Sari la conținut

Bucuresti, Giurgiului-Drumul Gazarului


Silviu Ionut
 Share

Postări Recomandate

Si eu trec pe acolo, nu mi se pare nimic deosebit in intersectia aia fata de alte nspemii de intersectii. E periculos in general mersul pe 2 roti in Bucuresti. O masina atinsa se lasa cu vopsea luata, fier putin indoit. La moto, te da jos si te si lovesti. Eu cind vind de unde vinea colegul, merg pe banda de linga bordura, pt mers inainte, insa fac o nesimtire si fac stinga, mereu este loc de inca 2-3 masini ca sa se incadreze pe linia tramvaiului. Daca stau pe banda din stinga, sa astept sa fac stinga, mai iau cel putin inca un semafor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

De la un accident dinasta "simplu" am facut eu peste 1 an tromboza venoasa. Cu internare in spital, tratament doi an de zile dupa si sechele pe viata. Grila mare la picioare, mai ales daca v-a cazut mobra pe ele.

Ooo...imi pare rau. Da, asa s a intamplat.

Mi-a cazut motocicleta pe picior...ma doare un pic genunghiu. Se vede la radiografie?

 

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

tromboza venoasa e un cheag de sange pe o vena, si se vede la ecografie Doppler de vene superficiale sau profunde, depinde in ce teritoriu e tromboza. tromboza superficiala se vede pe piele, vena respectiva e rosie / vanata si inflamata pe traiectul ei, dureroasa, se simte dura sub piele. durerea oricum nu e in articulatie nici la tromboza profunda: doare muschiul in principal si tot segmentul de la locul trombozei in jos, segment care se si umfla si se si invineteste mai mult sau mai putin, cu totul. leziunea de perete vascular poate fi mica si tromboza sa apara la un interval de timp, asa cum a patit BigFatAss. poate bineinteles sa apara si la cateva ore. tratamentul se incepe strict in spital, cu anticoagulant (heparina) intravenos pe injectomat (pompita aia simpatica care stoarce o seringa cu viteza constanta).

pana a discuta totusi de tratament, pune mana si fa-ti radiografie (pentru oase) si ecografie doppler venoasa la orice cabinet / policlinica. fac asa ceva ori ecografistii ori cardiologii. as sugera un cardiolog, puteti discuta mai in detaliu riscuri si altele. si nu uita sa ii facturezi soferului pretul investigatiilor.

p.s. sunt gastroenterolog, deci facultatea de medicina o am in spate, dar trecem in alta specialitate cu problema asta si nu am cele mai recente sau 100% corecte si complete informatii

P.S: e o complicatie mai rara. sa nu traim cu drobul de sare ca gata, asta ai patit. mergi insa neaparat la investigatii

Editat de XaeL
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Just, era doar un exemplu de posibil necaz. Un eco-doppler nu e scump (200 de RON la clinica sau gratis daca ai asigurare de sanatate care acopera investigatia) si te scuteste de belele pe care nu le vrei si pe care radiografia nu are cum sa le descopere. Nu mai refuzati ambulantele, e un timp pierdut cu dusul la spital, asteptat pe holuri, plimbat prin diverse saloane, dar va plimba ei, nu veniti voi si stati cu caciula-n mana. Folositi-va de banii pe care ii platiti lunar la asigurari de sanatate, daca nu ii folositi voi, ii fura ei.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plus ca daca te duce cu ambulanta si petreci nush cate ore la spital, se deschide automat dosar de vatamare. Lucru nu neaparat in avantajul tau daca ai cazut singur sau accidentul e din vina ta. Parca asa era ultima data cand am ajuns eu la urgenta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Plus ca daca te duce cu ambulanta si petreci nush cate ore la spital, se deschide automat dosar de vatamare. Lucru nu neaparat in avantajul tau daca ai cazut singur sau accidentul e din vina ta. Parca asa era ultima data cand am ajuns eu la urgenta.

Si orele petrecute ti le vor socoti in ore sau in sute de minute / mii de secunde?

Si pe urma ce fac? Te baga la puscarie pentru ca te-ai vatamat tu pe tine?

Altfel, eu am venele trombozate la un picior (accident si nu de auto sau moto). Sa-mi faca si zece dosare, numai sa am piciorul ala asa cum a fost el "iesit din fabrica"....

Si mai altfel, am fost si in ambulanta si la spital dupa un crash (vina gasita "partenerului de trafic" conservar). Dosarul a fost inchis la cererea mea, dupa ce "conserva" a platit cheltuielile cu clinica, materialele medicale si transportul moto la service.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Sa ceri ambulanta si asistenta medicala dupa accident nu e niciodata pierdere de timp!

 

Problemele pe care le poti avea neglijand asta pot fi muuult mai mari (in timp) decat orice rahat de dosar, birocratii sau bani. Din orice unghi privesti asta.

 

In plus, cu toate "legendele" despre ea, birocratia e un rau necesar dar doare mai putin decat o sanatate afectata.

 

Spun un rau necesar pentru ca eu unul nu-mi doresc sa traiesc in shatra, cu stabor. Nici in palmieri cu maimutele.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

M-am exprimat incomplet si gresit. E pierdere de timp la spital si apoi cu dosarul (banuiesc) in contextul in care esti vinovat, nu ai mai nimic si-ti permiti investigatii ulterioare pe banii tai. E mai bine așa decat cu ambulanta. Dacă insa nu e vina ta, e chiar indicat sa se deschidă dosar de vatamare.

Despre birocratie, nu pot decat sa spun ca e cu atat mai bine cu cât este mai redusa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...