Arminel Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 Salut, Tind sa cred ca mi-am prins urechile intr-o problema de n00b si nu reusesc sa-i dau de cap. Inainte sa iau F650GSu asta am avut un Z750 si i-am tot intins lantul 4 ani cat am tinut-o. Ideea e ca la asta nu vrea nici d-al ***** sa se intinda. Metoda clasica: 1. Pus moto pe cric central 2. Masurat distanta bascula - punct superior + distanta bascula - punct inferior (da cam 65mm) (vezi pozele atasate) 3. Bagat moto in treapta 1 4. Slabit ax roata 5. Tras de roata inapoi si invartit un pic de ea ca sa fie tensionat lantul in mod egal (sus/jos) Nu vrea sa se miste deloc! Ideei ? Fac eu ceva aiurea ? Multumesc, Andrei Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
kawazaki Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 Degeaba destrangi axul daca nu misti si de intinzatoare(banuiesc ca are asa ceva nu cunosc modelul), nu trebuie sa fie in viteza.Poate lantul este muci si intins la max. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
andriu Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arminel Postat Iunie 13, 2016 Autor Share Postat Iunie 13, 2016 Degeaba destrangi axul daca nu misti si de intinzatoare(banuiesc ca are asa ceva nu cunosc modelul), nu trebuie sa fie in viteza.Poate lantul este muci si intins la max. Initial nu am umblat la intinzatoare, alea blocheaza sa nu se duca axul mai in fata oricum. In cel din stanga se duce in spate, dar pe partea cu pinionul sta fix ca-l tine lantul fix. Deja am rupt o placuta din aia ca am incercat sa il fortez cu cheia sa il dau mai in spate din intinzator, am comandat si montat piesa noua dar nu am de gand sa o mai rup si pe asta. Nu cred ca e intins la maxim pentru ca ma mai pot duce in spate conform marcajelor. » Post actualizat in 13 Jun 2016 17:12 Merci, fix la fel am facut si eu dar nu reusesc sa trag de roata. Ceva nu o lasa sa se duca in spate. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazvy Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 (editat) nu te lua dupa gradatii ca sint peste limita dar se pot fileta suplimentar suruburile de reglaj pinionul e terminat deci probabil si lantul masoara 16 pini si daca au peste 24,3 cm e uzat Editat Iunie 13, 2016 de crazvy Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 (editat) Salut, Tind sa cred ca mi-am prins urechile intr-o problema de n00b si nu reusesc sa-i dau de cap. Inainte sa iau F650GSu asta am avut un Z750 si i-am tot intins lantul 4 ani cat am tinut-o. Ideea e ca la asta nu vrea nici d-al ***** sa se intinda. Metoda clasica: 1. Pus moto pe cric central 2. Masurat distanta bascula - punct superior + distanta bascula - punct inferior (da cam 65mm) (vezi pozele atasate) 3. Bagat moto in treapta 1 4. Slabit ax roata 5. Tras de roata inapoi si invartit un pic de ea ca sa fie tensionat lantul in mod egal (sus/jos) Nu vrea sa se miste deloc! Ideei ? Fac eu ceva aiurea ? Multumesc, Andrei Read the fucking manual! https://www.google.be/search?q=Read+the+fucking+manual&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjther51qXNAhXDORoKHb1IAzwQ_AUICCgB&biw=1536&bih=731 Te astepti ca lantul tau sa se intinda la fel ca la Z? Nu sunt acelasi tip de moto, nu au aceeasi cursa la bascula, citeste manualul si urmeaza procedura explicata acolo, nu mai fa de capul tau. Editat Iunie 13, 2016 de ThunderByte Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
rola Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 e cam la maxim. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazvy Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 surubul de reglaj e filetat pe jumatate repet, daca il mai filetezi, poti intinde mai mult Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
ThunderByte Postat Iunie 13, 2016 Share Postat Iunie 13, 2016 surubul de reglaj e filetat pe jumatate repet, daca il mai filetezi, poti intinde mai mult Daca e filetat jumate inseamna ca asa a fost gandit, cat vrei sa il intinda, pana ii sare lantul in cap? Nu se poate da report pentru alte motive in afara de injurii, spam, etc, gen "aberatii" ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazvy Postat Iunie 14, 2016 Share Postat Iunie 14, 2016 da, asa e gindit dar e gindit prost ca multe lucruri la bavareze, sint suprainginerizate si ca sa le faci vinzare la consumabile Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Arminel Postat Iunie 14, 2016 Autor Share Postat Iunie 14, 2016 Read the fucking manual! https://www.google.be/search?q=Read+the+fucking+manual&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjther51qXNAhXDORoKHb1IAzwQ_AUICCgB&biw=1536&bih=731 Te astepti ca lantul tau sa se intinda la fel ca la Z? Nu sunt acelasi tip de moto, nu au aceeasi cursa la bascula, citeste manualul si urmeaza procedura explicata acolo, nu mai fa de capul tau. Dupa manual am facut. E procedura clasica. » Post actualizat in 14 Jun 2016 08:16 nu te lua dupa gradatii ca sint peste limita dar se pot fileta suplimentar suruburile de reglaj pinionul e terminat deci probabil si lantul masoara 16 pini si daca au peste 24,3 cm e uzat Masor diseara cand ajung acasa :-) Deci sa inteleg ca un lant terminat nu se mai poate intinde chiar daca i s-ar permite din suruburile de reglaj si dezvolta slack ? Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
crazvy Postat Iunie 14, 2016 Share Postat Iunie 14, 2016 se mai poate intinde daca filetezi surubul de reglaj dar daca exagerezi risti sa il arunce de pe pinion sau sa se rupa lantul/dintii pinioanelor eu personal mai fortez un 10-15% peste limita de uzura/ durata de viata Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Cesar Postat Iunie 14, 2016 Share Postat Iunie 14, 2016 » Post actualizat in 13 Jun 2016 17:12 Merci, fix la fel am facut si eu dar nu reusesc sa trag de roata. Ceva nu o lasa sa se duca in spate. Acum cativa ani am gasit nisip in spatele placilor de capat pe care se reazema capul suruburilor de reglaj. Am demontat, am facut curatenie si apoi am putut face operatiunea. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate