Sari la conținut

Schimb ulei ,yamaha xt 600 '92


Postări Recomandate

Salut! Cred ca a mai fost topicul acesta,nu l.am gasit pe aici. Am o nelamurire in legatura cu schimbul de ulei la o yamaha xt 600 3tb '92. E prima oara cand ii fac eu schimbul,asa ca nu stiu cat ulei sa ii pun. Am cumparat 4 l ca ultima data,doar ca ultima data mecanicul a facut aceasta operatiune eu neavand timp. Multumesc frumos, astept pareri ! (nu am gasit un pdf cu cartea tehnica a motocicletei)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Descarca manualul si gasesti acolo toate informatiile.

Nu zic ca e rau intentionat, dar daca te iei dupa sfatul de mai sus si pui 1.6l, o sa distrugi motorul.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bine spune colegul, vezi ca la XT modelul 2KF cu rezervor de ulei separat sub sa in partea stanga nu are 2.6 ci vreo 2L daca bine tin minte, insa daca ai modelul ulterior adica rezervoul de ulei in cadru atunci sunt bune datele de acolo. Referitor la ulei , sa nu pui 10w40, ci pune un 15w50 special de motocicleta. Mare atentie insa cum il verifici !! Intotdeauna se verifica cu motorul cald , mers cu el cel putin 5-10 minute deoarece altfel nu este relevant, si de asemenea verifica nivelul de ulei des (200-300km) deoarece XT-urile si monocilindricele in special cele cu racire pe aer sunt consumatoare inraite de ulei.

 

http://www.tenereclub.ro/index.php?p=materiale&m_id=125 uite aici sunt toate detaliile

Editat de Atti the Hun
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator _Raul_

Xt-urile obosite sunt mari consumatoare de ulei.

Când era în parametrii Tenerele meu (adică un 2KF/2NF cu carene) manca, prin absurd, 100 ml la 3 sau 6000 de km (aceștia erau km. la care schimbam uleiul în fct de exploatare). Cu alte cuvinte, nu completam niciodată, deși verificam des. Și Tenerele meu, zic eu, a văzut ceva abuz.

Cum a mai spus cineva mai sus - 15w50 semisintetic sau 20w50 mineral. Preferabil primul fiindcă pornește mai ușor pe vreme rece.

F important - nu pune ulei la semn/ochi ci cât scrie în carte. Pe care o gasesti 1000% pe manualedereparatie.info. Eu pun 1.9L, ca idee dar tu uită-te în carte. Este sfânta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu te intereseaza cantitatea totala de ulei, aia e pt cand se demonteaza motorul complet. Pe tine te intereseaza primele 2: periodic oil change si with filter change. Cand schimbi doar uleiul, pui dupa periodic oil change, cand schimbi si filtrul de ulei, cantitatea urmatoare, corespunzatoare.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Vizitator
Răspunde la acest topic...

×   Alipit ca text avansat.   Restituie formatare

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 Share

  • Navigare recentă   0 membri

    Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...