marianubs Postat Februarie 19, 2019 Share Postat Februarie 19, 2019 Acum 2 ore, Unreal2 a spus: Inchisa bine, pana la capat, cum o purtam de obicei. Cam cum a fost accidentul: imbracat in armura de vara (cea cu plasa), fac o franare de urgenta de pe la 40 - 50km/ora si mi se blocheaza roata fata (nu stiu ce naiba a avut abs-ul de nu a functionat). Rezultatul a fost ca am fost aruncat la vreo 2 - 3 metri de motocicleta. Am cazut pe lateral stanga, am dat cu casca in asfalt apoi mi-a sarit la cativa metri distanta. Cred ca in cazatura s-a impins armura in clema iar clema in barba de s-a deschis. Sau m-a prins intr-o pozitie ciudata care a favorizat deschiderea clemei. M-au durut soldul si clavicula stanga vreo saptamana dar nu am patit nimic altceva. Poti sa ne spui despre ce casca e vorba? Si modelul de motocicleta. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leopold Postat Februarie 19, 2019 Share Postat Februarie 19, 2019 Acum 7 ore, Contabil a spus: Poate n-ai inchis-o bine, chiar asa-i de prost sistemul? Eu la casca mea asa am, dar o inchid de fiecare data. Pe vremuri aveam la Arai sistemul cu inele .... rar mergeam cu ea asigurata, foarte incomod sistemul si de prins si de desfacut (pentru mine). O purtai cam degeaba, inseamna. Sa nu te bata vantul. E adevarat ca nu-i la fel de comod ca sistemul micrometric, dar de aici pana a nu inchide casca... Acum 4 ore, Unreal2 a spus: Cred ca in cazatura s-a impins armura in clema iar clema in barba de s-a deschis. Sau m-a prins intr-o pozitie ciudata care a favorizat deschiderea clemei. M-au durut soldul si clavicula stanga vreo saptamana dar nu am patit nimic altceva. Nu stiu ce casca ai tu, dar la a mea trebuie sa tragi de ceva ca sa se deschida, cam ca la centura de siguranta din avion. Nu zic ca e imposibil, dar pana la proba contrarie eu nu cred ca o casca omologata se desface la buseala. Mult mai probabil nu era prinsa sau era prea mare. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Contabil Postat Februarie 19, 2019 Share Postat Februarie 19, 2019 (editat) Exact, o purtam degeaba 75% din timp. De aceea am renuntat la ea (desi este mai sigura) si mi-am luat altceva inferior ca si siguranta dar pe care-o folosesc 100%. Oameni si oameni .... nevoi diferite. Editat Februarie 19, 2019 de Contabil Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
leopold Postat Februarie 19, 2019 Share Postat Februarie 19, 2019 Mda, si eu cand am opriri mai multe imi iau casca cu inchidere rapida. Nu cred ca ma dezavantajeaza semnificativ la siguranta. Altfel, casca cu dublu D. Citează Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri More sharing options...
Postări Recomandate