Sari la conținut

northern_freyja

Super Membra
  • Număr conținut

    1.766
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de northern_freyja

  1. Mai, s-o stapanesti sanatos in continuare si sa te bucuri de ea fara incidente! Nu am nimic impotriva daca nu incerci sa te omori cu ea si nu mai intrebi "cum mergi in siguranta cu 200 km/h"
  2. Ai vazut, Cesar? N-ai de ce sa iti faci griji... merge exemplar! Si daca crezi ca ai mai vazut topicuri cu incidente moto... ti se pare, numa'. Sunt cascadorii, nu incidente!
  3. Cand motocicleta e sprijinita pe cric, lumina bate corect. Propun sa ramana asa... sau sa schimbam vitezana cu ceva dintr-o categorie cu mai putin potential sa-l transforme pe dl. Vladau intr-o amintire.
  4. Eiii, poze din alea cu fetite in fustite tolanite pe motoretute, asa ca la saloanele auto-moto. Ca poza cu femeie cu casca pe cap, echipament complet si mobra in miscare nu ie siecsi. Eram un pic sarcastica, in sensul sa (mai) miste si el mobra nitel...
  5. @Marian Vladau: Nu cred ca o sa inveti tehnici de condus preventiv de la bajetii care o ard in parcare pe la Victoriei ! Te-am vazuuut ! Treceam pe acolo imbracata in "civil" si ma intrebam cum ar reactiona bajetii daca m-as duce asa, teribil de inocenta, si as intreba daca pot sa imi fac o poza pe motocicleta cuiva. Axioma: Nu se pot face poze pe motociclete in miscare. De aia probabil le prefer pe cele aflate pe un drum, pe undeva.
  6. Stii tu ceva-ceva acolo... Organizez o tura la Snagov, te bagi? Multumesc frumos pentru raspunsuri!
  7. Am cautat prin forumuri dar nu am gasit un topic cu oferte/recomandari actuale de vopsitorie in Bucuresti... daca nu am cautat suficient, imi cer scuze si putem inchide topicul. Am 2 bucati sidecases de pe care s-a cojit urat vopseaua originala (probabil de la caldura, s-a umflat si a inceput sa se faca fasiute). As vrea sa le vopsesc undeva ca lumea cat sa nu se mai cojeasca daca stau putin la soare (macar o vreme, nu stiu cum e cu plasticele de genul, nu par top quality...). Astept recomandari. Multumesc!
  8. Sariti pe eeeeelll !!! Am auzit ca astia cu Harli nu saluta. Eu cred ca e de la presiunea din cauciucuri.
  9. Evident, au scris valorile alea ca sa se distreze cand vad cum le fuge fraierilor mobra de spate pe curbe dupa ce au facut presiunea la valorile recomandate de producator.
  10. Pai si ce te-ai astepta pentru o intrebare pe un topic pe forum? Dat cu parerea, fiecare zice cum ii merge lui carutza... tot e de apreciat ca nu se dau sfaturi despre "cum ar trebui sa mearga" carutele de alta categorie... In rest, n-o sa vina Pascota sau Mihai Barbu sa scrie aici cu ce presiuni merg ei pe strada vs pe circuit vs touring. I rest my case, nu mai zic nimic. Doar nu stiu despre ce vorbesc, nu?
  11. Aceleasi discutii am avut si eu - tot 2.3 cu 2.7 pun dupa discutii. Aderenta perfecta, nu am avut probleme sa imi fuga aiurea, si merg si pe ploaie, si pe drumuri mai proaste. Dar stilul meu de mers e aproape exclusiv touring - nu prea ma dau prin oras si merg multi km odata, cu putine opriri. Am mers si cu 2.5 si 2.9, poate era nitel cam mult pentru ca s-au uzat cauciucurile mai ciudat. Cand am scazut presiunea spre 2, mi se parea ca motorul facea un efort suplimentar nejustificat (la CBF 600, cu 1000-le nu am mers cu presiune mult mai joasa). Clar nu era o solutie pentru mobra incarcata cu bagaje. Compromisul e pe undeva la mijloc, si nu am avut probleme. Pana la urma, cred ca presiunea ideala e cea la care te simti comfortabil si in functie de stilul de mers, pasager/bagaje/fara. Ideea e sa nu ai incidente pentru ca a fost o presiune total nerecomandata si a fugit mobra aiurea. De la siguranta pleaca discutia, nu? Personal nu sunt de acord ca presiunea pentru o mobra mai grea, de touring, cu alta greutate/ciclistica si alt ampatament, ar fi aceeasi cu presiunea pentru o mobra usoara, sport, cu mai multi cai. Respect opinia celor care se dau pe circuit, dar faptul ca dupa zeci de mii de km nu am avut probleme facand presiunea in parametrii despre care am ajuns singura la concluzia ca e bine (si dupa niste perechi de cauciucuri cu diverse presiuni, unele uzate mai aiurea, altele mai ok, semn ca presiunea a fost ce trebuie)... ma face sa ma gandesc "de ce sa repar un sistem functional"?
  12. Vesnica dilema... Cu riscul de a parea incapatanata, eu zic ca daca pe bascula au scris fraierii aia 2.9 si pui 1.9... pe undeva e o problema...
  13. Pai filmul e pentru cei care NU participa. Juriul nu zice nimic? Se puncteaza si atitudinea - incrancenarea cu care se strange acceleratia, privirile incruntate, etc.
  14. Buey, topicul asta era despre o mobra urata si voi l-ati facut de baieteala! P.S: Sa puneti filmulete!
  15. Laic. Ii faina. Tot 5 ani mai tarziu, n-am mai vrut 1300 ST... sunt curioasa ce o sa mai vreau dupa asta...
  16. Super, s-o stapanesti sanatos! Cu asta nu ai treaba...
  17. Corect @dragonlord, tu mergi cu pasager si ti-ar trebui un motor care sa traga si mai ok cu bagaje cu tot. Te vad cu un FJR, sa stea si sotia comod in spate. CBF1000 e ok dar nu mi se pare cea mai comoda pentru pasager, saua aia pare cam...cocotata. Poate e ok, nu stiu. Have fun cu bebe... inca putin si plecati si in ture mai lungi... sa mai creasca nitel
  18. Vad pareri destul de radicale. Hai sa zic si eu. Am o CBF 1000, varianta 2010+ (107 cp), si nu m-am plictisit de ea inca (desi cel mai mult am tinut o motocicleta 2 ani inainte). Avantaje: - E perfecta pentru long-distance touring, nu obosesti pe ea, are cuplu cat sa nu ai niciun fel de emotii pe serpentine in varf de munte incarcat cu bagaje. - Pe strada se conduce incredibil de "smooth" si usor, nu simti deloc cele 245 kg, cu gumele potrivite poti merge tare si pe ploaie fara probleme. - Se aseaza bine pe drum, senzatie de stabilitate - s-a mai intamplat sa alunece dar nu am avut senzatia ca pierd controlul grav. Chiar si cu rulmentii de jug aproape dusi, nu se simtea extrem de instabila pe serpentine. - Comfortabila - mergi 700 km lejer intr-o zi, sau 3000+ in 6 zile fara sa mori de dureri dupa. - Consuma, in mod paradoxal, mai putin decat 600-le. - Depasirile se fac in cateva secunde, nu e nevoie sa schimbi viteza, are un cuplu foarte fain, pe care nu il banuiesti initial la cat de usor se conduce. Mi se pare suficient de "fun" o motocicleta care raspunde atat de prompt... si ca raspuns la aia cu "am avut mai mult fun/emotii pe 500cc": Dezavantaje: - Nu e CHIAR asa de "fun" in sensul apreciat de multi - am facut test drive si cu Yamaha MT-10 si intr-adevar nu se compara. Cand m-am suit la loc pe CBF 1000 dupa MT-10 m-am simtit iar pe 600. Dar nu asta e ideea CBF-ului. Prefer o motocicleta mai putin "sensibila" si mai previzibila pentru drumurile din Romania si toate conditiile meteo/de trafic, unde nu stii ce iti sare in fata. - Mananca gumele mult mai repede decat CBF 600-le (18.000 km m-au tinut ultimele pe 1000, pe 600 primele ma tinusera si 25.000 km, apoi nu stiu daca am avut gume mai proaste de la acelasi producator sau am mers eu mai agresiv). - Greoaie la viteze mici - daca trebuie miscata inainte nu e problema, cuplul face treaba. Dar la alte manevre de pe loc care nu implica acceleratia, e destul de problematica. - Nu "ii place" foarte mult la viteze peste 160 km/h - merge OK dar vibreaza ceva mai tare. Motor detunat de 1000 RR - mai "lesinata" la viteze mari. Oricum, avand in vedere ca pe majoritatea drumurilor (in afara de autostrazile din Germania) limita de viteza e pana "acolo", plus faptul ca mie nu-mi place neam sa merg pe autostrada decat daca "chiar trebuie" - pentru mine chestia asta nu e un mare dezavantaj. Prefer cuplul la viteze mai mici senzatiilor tari si spike-urilor de putere la viteze mari. - Nu "ii place" prin oras - dar nu imi place nici mie sa o fierb in semafoare. Merg cu ea exclusiv la drum lung. Sper ca review-ul meu sa fie folositor. Am incercat sa fiu cat se poate de obiectiva - nu e cea mai buna motocicleta pentru ca e "a mea". Dar mie mi se potriveste. Oameni diferiti si nevoi diferite. Unii vor choppere, altii vitezane, altii animale mari care mananca km. » Post actualizat in 19 Jun 2017 13:14 P.S: Am motocicleta de 1 an si un pic. E pe injectie.
  19. Hai mai ca nu e atata... nu am dat mai mult de 1200 Euro/2 saptamani... cu cazari decente,, mancare ok, benzina si cu tot cu "neprevazute". Asigurarea de calatorie e pana in 60 lei. Vignetele is ieftine, 5-7 Euro. Taxe de autostrada... depinde pe unde te dai. Elvetia e 40 Euro, nu am mers pe autostrada ca era si pacat. Italia/Franta is cu taxe dar pana la urma autostrada numai daca ii musai. Dar cum ziceam... depinde de standardele fiecaruia. Cred ca se poate si mai ieftin.
  20. Pai calculezi cat consuma mobra, cati km faci, te gandesti daca vrei la cort, 5 stele sau o camera cu un pat si un scaun, calculezi cam cat mananci si dai pe mancare, daca vrei si cu betzivaneala, cumparaturi sau ce poti sa mai vrei pe drum... nu cred ca se poate da un cost. Depinde de fiecare.
  21. Daca ajungi pe langa Lago di Garda, vezi sa fie in timpul saptamanii pentru ca in weekend e super-aglomerat si o sa faci 30 km/h... la propriu. Si o sa te enervezi stand dupa toti melcii si in aglomeratie. Dar merita de condus de jur imprejur, are si multe tunele.
  22. Inflatie de pasuri montane prin Dolomiti, poate sa se dea pe acolo lejerescu, cu o viteza de aproximativ 3 pasuri/zi, culminand cu Stelvio. In atata perioada are timp sa serpuiasca pana bifeaza aproape tot. Dar ce imi place mie sau tie poate nu ii place si lui, vad ca alege drum de coasta prin Italia/Grecia, probabil ideea e si cu ceva plaja/relaxare si poate vrea sa stea mai mult pe acolo, cred. Dar ne zice ce vrea sa faca si ne "conformam" cu sfaturile.
  23. Cam multa autostrada, si parerea mea. Dar depinde ce drumuri preferi si pe unde vrei sa stai mai mult. Personal prefer pasurile montane si nu sunt fana plaje/Italia/Grecia. Ce pot sa-ti zic ca si bucle pe traseul tau: - Prin Austria poti sa faci Grossglocknerul, sa vezi si ghetarul Dachstein sau Hallstatt in drum spre. Mai e si Nockhalmstrasse prin sud, e fain. - In Slovenia poti sa te abati sa vezi pestera Postojna.
×
×
  • Creează nouă...