Sari la conținut

accidente peste accidente... DE CE VA MINUNATI ATAT?


stulewa
 Share

Postări Recomandate

vai, vai,vai saracii motociclisti, colegi de breasla ce au patit ei....

 

pai ce sa pateasca vere, au stat toata iarna pe laptop cu posteriorul pe calorifer si acum cand a iesit oleaca soarele li s-a trezit spiritul motociclistic... si gataaa, da-i bice!!!

 

ALOOOOOO, GARAAAA,

o mica revizie de primavara................................................ lasa domle ca o fac mai incolo cand incepe sezonul

o mica iesire la poligon sa imi dezmortesc simturile............ntz. sunt profesionist deja, am carnetul din toamna... vezi miezu' de la ciolpani...

hai sa pun niste gume moi ca e rece presiune etc.............. da ce domle, 2ct-urile nu ie bune ca am vazut io pe un forum in italia ca sunt brici...

am un mic joc la rulmentii de la jug......................................lasa ca il mai slabesc oleaca si merge asa ca n-am bani acum.....

vaiii, tre sa imi schimb jablele de la accident........................lasa ca le duc io la un meserias sa mi le intrepte, stiu io ;)

nu imi tin franele...................................................................eh, merg si eu mai incet...

da-i frate blana printre masini............................................... ce i-am speriat pe fraerii aia de la semafor, hi hi hi....nu s-au obisnuit inca cu noi :D

 

si lista poate continua, nu ?!??

 

sunt tare curios cate riplay-uri (inteligente) va avea acest post mai ales ca n-ai cui sa dai cu RIP/SANATATE/ PARASTAS FERICIT ETC.

 

Eu am stat aproape un an sa ma hotarasc daca imi iau motocicleta sau nu. De ce? Pentru ca toti cunoscutii mi-au sarit in cap cum ca sunt nebun si ca motociclismul e prea periculos. Mama a inceput sa planga cand m-a auzit si nu e impacata cu ideea nici in ziua de azi. Nah, cam asa se vede motociclismul romanesc din afara..

 

Inainte sa iau eu o hotarare definitiva m-am apucat sa mai citesc cate ceva sa imi dau seama cum stau lucrurile in realitate.

 

Primul popas a fost pe forumul asta - parca atunci era mai Ok decat e acum si am citit o gramada de lucruri interesante. Sincer sunt pe aici si multe aberatii pe care mai bine nu le citeam pentru ca, in mod inconstient, mi-au intrat si alea in cap si pe urma a fost greu sa le elimin. Pentru un nou venit e greu sa discearna intre atatea informatii care sunt bune si care sunt proaste.

 

Am mai citit o carte, o super carte - Proficient Motorcycling. Mi se pare excelenta pentru incepatori. Eu cel putin am invatat multe din ea.

Unul din lucrurile care mi-au ramas in cap este acesta:

In cazul unui accident, motociclistul are intotdeauna partea lui de vina. Nah, oamenii nu sunt dispusi sa recunoasca atunci cand gresesc, mereu cautam vinovatii in alta parte. Dar adevarul asta e - noi suntem pe motocicleta si nu altcineva, in cazul unui accident noi avem intotdeauna de suferit, indiferent cine e de fapt vinovat, analizand la rece cam 99% din accidente s-ar fi putut evita daca motociclistul ar fi fost mai atent, ar fi avut viteza mai mica, ar fi avut reflexe mai bune (dobandite prin practica) ar fi stiut de ce sa se fereasca si cum sa se fereasca etc.

 

Ca sa n-o mai lungesc... Jumba are perfecta dreptate. Hai sa ne gandim cum ne ferim singuri de accidente pana sa ne fereasca altii

 

iniţiatorul are dreptate....şi eu tind sa cred ca sa referit strict la acei zmei de 18-28 ani, fără o soţie sau un copil acasa care sa-l astepte şi cei care nu prea au simţul responsabilitati încă bine dezvoltat.....şi da, şi eu m-am trezit cu capul la cearceaf, mai ales cand am văzut şi ieri seara accidentul în care a fost implicat ginerică SIDA şi un veteran de 73 ani că da, normal el are dreptul sa-ţi taie calea că doar e ginerică şi are prioritate de ginere şmecher...dar asta e cu totul o alta poveste.....ideea era alta....una e sa nu fi vinovat, mergând 100% regulamentar(viteză regulamentara, adaptată la condiţiile de drum şi trafic) şi un sau o beizadea sa-ţi taie faţa şi alta e cand circuli supersonic cu mach 2 sau 3

 

Situatii din astea se intalnesc la tot pasul. Sunt multi soferi neatenti. Nu are nicio legatura ca e "ginerica". Daca facea stanga peste tramvai crezi ca avea prioritate de smecher?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 60
  • Created
  • Ultimul Răspuns

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Cu cateva zile inainte era un meserias prin Otopeni, care, ridicat in scari, pe un BMW 1200 GS facea slalom (da, incusiv prin dreapta benzii 1). Cum ramane cu asta ?

ianachime, iar te-au prins astia .

n-o mai da la intors si de data asta :crack:

in rest are si Jumba dreptatea lui ... :kiss: ..de flacau :)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Jumba ?

 

 

Jumba adica io!

mda, sunt aceleasi idei dezbatute aproape in fiecare an si culmea, de aproape aceiasi participanti la discutie si totusi numarul de vizualizari creste, mai apar personaje noi in discutie... asta imi spune ca merita efortul sa ma repet. poate o parte din cei care citesc postarile noastre isi amintesc involuntar cand se urca pe mobra ca unele lucruri din comportamentul lor nu sunt chiar ok. iar daca ideile vin din partea unor perticipanti la trafic motociclisti atunci sunt sanse ca el/ea(sa nu fiu acuzat de misoginism sau sa zica vreo duduie ca nu m-am luat de spiritul ei rebel :) ) sa isi schimbe comportamentul in trafic.

 

va pupa Jean, ma intorc cu fatza la cearceaf sa vaz ce idei imi mai vin :D ne hauzim dimineatza !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.


MOTOCICLISM.ro
Grup Facebook: +36000 membri
Înscrie-te în grup
Discutii despre motociclism pe Facebook
 
BIKESHOP.ro
Grup Facebook: +18000 membri
Înscrie-te în grup
Anunturi de vanzare - cumparare pe Facebook.


×
×
  • Creează nouă...