bogdan_harea Postat Noiembrie 10, 2013 Share Postat Noiembrie 10, 2013 Incearca la Cezar ca tot i-a scapat ca are trusa Helicoil. Se folosesc in aviatie de foarte multi ani si sunt indispensabile, nu la reparatii, ci la piese noi din aluminiu sau magneziu, filetele cu "sarma" fiind mult mai rezistente decat cele facute in materialul de baza. Pe vremuri, cand mai aveam si noi industrie, era o operatie banala si aplicata la sute de gauri pe carcasele motoarelor aero. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 21, 2013 Au venit in sfarsit insertiile maine ma duc la strungar sa le montez...o sa va anunt cum iese Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
free runner Postat Noiembrie 21, 2013 Share Postat Noiembrie 21, 2013 foloseste solutie de blocare pe filetul exterior (personal folosesc "loctite") Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 21, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 21, 2013 Se blocheaza singura...ultimele trei spire nu sunt complet terminate iar cand infiletezi ceva se umfla si se blocheaza Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 si pan' ti-a venit kitul minunat n-ai scos motorul la plimbare? )))) gizas! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Se blocheaza singura...ultimele trei spire nu sunt complet terminate iar cand infiletezi ceva se umfla si se blocheazan-are ce sa strice daca pui Loctite. am vazut si eu recomandat. oricum, daca nici aia nu merge e clar ca trebuie sa treci la planul b, deci tot aia-i. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Micul Printz Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 alexdx09 de unde ai comandat insertiile respective si cat au costat?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 22, 2013 (editat) si pan' ti-a venit kitul minunat n-ai scos motorul la plimbare? )))) gizas! Nu si chiar am avut nevoie de el alexdx09 de unde ai comandat insertiile respective si cat au costat?? Le.am luat de pe ebay 10 insertii 50ron + inca 50 transportul ca au venit din america........mai bine ii trageam un helicoil la noi si scapam mai ieftin si mai repede....da acum daca am intrat in hora sa joc pana la capat Editat Noiembrie 22, 2013 de alexdx09 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Micul Printz Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 te-ai interesat??de unde se poate cumpara truse dastea helicoil?? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 22, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 22, 2013 vorbeste cu cezar ca te rezolva Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Micul Printz Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 m-ar interesa o trusa pentru consum propiu,pentru lucrarile care le-as putea face la mobra mea sau la masina ca mereu se intampla sa pice cate un filet ceva si nu asi vrea sa merg mereu la mecanic Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Performance Solutions Postat Noiembrie 22, 2013 Share Postat Noiembrie 22, 2013 Nu si chiar am avut nevoie de el serios? )))))) ala e capacul de chiulasa, n-ai nevoie de toate suruburile daca vrei sa te plimbi... silicon ca solutie temporara si jar! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ottoMan Postat Noiembrie 23, 2013 Share Postat Noiembrie 23, 2013 m-ar interesa o trusa pentru consum propiu,pentru lucrarile care le-as putea face la mobra mea sau la masina ca mereu se intampla sa pice cate un filet ceva si nu asi vrea sa merg mereu la mecanic Gasesti la Rocast si la Fabory. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bica Postat Noiembrie 23, 2013 Share Postat Noiembrie 23, 2013 serios? )))))) ala e capacul de chiulasa, n-ai nevoie de toate suruburile daca vrei sa te plimbi... silicon ca solutie temporara si jar! apai serios..ca daca era unul din suruburile care tin axu cu came mai ziceam..dar pentru capacul de la tacheti putea fain frumos sa-i traga un filet mai mare si hallas! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Noiembrie 23, 2013 Share Postat Noiembrie 23, 2013 m-ar interesa o trusa pentru consum propiu,pentru lucrarile care le-as putea face la mobra mea sau la masina ca mereu se intampla sa pice cate un filet ceva si nu asi vrea sa merg mereu la mecanic O trusă de filet uzuale de la M5 la M12 e 100 şi mai bine de euro. La moto şi la auto sunt multe filete cu pas fin care nu sunt in trusa generală. Insertiile + burghiele pentru filetele astea vin in truse individuale şi nici una nu e mai ieftină de 50 de euro. Multe dimensiuni metric/pas nici nu sunt întotdeauna pe stoc la importatori. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 23, 2013 (editat) apai serios..ca daca era unul din suruburile care tin axu cu came mai ziceam..dar pentru capacul de la tacheti putea fain frumos sa-i traga un filet mai mare si hallas! Stiu dar e primul motor si cand e cv de facut la el mi se pun multe pasarele pe cap deja nu mai am somn pana luni cand cica sunt gata Editat Noiembrie 24, 2013 de alexdx09 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Bica Postat Noiembrie 25, 2013 Share Postat Noiembrie 25, 2013 ma...eu am patit asa cu un surub de la piesele ce tin axurile cu came...am cumparat o dinamometrica ca un imebecil...ca mi-am zis"hai s afac jocul termic la supape ca la carte"..am luat dinamometrica si am strans suruburile dupa specificatiile din manual...bineinteles erau suruburi de fier in aluminiu...la 8 nm...strangere...am pus cheia..strans..poc a cedat filetul...noah,...si uite asa...am zvarlit cheia la gunoi...si am strans suruburile la simt..surubul care a cedat i-am dat filet mai mare cu tarod...si gata...merge si in ziua de azi fara probleme...asa ca relax..la urma urmei e mecanica nu magie....parafrazand umpec... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
alexdx09 Postat Noiembrie 26, 2013 Autor Share Postat Noiembrie 26, 2013 (editat) In sfarsit problema rezolvata cu mari batai de cap sa va spun ce si cum s.a intamplat....s.a dovedit ca desi filetul interior era m7 si piesa avea 1mm grosime cel exterior nu era m8 ci m8.2. A incercat saracul strungar tot ce se putea chiar sa micsoreze filetul bucsei la 8mm dar fara succes mi.a sugerat sa infiletam bucsa fortat da erau mari sanse sa plezneasca piesa de aluminu...per total s.a stricat o bucsa s.a compromis un surub si inca o bucsa s.a sifonat putin. Dar....dupa ca am tinut creierul la 14.000 de ture vreo 10 minute mi.a venit o idee...sa folosesc tarodul putin sprijinit pe pereti ca sa maresc filetul asa ca am inchiriat tarodul si ajuns acasa dai bice. Am infiletat pe cate o parte cu mare grija iar dupa ce faceam toate cele 4 parti verificam...nu mergea...reluam procesul pana intra bucsa cam 70% fara sa o fortez....si asa am facut la toate 8 iar buza la bucse am facut.o cu un cutit De montat....cu surubul pe ele si cu un un imbus stranse pana intrau de tot si ultimele ture intrau destul de greu + ca le.am mai dat si cu o solutie de blocat (mannol high strenght). Acum mai ramane sa polizez putin vreo 2 piese ca a ramas bucsa cam juma de milimetru afara si gata...si niste poze cu procedeul,cata pilitura am scos din ele ca sa majorej filetul si cum arata la final Editat Noiembrie 26, 2013 de alexdx09 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
free runner Postat Noiembrie 26, 2013 Share Postat Noiembrie 26, 2013 ai muncit ceva dar satisfactia este pe masura Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
gn77b Postat Noiembrie 26, 2013 Share Postat Noiembrie 26, 2013 vezi sa fii atent sa pui capacele in pozitia initiala. zic si eu, ca din graba poti sa scapi din vedere. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate