Sari la conținut

marianubs

Membru
  • Număr conținut

    108
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Orice postat de marianubs

  1. Exersezi cu o bicicleta cu roti subtiri. Dupa aia cu motocicleta o sa ti se para joaca de copii.
  2. Pentru schimbarea culorii nu se face nici certificat de autenticitate, nici inspectie tehnica. Te poti duce cu motocicleta pe platforma, fara roti.
  3. Nu cred ca te verifica la anvelope daca te duci pentru schimbarea culorii.
  4. In parcarea mare din fata aeroportului, 3 ore (la sosiri parca e si parcare acoperita, dar n-am fost acolo). Pe trotuar langa aeroport nu te lasa gardienii. In parcare motocicletele pot intra prin mai multe locuri, nu doar pe la bariere.
  5. "Okazii" a inceput ca site de licitatii (fail total). Acum e un fel de olx/marketplace, nu mai are nici o legatura cu licitatiile. Poti sa tragi singur concluziile.
  6. Obligatia se refera la inregistrarea pe rol fiscal. Dupa aia o inmatriculezi cand vrei.. daca vrei sa utilizezi vehiculul. Daca te prezinti la ghiseu fara CIV.. mai mult ca sigur nu te vor accepta. Teoretic poti lua amenda.. practic nu cred, daca te prezinti la scurt timp dupa ce ai toate actele.
  7. 30 de zile de la achizitie. Se calculeaza in functie de data facturii sau a contractului de vanzare, nu in functie de data eliberarii CIV. Evident ca poti circula cat timp sunt valabile "numerele rosii", nu conteaza in ce stadiu esti cu inmatricularea. Se considera "Vehicul achiziţionat din UE care a mai fost înmatriculat". Iti vor cere si contractul de vanzare dintre tine si "francez" (tradus).
  8. Da, completezi V55/5. Nu trebuie sa radiezi din Romania, nu-ti trebuie certificat european. Placuta de inmatriculare din RO o pastrezi, insa depui actele in original (si nu le mai primesti inapoi).
  9. Te prezinti la taxe si impozite locale cu: act de identitate, certificatul de inmatriculare strain, CIV, contract de vanzare de mana intre tine si cel din certificat, fisa de inmatriculare completata. + copii dupa toate.
  10. N-ai complicat-o destul.. apucati-va si de radiat acum... Nu are legatura cu procedura ta de inmatriculare/inregistrare daca ala a radiat sau nu. Nu e treaba ta.
  11. Nu ai nevoie de buletinul lui. Contractul de vanzare trebuie sa-l faci cu adresa din Italia, exact cum apare in certificatul de inmatriculare. (contract facut de mana, NU TIPIZAT). Mai trebuie sa completezi o fisa de inmatriculare, pe care se va aplica viza fiscala (cea care se aplica pe contractul tipizat).
  12. Daca scuterul asta n-a fost luat in evidenta fiscala in Romania... te prezinti cu un contract de vanzare de mana facut intre tine si Viorel ala cu adresa din Italia.
  13. Nu vad de ce te-ai grabi cu acea formalitate vamala, demarezi aceasta procedura fix inainte de inmatriculare, dupa ce ai facut RAR si ai CIV. In general: "autovehiculele si remorcile inmatriculate in alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul in Romania, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora in tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie" Deci poti veni linistita pe moto pana in Romania, si ulterior mai ai dreptul sa circuli inca 90 de zile. Teoretic.. practic e greu de stabilit daca au trecut sau nu cele 90 de zile cand esti oprita. Principala problema acum la granite e situatia COVID.
  14. Poti continua sa folosesti motocicletele si in Romania, de obicei asigurarile UK acopera toata zona EU. Cand iti expira ITP-ul il poti face la RAR, dar va fi valabil doar pe teritoriul Romaniei. Nu inteleg care-i faza cu cele 8 zile. Vii pe mobra in Romania in cat timp vrei tu, 2 saptamani, 1 luna, 3 luni... Si alte variante de luat in calcul: Repatrierea Cetatenii romani care revin in tara sunt scutiti de taxe pentru bunurile personale. (vezi ce conditii sunt si daca se poate aplica in cazul tau) Recarosare Cumperi cadrul cu acte al unei motociclete avariate inmatriculate in Romania, modelul tau, si faci recarosare. Taxele se calculeaza in functie de pretul trecut in certificatul de vanzare-cumparare, evident, daca nu e un pret derizoriu. Deci poti vinde mai departe motocicleta unei rude care sa o inmatriculeze.
  15. La motociclete singura diferenta post-Brexit ar fi de ordin fiscal, in cel mai rau caz platesti vama si TVA.
  16. Da, documentul din Anglia si un contract de vanzare-cumparare.
  17. Nu prea am inteles ce vrei sa spui. Din textul de lege e clar ca cine detine un atas datoreaza impozit, fara a fi conditionat si de detinerea unei motociclete. Impozitul se calculeaza ca fiind jumatate din impozitul pentru motocicleta pentru care a fost conceput acest atas. Daca ai moto si atas, si pentru moto platesti 30 de lei impozit, pentru atas ai plati 15 lei.
  18. Cod fiscal, Art. 470, (4): În cazul unui ataș, impozitul pe mijlocul de transport este de 50% din impozitul pentru motocicletele respective.
  19. marianubs

    Incident trafic

    Stiu ca in practica, daca impactul este putin in lateral se constata neasigurare la schimbarea benzii, daca impactul este in spate se constata nepastrarea distantei de siguranta. Din poze, pare ca e vorba de nepastrarea distantei de siguranta, dar e doar o parere personala, nu conteaza ce cred eu. Probabil ca a contat destul de mult si declaratia ta la intocmirea PV. Oricum, acum singura varianta ramane contestarea in instanta daca nu esti multumit.
  20. marianubs

    Incident trafic

    Faptul ca ai semnat procesul verbal nu inseamna ca esti de acord cu cele constatate. Nu prea se intelege nimic din ce scrie acolo, insa se vede ceva cu "nu sunt de acord", deci e clar ca nu ai fost de acord cu cele constatate in momentul cand ai semnat. "lovind bara in partea mea stanga" Cel mai important e sa precizezi exact unde este lovitura, este in spate sau in lateral? Si pe masina celuilalt unde este impactul? Fara acordul tau sau decizia unei instante respectivul nu-si poate repara masina pe asigurarea ta.
  21. E greu de cautat unul din vechii proprietari ca sa afli cu ce numar a avut-o la impozit?
  22. Nu conteaza acele varori pentru ca nu se fac masuratori pentru zgomot, nici la controlul in trafic, nici la sediul RAR. Daca au fost indulgenti cand ai facut RAR-ul pentru inmatriculare si nu au zis nimic de toba, asta nu inseamna ca vor fi si la controlul in trafic.
  23. Practic daca ai pe toba marcajele de omologare cum sunt cele din imagine (nu neaparat astea) si se aude decent nu-ti face nimeni nimic.
  24. Bulls*it ieftin, motivul filtrelor e foamea, dupa lunile de pauza, fiecare dintre cei sanctionati trebuie sa treaca pe la RAR, unde va lasa ~150 de lei. Nesimtitii care deranjeaza noaptea isi vad in continuare de treaba.
  25. Toba daca are numar de omologare european poti sa faci ITP-ul si la RAR.
×
×
  • Creează nouă...