zack Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Salutare tuturor, am zis sa imi prezint micul proiect aici, este vorba de o bicicleta de tipul low rider / choppbike, totul facut de la 0 cum si cu ce am putut. Jante duble aliaj, 36 spite, ghidon de pe un moped garelli, lagare furca de pe un poketbike, ansamblu pedalier facut la strung, pe rulmenti, pinioane cromate, lantul vreau sa il fac verde, jantele le las asa, cadrul o sa fie negru si la final perla verde ( ceva strident ). La sa oscilez intre una pe arcuri veche retro sau ceva realizat manual cu spatar, cum era la pegas modelul kent. Mai am ceva de lucru la ea, dar in mare parte este gata, o sa las pozele sa vorbeasca. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
aturdoc9 Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 nu cred ca va tine sudura electrica la vibratii ,dar bafta super treaba Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 9, 2014 Autor Share Postat Martie 9, 2014 de unde vibratii ca nu o motorizez, poate de la socurile incasate pe soselele noastre "impecabile" ) din pacate nu dispun decat de un invertor telwin 145, cu timpul o sa investesc si intr-un autogen oricum o fac pentru mine Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klausu25 Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 (editat) nu cred ca va tine sudura electrica la vibratii ,dar bafta super treaba+1 de unde vibratii ca nu o motorizez, poate de la socurile incasate pe soselele noastre "impecabile" ) din pacate nu dispun decat de un invertor telwin 145, cu timpul o sa investesc si intr-un autogen oricum o fac pentru mineFelicitari pentru pasiune, sper ca n-ai prea multe kg Editat Martie 9, 2014 de klausu25 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 9, 2014 Autor Share Postat Martie 9, 2014 66 kg ) si bicicleta este destul de usoara, o sa o cantaresc la sfarsit Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klausu25 Postat Martie 9, 2014 Share Postat Martie 9, 2014 Asta cu greutatea bicicletei e discutabila. La ce materiale ai folosit tu, cu cat e mai usoara cu atat e mai fragil cadul ala. Parerea mea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 9, 2014 Autor Share Postat Martie 9, 2014 da, de acord, dar.... fiind un model de genul, viteza este de croaziera, maaxim 20 la ora, incerc sa fiu optimist din toate punctele de vedere, stiu cum am sudat si ma indoiesc ca o sa se rupa asa din senin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Gabi M Postat Martie 10, 2014 Share Postat Martie 10, 2014 bravo dom'le ce inseamna sa ai spatiu si timp . Felicitari, frumos hobby. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Martie 10, 2014 Share Postat Martie 10, 2014 procedeul de sudare e mai putin important, mai importanta este executia, parametrii(Amperajul), materialul de baza si adaos. pe scurt o sudura executata corect chiar si SEI poate fi la fel de rezistenta ca Mig-mag sau chiar Tig ... dar poate e cuvantul cheie din poze nu se intelege mare lucru, ai cateva cratere, gatul pare executat mai bine si pe spate ai cam avut probleme pe viitor sa tii minte ca trebuie curatat si stratul de oxid negru de pe teava. oricum felicitari pentru initiativa Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 16, 2014 Autor Share Postat Martie 16, 2014 Multumesc frumos Da mai am ceva de lucrat la cadru, curat zgura mereu si incarc unde este nevoie, ce e drept nu o sa se vada solzisorii aia frumosi dar cand o sa o vad finalizata sigur nu o sa ma deranjeze asa de mult asta ) Azi am incercat sa imi fac scheletul la sa, si vreau sa o tapitez dar nu sunt sigur ca pot sa fac ceva elegant singur, acasa. Am mai avansat putin Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Flavyus21 Postat Martie 23, 2014 Share Postat Martie 23, 2014 Multumesc frumos Da mai am ceva de lucrat la cadru, curat zgura mereu si incarc unde este nevoie, ce e drept nu o sa se vada solzisorii aia frumosi dar cand o sa o vad finalizata sigur nu o sa ma deranjeze asa de mult asta ) Azi am incercat sa imi fac scheletul la sa, si vreau sa o tapitez dar nu sunt sigur ca pot sa fac ceva elegant singur, acasa. Am mai avansat putin Foarte frumoasă! Felicitări! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 28, 2014 Autor Share Postat Martie 28, 2014 Merci frumos, zilele astea am si vopsit-o, ceva special, am lacuit-o, este aproape gata, o sa revin cu niste poze mai pe seara Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
abru Postat Martie 28, 2014 Share Postat Martie 28, 2014 Frumos proiect...astept pozele finale. O chestie parca nu e in regula si anume schimbatorul si pinioanele. Cred ca arata mai bine fara. Sper ca i-ai pus cauciucuri cu talon alb. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 30, 2014 Autor Share Postat Martie 30, 2014 da, nu am vrut sa o incarc pe ghidon cu schimbatoare cabluri etc... las cablul de la frana disc fata, si in spate schimbi la mana. niste poze cu ea vopsita, si urmeaza sa o si asamblez Si poza cu ea asamblata, mai am mici mizilicuri de pus pe ea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klausu25 Postat Martie 30, 2014 Share Postat Martie 30, 2014 foarte frumos, bravo. Coarnele alea nu sunt cam scurte? Stai comod, ajungi bine la ele? Nu te-ai gandit si la o aparatoare pentru lant? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 30, 2014 Autor Share Postat Martie 30, 2014 eu stau ok, nu am avut probleme, cei care au sub 1.6m au probleme, dar se poate pune oricand alt ghidon :-? nu e o problema mare, nu imi place aparatoarea ar strica tot aspectul, eu o vad ca pe o bicicleta pe care mergi cand e soare afara, sa se vada perla aia cat mai frumos ) Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
CipriAT Postat Martie 30, 2014 Share Postat Martie 30, 2014 foarte faina Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
klausu25 Postat Martie 30, 2014 Share Postat Martie 30, 2014 ma gandeam sa nu atingi cu piciorul in lant si, nu neaparat ca te murdaresti, dar sa nu-ti sara lantul de pe foaie, daca te "sprijini" mai tare-n el. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Martie 30, 2014 Autor Share Postat Martie 30, 2014 da, e si asta o chestie, poate o sa ii caut ceva gata facut, am muncit destul la ea, am in plan alta acum. Asta e placerea mea.... sa stiu ca fac ceva eu de la 0 ma plimb, o vand, fac alta.. asta e ciclul garajului si placerii mele. cipri merci frumos ! Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
bogdan_harea Postat Aprilie 20, 2014 Share Postat Aprilie 20, 2014 (editat) da, nu am vrut sa o incarc pe ghidon cu schimbatoare cabluri etc... las cablul de la frana disc fata, si in spate schimbi la mana. niste poze cu ea vopsita, si urmeaza sa o si asamblez Si poza cu ea asamblata, mai am mici mizilicuri de pus pe ea Daca te mai bate gandul sa faci alta te ajut cu indoirea tevilor, sa nu le mai fragmentezi. Din ochi par de 27 si 17 mm diametru si pt dimensiunile astea am dispozitiv de indoit. Fa un filmulet, sa te vedem la pedale, cat de comoda este deplasarea. Spor. Editat Aprilie 20, 2014 de bogdan_harea Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
high_dive_eagle Postat Aprilie 20, 2014 Share Postat Aprilie 20, 2014 Daca te mai bate gandul sa faci alta te ajut cu indoirea tevilor, sa nu le mai fragmentezi. Din ochi par de 27 si 17 mm diametru si pt dimensiunile astea am dispozitiv de indoit. Fa un filmulet, sa te vedem la pedale, cat de comoda este deplasarea. Spor. Mesteru' tot mester. @ zack Interesanta joaca. Tine-o tot asa, numai din experienta inveti cu adevarat. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
superbec Postat Aprilie 20, 2014 Share Postat Aprilie 20, 2014 te-ai grabit cu vopseaua... i-as face un springer pe fata... Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
zack Postat Aprilie 20, 2014 Autor Share Postat Aprilie 20, 2014 (editat) Bogdan, si eu lucrez acum la o presa hidraulica, sa pot sa le curbez mai usor am 3 role din otel, am cric hidraulic de 2 tone, tot ce mai imi trebuie este suportul care vreau sa il fac din rectangulara de 3mm grosime . O sa fac si un clip cu ea. high_dive_eagle, merci frumos superbec, la ce te referi ? Editat Aprilie 20, 2014 de zack Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate