Sari la conținut

consum mare de ulei


Postări Recomandate

bine hovere atunci sa vad cine poate recomanda un ulei bun la care altii sa nu aiba ce sa comenteze...care e ala?si ulei si om...?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

baieti asta cu "baga frate Motul" e expirata rau. Sincer sa fiu, Motul e cel mai prost ulei pe care l'am bagat pana acum in motor. Nu am folosit motorex sau bel ray, dar cu siguranta nu o sa folosesc pentru ca am avut experiente cu oarecare spray'uri de lant care ungeau mult mai prost decat o pensula cu ulei. Nu am bagat niciodata "7100" sau "300V". Astea sunt fitze. Am prieteni cu 7100("sintetic tata") si le caraie cutia mai rau decat imi caraie mie cu 5100. Folosesc semi-sintetic asa cum a scris japonezu' in carte, mi'am gasit o marca ce "merge bine" la motoru' meu si asta e.

 

P.S. Motul nu e un ulei scump. Varful de gama de la orice marca e scump. E un ulei relativ slab si ieftin.

:cheers:

 

-

Editat de hardKnot
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

eu unul merg pe castrol, nu cel mai bun nici cel mai prost(semisintetic intotdeauna). Dau undeva intre 150 si 200 pe bidonul de 4L. Ultimul schimb am pus 5100 de la Motul si nu mai fac prostia asta. ca sa bag 300v nu se justifica pretul uleiului pe 5000 de km, pe langa faptul ca nu e specificat de producator sa bag sintetic.

 

:cheers:

Editat de hardKnot
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

baieti asta cu "baga frate Motul" e expirata rau..

Belray nu am folosit, insa motul (exceptie 300v, dar nici asta nu e foarte-foarte) si motorex mi s-au parut de rahat. Repsolul mi s-a parut mai ok. Ce ulei zici tu ca se potriveste la motorul tau? Poate incerc si eu vreodata...

 

LE: vad ca ai raspuns mai devreme. Castrol nu am folosit la moto...doar la masini. Si sincer...nu era rau acolo, chiar daca se zice ca facut in turcia, mozambic, la cucu negroteiului... Poate incerc si la moto odata...

Editat de banzay
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi-a venit in servis un SV 650 2004 care consuma si el ulei grav de tot. Adica mai avea 300 ml de ulei in baie. Tzacane biela pistonului din fata. I-am testat compresia si are 13,5 pe ambii cilindri. Abia m-am apucat sa o desfac, inca nu stiu exact ce stricaciuni are. Am gasit mult metal pe busonul magnetic de scurgere a uleiului.

Mi se pare destul de mare compresia si suspectez ca sunt depuneri de calamina pe capul pistoanelor. Motorul e curat, nu pierde ulei pe nicaieri, motocicleta e in stare foarte buna, nu pare sa se mai fi umblat in ea si are doar vreo 40.000 de km.

Am sa ma scriu aici cand identific problemele, poate te ajuta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

update comportament moto:

 

de joi-vineri:

 

- a inceput sa scoata fum la rece (adica e vizibil, ceea ce nu era pana acum);

 

- daca o turez pana spre 9000 de ture scoate fum negru destul de mult

 

- parca suna un pic altfel motorul (nu mai toarce asa puternic, parca se aude un pic infundat - posibil sa fie doar ceva subiectiv, nu stiu)

 

- nu mai trage cum obisnuia sa traga si a scazut parca si forta franei de motor

 

- m-am uitat sa vad scurgeri: lasata cateva zile nemiscata si nu am gasit nimic sub ea. partea dreapta a motorului, uscata si curata. insa partea stanga, e cam murdara de ulei: furtunase, cilindrul din fata, etc (nu stiu pe unde ar putea improsca si daca e de la lant sau nu - asa cum am mentionat, cunostintele mele mecanice sunt aproape nule)

 

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De unde esti? Cesar mai sus spune ca are in service un SV si poti merge la el (nu e reclama, doamne fereste). Ia legatura cu el ...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...