Sacii, da , de adăugat. Buni la strîns dinurma, dar mai ales la băgat rucsaci/picioare/altele de protecție împotriva apei!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cel mai important lucru, de departe e "palinca de prune" !!! :friends:

 

De aici vreau să încep, deoarece, dacă nu zicea Silviu, veneam eu cu ideea și apoi o argumentam. Acum, nu mai am de făcut decît să argumentez! Deci, pe primul loc și de departe, cel mai important: pălinca are rolul cel mai tare (dintre multe alte roluri) de combustibil! Bine, după ce e filtrată de rinichi, evident! Deci, se bea pînă la saturație (aici se exclud băutorii cu ecșperienție ca Silviu și Berchezu, la care nu s-a găsit indicator de saturație, scala lor fiind defectă sau subdimensionată), apoi se dă la boboci (se exclud iarăși cei din categoria grea) și apoi te piși în rezervor! Cifra octanică a pișatului ce rezultă este mult peste cea a benzinei de la peco, mi-a zis mie o pecoiță (pentru cine nu cunoaște termenul, e fata aia care știe să folosească foarte bine pompa)! Dacă motocicleta nu pornește, tot pălinca filtrată e utilă, te piși pe ea de motocicletă! Aici se vede altă calitate a pălincii filtrate, pe post de indicator meteorologic, dacă te-ai pișat pe pantaloni înseamnă că ți-ai dat seama din ce parte bate vîntul. Mai departe, dacă ai făcut pe pantaloni, rezultă că procesul de spălare a pantalonilor e deja înfăptuit, deci n-ai nevoie de pantaloni de rezervă! Un mare cîștig: ușurarea bagajelor!

Trecem mai departe la alt obiecte util ce nu trebuie să lipsească din bagajul motociclistului posesor de comunistă: kur-papier! După prima folosire nu se aruncă! Se pune la uscat pentru a se refolosi pe post de combustibil! Pe post de aragaz se folosește prima conservă găsită pe frumoasa și curata pajiște unde se campează, în care se îndeasă kur-papier-ul uscat și i se dă foc. Deasupra, în casca motociclistului - Wehrmacht, evident (tot motociclistul comunist trebuie s-o dețină, nu-i așa?) - se prepară haleala. Rezultă a doua folosire a căștii, ceea ce ne duce cu gîndul la altă ușurare de bagaj! A treia utilizare este cunoscută, pe post de țucal!

Continuăm cu alt obiect strict necesar la care putem renunța cu ușurință, cortul. Cine are nevoie de un obiect plin de piedici, cum sînt ancorele sau fermoarele, pe care, oricum, nu-l găsești după ce ai filtrat pălinca? De ce să te obosești să-l întinzi ca apoi să vină un bețiv nenorocit de roacăr cu cioper care să se culce în el și să-l umple de borîtură? La gunoi cu el!

Sacul de dormit... ce e ăla? Păi geaca dă piele ce e? N-am dreptate? Sărim peste acest obiect greu și inutil - făcut inutil și de pălincă, nu?

Haine de schimb... Ha! Ha! Ha! Ce nevoie ai? După ce dai jos „sacul de dormit” prezentat mai sus, ajungi la cămașa - obligatoriu kaki/camuflaj - și te duci să faci baie în rîu! Cum care rîu? Păi ce, ești prost și n-ai campat lîngă rîu? Păi atunci cum faci baia anuală care să te ajute să-ți găsești tricoul cu Metallica? Deci, fără rîu, campingul e ca nunta fără lăutari, ca pișatul fără bășină... ceea ce ne reamintește de alte obiecte de lăsat acasă! Chiloții! De obicei, aceștia se îmbracă cu partea galbenă în față și cu cea maro în spate! Deci, după ce s-au purtat în acest mod pînă s-a fixat culoarea, se trece la folosirea lor schimbînd culorile, ceea ce arată de ce n-avem nevoie de pereche de schimb! Ciorapii! Aceștia se poartă pînă cînd nu mai poți sta singur cu tine însuți de la duhoarea lor! Mirosul pătrunzător îi va alunga și pe țînțari, dar și pe urși! De aici se observă de ce nu e nevoie de Autan sau alte prostii de alungat insectele sau animalele sălbatice. A doua zi, ciorapii pot fi folosiți ca obiecte de joacă, putînd fi folosiți ca bumerang sau bîtă, pentru că s-au întărit, așa cum e normal! Să nu ți se pară ciudat că se întăresc, chiar dacă după ce i-ai dat jos de pe picioare și i-ai aruncat către primul copac s-au lipit de acesta!

Trecem mai departe la ustensile strict necesar în camping. De aragaz nu mai discut, am explicat în al doilea paragraf cum se face unul la fața locului. Briceagul! Da, acesta e foarte util! Doar să nu uiți să-l cureți după ce ți-ai rașchetat chiloții! Aceștia se rașchetează înainte de încă o întoarcere, ca să se scape de culorile prezentate mai devreme! Chibriturile! Foarte utile pentru a-i da foc motocicletei care nu mai vrea să pornească! Păi cum să pornească dacă te-ai pișat în rezervor? Cum ziceam, poți să te piși pe ea și apoi să-i dai foc! Dacă i-ai dat foc, rezultă că n-ai nevoie de scule și piese de rezervă!

 

Aș mai zice, dar văd că nu mă ia nimeni în serios! Acest post NU este un pamflet, ci reflectă întocmai (și la timp!) concepțiile mele de nezdruncinat, pe care le-am căpătat în scurtele perioade de lipsă a combustibilului amintit de Silviu! Trebuie să precizez că aceste idei se referă mai ales la motocicliștii care merg cu solo-uri! Cei care merg cu atașistele au posibilitatea de a căra mult mai multe bagaje, nu au problema volumului și greutății acestora, deci pot căra pălincă în cantități mult mai apropiate de necesar!

 

Toate bune! :cheers:

 

P.S. Dacă tot nu mai ai motocicletă (că i-ai dat foc după ce te-ai pișat pe ea) poți bea cîtă pălincă vrei, că n-o să-ți ia niciun polițai permisul expirat! Sau, mai bine, STAI ACASĂ!

Editat de cicloburu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Acu pentru incarcatoarele alea musai trebe gasit un brad conectat la retea :crack: ca acolo nus de unde faci rost de curent electric numa daca meri la vre-o pensiune iar in privinta sacului menajer alai musai sa il avem ca e pacat de cat gunoi este in natura de te doare sufletu cand vezi atata nesimtire din partea unora . :cheers:

incarcator auto.montezi priza brichetal la motoreta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...