Lancelot Postat Iunie 11, 2013 Share Postat Iunie 11, 2013 Are o zi deja. Rezolvat si ITP-ul, tot ieri. Am conspirat cu Marius sa tinem secret asta fata de tine, dar acum secretul ma apasa si nu-l mai pot tine. Acum tu zi-ne cum facem rost ieftin de lire turcesti. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bea2000 Postat Iunie 11, 2013 Share Postat Iunie 11, 2013 La.mine e inca confuzie intre lei si ron. Vroiam sa spun 1.240.000 lei vechi sau 124 ron.:-). Am inteles ca Marius ne scoate mai ieftin. Asteptam confirmarea rezervarii. Pana acum se pare ca sunt 5 persoane care merg. Hai sa te luminez eu cum sta treaba cu moneda, ca nu tine de nou si vechi. Ron este denumirea monedei, asa cum exista EUR, USD, BGN,RUB, HUF, etc. Spui am 100 Ron in cont, sau spui am 100 DE lei in buzunar. Nu spui niciodata am 100 BGN in buzunar. Spui am 100 de leva. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 11, 2013 Share Postat Iunie 11, 2013 Ba sa avem pardon! RON sunt leii noi, adica New Romanian Leu, iar leul vechi = ROL adicatelea Romanian Leu. QED Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
knox Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Cum a ramas pana la urma cu cazarea? Isi rezerva fiecare sau vedem la fata locului? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIHAI VARADERO Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Vedem la fata locului.Oricum trebuie sa fim atenti la starea vremii.Pe drumul spre Skopje ne-a plouat aproape tot timpul atat in Bulgaria cat si in Macedonia.Iti vine sa te lasi de motociclism. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Daca ploua eu zic pass. O sa fiu atent la starea vremii. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIHAI VARADERO Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Liviu:usurel cu pasul ca inca nu stim nimic despre vreme.Sau am vaga impresie ca daca o sa fie frumos o sa fie probleme cu piata Taksim? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Ploua la Velico, dimineata si la Stara Zagora dupa masa si seara. http://www.accuweather.com/ro/bg/veliko-turnovo/46650/hourly-weather-forecast/46650?hour=57 http://www.accuweather.com/ro/bg/nova-zagora/46033/hourly-weather-forecast/46033?hour=57 Cu Taksim nu-s probleme, luam niste oua si rosii stricate cu noi. Mai bine zii de unde facem rost de lire turcesti. Si fara bani, si fara cazare, nu merge.... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIHAI VARADERO Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Pentru lire turcesti nu exista solutii miraculoase.Cum trecem frontiera sunt case de schimb valutar si banca cu ATM.In Turcia nu sunt probleme cu cazarea sau schimbul valutar.La benzinarii poti plati cu lire,euro sau dolari. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 In Gokceda, din cate am citit eu, majoritatea vor cash, nu accepta card (majoritatea fiind mici afaceri de familie, banuiesc ca n-au POS si doar hotelurile mari accepta asa ceva). Cand o sa trecem noi granita, o sa fie pe inserat si o sa alergam sa prindem Ferry-boat-ul, nu cred ca o sa ne mai arda sa cautam o banca prin Edirne la ora aia. Deci e bine sa fim pregatiti de acasa. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIHAI VARADERO Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Liviu,noi intram in Turcia in jur de ora 12.Inca o data ,in frontiera "este"de toate.Raspund eu de partea cu organizarea(cazare si lire).Am senzatia ca tot cauti motive. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Super! Inseamna ca putem pleca la 10. Ce rost are sa ma trezesc asa devreme? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magarusulmarius Postat Iunie 12, 2013 Autor Share Postat Iunie 12, 2013 la granita am schimbat data trecuta bani, la cursul 1 try = 2,2 lei,,, ar fi bine sa schimbam toti banii acolo, sa nu alergam dupa case de schimb valutar sau atm uri pt cazare am vorbit in principiu cu turcul,,,a ramas ca mai sun in functie de nr de pesoane ,,,putem merge direct acolo sau putem cauta la fata locului m-am uitat si eu pe vreme, in sud e bine de tot ora 10 este pt puturosi liviule Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
MIHAI VARADERO Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Hai sa facem o mica recapitulare cu participantii.Eu,Marius,Liviu,Vasile,Adi Knox.Cine mai doreste sa spuna ca doar maine nu e vineri. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 12, 2013 Share Postat Iunie 12, 2013 Sa ne organizam. Care stie, e voie cu alcol? Am inteles ca e scumpa bautura acolo. Eu as aduce o sticla de whiskey. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iunie 17, 2013 Share Postat Iunie 17, 2013 ceva poze???? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ianachim Postat Iunie 17, 2013 Share Postat Iunie 17, 2013 macar cu sticla Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Iunie 17, 2013 Share Postat Iunie 17, 2013 n-au mai ajuns cu sticla acolo, cica ar fi lovit niste babe in slapi in zarnesti... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magarusulmarius Postat Iunie 18, 2013 Autor Share Postat Iunie 18, 2013 ce babe frate,,,stai sa vezi un mos turc cum este imbracat la 35* celsius,,, deci : tricou, camasa, pulover, sacou,,,imi imaginez ca are si izmene, dar nu se vad niste baieti veniti din africa capra - portret locuinta doamnei capra spalatoria satului derekoy, cu "spalatoreasa" Vasile la spalatorie : sunt 10 ligheane sapate in piatra, fiecare loc are un cazan pt fiert apa, loc pt pus lesia, apa de izvor care curge non stop, pardoseala cu inclinatie catre o scurgere principala,,,hi tech pt vremurile alea nu mai merg atasate poze,,,cred ca e nevoie de un reply,,, rezumat : drumul pana acolo a fost ok, am prins o ploaie zdravana in apropiere de edirne, ne-am orit la o benzinarie fiindca nu se mai putea merge, dintr-o normala a devenit torentiala,,, preturi normale la ferry ( 10 try pt o moto si o persoana = 23 ron ),preturi normale la cazare ( 15 euro / persoana cazare) , preturi nesimtite la benzina 4,81 try x 2.31 ron = 11.11 ron / litru, preturi nesimtite pt mancare la restaurant, berea cam 7 try la restaurant = 16 lei sticla de efes de 500 ml, si cam 10 lei berea la chiosc,,,n-a saracit nimeni dupa excursia asta dar parca preturile nu te mai atrag asa ca turcia - pas,,, grecia - asteapta-ne ! la intoarcere - caldura infernala o sa fac si un filmulet cu plimbatile moto de pe insula Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 (editat) Am deschis un topic cu poze aici, la sectiunea consacrata: /index.php?/topic/697959-insula-gokceada-imbros-14-17062013/ Editat Iunie 18, 2013 de Lancelot Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Lancelot Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 Acum le descarc si cele de pe telefon si le pun acolo. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 ce babe frate,,,stai sa vezi un mos turc cum este imbracat la 35* celsius,,, deci : tricou, camasa, pulover, sacou,,,imi imaginez ca are si izmene, dar nu se vad p-ala daca vrei sa-l omori, deschizi usa la frigider cand el iese din baie. cred ca incheata ca puiul ala de mamut, Liuba parca, misto poze. Cam cald pentru pretentiile mele Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Tsunami Postat Iunie 18, 2013 Share Postat Iunie 18, 2013 aveti niste fatzane cu namol de zici ca e negativul pozei , cum dreaq suportati mizeria aia pe voi??? jeesus Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
varg-voshod Postat Iunie 19, 2013 Share Postat Iunie 19, 2013 propun excursie moto pe insula imbros, turcia, intre 14 si 17 iunie traseu: buc - ruse - veliko - nova zagora - svilengrad -kapitan andreevo - edirne - kesan - kabatepe distanta : 627 km x 2 = 1254 km + aprox 100 km pe insula = 1354 km in TOTAL viteza deplasare : aprox 13okmh unde se poate cazare : 20 euro / camera dubla, acces internet, acces bucatarie proprie, curte cu masute afara, acces moto in curte inchisa, locatia este intr-un sat unde inca exista o biserica ortodoxa participanti : lancelot, mihai varadero si eu bineinteles, asteptam si alti participanti zilele trecute povesteam unui amic motociclist de excursia asta si mi-a raspuns sec ca nu merge ca este benzina scumpa in turcia,,,asa ca am sa fac niste calcule aproximative, detaliate, pt a vedea ca in realitate nu e chiar asa de rau cazare : 3 nopti x 10 euro = 30 euro benzina : bucuresti - kpt andreevo - sunt 382 km x 2 = 764 km mergem pe benzina romaneasca si bulgareasca cu aprox 6 lei litrul kpt andreevo - kabatepe sunt 245 km, ATENTIE ,,, aprox 300 km mergi cu plinul de benzina facut deja la bulgari,,, ramai golash dupa ce te vei fi plimbat aprox. 55 km pe insula,,, benzina pe insula este la fel ca pe continent,,, faci un plin cu benzina turceasca ( 4,65 try x 2,2 ron = 10,23 ron / litru ),,,cu care vei inapoi ajunge la bulgari concluzia este ca iti trebuie doar un plin de benzina turceasca, care este f scumpa, intradevar,,,iar daca faci diferenta intre benzina romaneasca/bulgareasca si cea turceasca, vei constata ca diferenta este de aprox 85 ron, pt numarul de km parcursi calculul este facut pt mobra mea care are autonomie de aprox 350 km cu un plin, cu cutiile laterale, top case deci trebuie benzina romaneasca/bulgareasca pt cei 1064 km parcursi,,,sa zicem un consum de 5,71 l / 100 km ar fi cam 60,75 l x 6 ron = 365 ron trebuie benzina turceasca pt cei 290 km parcursi,,,16,56 l x 10,23 = 170 ron benzina total = 535 ron mancare : de acasa imi iau niste conserve peste, conserve porumb, fructe uscate, apa si suc de pe drum + fructe, sucuri si multa bere efes de acolo,,,maxim 100 ron feribot : 2,5 try x 2,2 ron de persoana = 5,5 ron 10 try x 2,2 ron pt o bucata mobra = 22 ron recapitulare costuri ; cazare 130 ron gaz 535 ron potol 100 ron ferry 55 ron total 820 ron toata distractia eu am mai fost pe insula cu motociclisti de pe forum, anul trecut,am stat doar 1 zi , la inceputul lui mai, a fost o tura cam pe fuga,,,apa era prea rece de baie si m-am gandit sa revin,,, la mijlocul lui iunie ar trebui sa fie ok, sa putem face baie / plaja drumurile la turci pe traseul propus sunt foarte bune, la fel si pe insula, iar portiunea aia dea lungul peninsulei galipoli este de vis nu exista taxe la vama, taxe autostrada ori vigniete pe traseul propus plajele sunt multe, curate si nu sunt deloc aglomerate turistii straini sunt priviti ca niste martieni, fiindca nu prea este o insula turistica pietele abunda de fructe si legume proaspete iar berea efes este de vis nu gasesc topicul de anul trecut dar atasez un filmutet facut de mine,,, NOTA : Mihai a promis ca face cinste cu bere ( numai efes) pe toata durata sederii noastre pe insula marius 0722564401 Felicitari, am o intrebare ca si eu plec in zona, pana la Alexandroupolis. In cate ore estimezi ca ai facut acei 627 km? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
magarusulmarius Postat Iunie 19, 2013 Autor Share Postat Iunie 19, 2013 la 7 00 am plecat din comuna 1 decembrie la 08 00 eram trecuti de ruse la 13 30 eram la granita bulgaria - turcia la 18 30 eram la ferry cu mentiunea ca pe la edirne am stat cam o ora sa treaca torentiala iar pana la edirne am mers cam 45 minute destul de incet din cauza ploii probabil pana la alexandropoli faci cam 8 ore Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate