raresc12 Posted September 16, 2018 Share Posted September 16, 2018 (edited) Salutare ! Am fost cu motocicleta la service si am aflat ca trebuie sa schimb Jamba pe stânga. Nu mi a trecut atunci prin cap sa l întreb pe mecanic care sunt jambele de la furca si am căutat pe net dar tot nedumerit am rămas. Întrebarea mea este: Care sunt jambele unei motociclete ? Partea metalică a amortizoarelor de la furca ? Edited September 16, 2018 by raresc12 Quote Link to post Share on other sites
alex_en Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Cele doua brate ale furcii se mai numesc jambe. Ele sunt compuse din tuburi -tubul interior si cel exterior. La o furca normala tubul interior este cromat si este prins in jugurile motocicletei, iar la furca inversata, in juguri intra tuburile exterioare care sunt din aluminiu. Quote Link to post Share on other sites
TETEA. Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Intrebarea e de ce trebuie schimbata jamba stanga? Ce problema a spus mecanicul ca are jamba, mai exact? Daca nu ai retinut, mai intreaba-l o data... Quote Link to post Share on other sites
raresc12 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 (edited) Am avut ghinionul sa cad cu motocicleta acum câteva zile si roata din fata nu mai este Paralela cu bordul. Este puțin spre dreapta, iar problema ar fi Jamba din stânga îndoită. Edited September 17, 2018 by raresc12 Quote Link to post Share on other sites
Ribo Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Daca ai furca stramba..... Quote Link to post Share on other sites
Fatal Fury Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 De la cazatura jamba stramba ? Esti sigur? Motorul sa lovit de ceva ? Atentie inainte sa te apuci sa schimbi piese !!!!! Exista o probabilitate foarte mare ca jamba sa se fi invirtit din suruburi !! Treaba se rezolva din fix 10 suruburi in felul urmator : Quote Link to post Share on other sites
raresc12 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 Asa mi a zis mecanicul.. Căzătura nu a fost cine știe ce. Doar mi a fugit spatele la 30 de km/h când a plouat. Mulțumesc pentru videoclip, o sa l analizez cum trebuie. Quote Link to post Share on other sites
einstein1984 Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 De la cazatura jamba stramba ? Esti sigur? Motorul sa lovit de ceva ? de sosea? Quote Link to post Share on other sites
raresc12 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 (edited) Da, doar s a dus pe o parte 1 metru maxim. Eu personal nu îmi dau seama sa fie îndoit. Mai mult m-am dus eu decât motorul ). Mecanicul doar a mers 5 minute si a zis ca este îndoită, dar as vrea sa mai merg o data sa se uite mai atent.. M-am interesat si cred ca cel mai bine ar fi sa desfacă furca sa fiu sigur. (Desigur ca pentru asta o sa l plătesc) Edited September 17, 2018 by raresc12 Quote Link to post Share on other sites
wtf? Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 Poate ii trebuie mecanicului o jamba de pe stanga ) Quote Link to post Share on other sites
raresc12 Posted September 17, 2018 Author Share Posted September 17, 2018 (edited) Pentru a nu mai creea un topic nou as dori sa pun tot o întrebare legată de jambe. Dat fiind ca nu găsesc amortizorul in partea stânga pe internet as putea lua un amortizor pentru partea dreapta si sa pun Jamba de pe amortizorul asta pe amortizorul din partea stânga ? Edited September 17, 2018 by raresc12 Quote Link to post Share on other sites
Fatal Fury Posted September 17, 2018 Share Posted September 17, 2018 de sosea? A dat cu jamba de sosea ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts